כנסי מתוקה....
תראי, אני בצבא כבר כמעט שנה ואני יכולה להגיד לך שזאת המסגרת הכי לא הוגנת שקיימת בגלקסיה הזאת ואני לא צוחקת איתך...את עוד תלמדי הרבה על כמה הצבא הזה מטומטם...
ועכשיו לבעיה שעומדת בראש כרגע:
תראי, בטירונות באמת יש כאלה קטעים מגעילים, במיוחד בהתחלה. סורי להגיד לך את זה אבל זאת האמת.
לשקר לך ולהגיד שהכל ורוד והכל זה כיף חיים? ממש לא!!
הסמ"פ שלך מדברת כך כי ככה היא מבהירה לך שהיא הקובעת והיא מעלייך אבל בואי אני יגיד לך משהו. בתור מישהי שעברה את הטירונות בבכי ודיכאונות, בסופו של דבר אלו היו ה-3 שבועות הכי יפים בחיים שלי ואני רצינית!! נכון, היה לי רע, עשיתי טירונות באשקלון ואני גרה בירושלים שזה היה פשוט סיוט בהתחלה. את לא מתארת לעצמך איזה סיוט זה היה. אבל עם כל זה, אני סיימתי את הטירונות בהצטיינות ואני בקשר עד היום עם קצינות שהיו מעליי (וכן, גם הסמ"פ שלי...).
אז מה אני באה להגיד לך?
תשתדלי כן לבוא ולציית לחוקים ואם יש איזו שהיא בעיה אז לוקחים אותה לצד ומסיברים לה בשיא הנימוס ובשיא העדינות שממש קשה לך ושיש לך בעיה ואני לא חושבת שהיא תהיה שטן עד כדי כך שגם אחרי שתסבירי לה יפה מה קורה לך היא תתאכזר אלייך.
בסופו של דבר הטירונות הזאת תשאיר לך צלקת לכל החיים, רק את אחראית לזה שהצלקת הזאת תהיה חיובית, בדיוק כמו שאני עשיתי...ושתביני שלפני שנה אני האחרונה בעולם שרצתה להתגייס, לא רציתי אפילו לשמוע על זה...
ובקשר לבסיס סגור או פתוח, אחרי הטירונות כשמגיעים לבסיס החדש תמיד אפשר לבקש העברה ויש לך בעיות כך שיתחשבו בך.
אני מאחלת לך המון המון המון הצלחה בהמשך ותעדכני אותי בסדר??
לירנוש