הילה חביבה
קצת קשה לי כך כשאת משווה בין מיסטיקאי לרופא או למשהו אחר כי בנושא הרפואה - ברור שרופא חייב תעודה ואו אסמכתא ואם אין לו והוא מתחזה אז הוא שרלטן ופה אין ויכוח בכלל.
אבל תחום המיסטיקה - זה תחום השנוי במחלוקת - ופה אין תעודות, כל התחום הזה מתעסק רק ואך ורק באמונה, פה אין הוכחות או קבלות.
אם לדוגמא אני אגיד שאני מסירה ממישהי עין רעה כדי שהיא תתחתן תוך שנה והיא אכן מתחתנת, אני לעולם לא אוכל להוכיח שזה בזכותי.
בקיצור בגלל שבתחום המיסטי אין הוכחות ואין קבלות, איך נוכל לאבחן את השרלטן ?
איך נוכל לאבחן? ולכן העלתי את הסוגיה כדי לנסות פחות או יותר להגיע לקווים מסוימים על עצם הקיום של שרלטנות.
אני חושבת שאיך שהמיסטיקאי אומר את הדברים , אם זה בדרך בוטה או עדינה , אינו רלוונטי לענייננו, כי אם למיסטיקאי אין טאקט זה בטוח לא הופך אותו לשרלטן.
ברור לי ולכן העלתי את העניין שהשוק מוצף היום במלא מיסטיקאים - שאכן מבטיחים הבטחות שווא - וגם סובלים מבורות משוועת - הם כביכול חושבים שהם יודעים הכל והם למעשה לא יודעים מאומה - והבורות שלהם דופקת למעשה לאנשים את החיים.
אבל איך נדע לזהות אותם, כי גם השרלטנים יכולים לפעמים לקלוע בינגו, ואז לחלק מהאנשים הם לא יהיו שרלטנים.
אני חושבת שאני יודעת איך להגדיר את השרלטן - רק שאיני רוצה לעשות זאת בשלב זה. וחוץ מזה אם אעשה זאת כל המיסטיקאים יעשו עלי "עליהום"
שרלטנות לפי ההגדרה שלי תכניס לקטגוריה 90 אחוז מהמיסטיקאים, ואז אני בבעיה, ופותחת לי פתח לצרות.
אז אני התכוונתי לתת לגולשים להגיע לזה בכוחות עצמם באמצעות דיונים שננהל פה.
אז נסי לחשוב שוב מה זה לדעתך שרלטן ?
בינתיים רק טוב ואל תתייאשי
מלי