המטרה של היוגה 
שלום לכולם,
תודה רבה על הקריאה לדיון בנושא זה.
המטרה של היוגה ? שאלה קשה...
בהתחלה חשבתי שזה דיון למנוסים, דיון פילוסופי מורכב.
חששתי להגיב. חשבתי: "מה יחשבו עלי, אולי אין לי מספיק ידע ונסיון?.."
שאלתי את עצמי מהי מטרת היוגה בשבילי, ומצאתי לנכון לשתף ולהגיב רק מתוך מה שחויתי ולא יותר, בלי לנסות להתחכם יותר מדי.
הכנות היא אחד הדברים החשובים שרכשתי במהלך התקופה מאז שאני מתרגלת יוגה, ולכן אני משתפת אתכם גם בהתלבטויות שלי.
כשהתחלתי לתרגל, זו לא היתה מטרתי. אפילו לא הייתי מודעת לכך שאם אתרגל יוגה אהפוך לאדם כנה יותר - זה פשוט קרה...
במקור התחלתי לתרגל כדי "להירגע"...לדברי הבחור שהמליץ לי לתרגל יוגה.
ומה זה "להירגע" ? נשמע כמו קטע כזה של אנשים שאינם מתרגלים יוגה. תמיד הם שואלים: "נו, זה מרגיע לעשות יוגה ?!?"...
אז כן, זה מרגיע.
כשחשבתי על המטרה של היוגה בשבילי קפצה לי מיד סוטרה מס' 2 פרק 1 ב"יוגה סוטרות של פטנג'אלי": "יוגה היא ההגבלה של תנודות התודעה", מכאן ואילך הוא מנסה בלשונו התמציתית לתאר לנו, התלמידים, מה קורה כשאנו מגיעים למצב המיוחל של הגבלת תנודות התודעה.
וכל אחד מאיתנו, שחווה אי-פעם את המצב של הגבלת תנודות התודעה, יודע מהי מטרת היוגה.
אני זוכרת את השיעור הראשון שתירגלתי. אמנם לא ידעתי לקרוא לתינוק בשמו:"הגבלת תנודות התודעה...", אבל ההרגשה היתה מיוחדת, שונה, חדשה וישנה, מסקרנת ומושכת, רציתי שוב להיות במקום השקט ההוא, מקום שבאמת מגיעים אליו ואז לא חושבים על כלום, שוכחים מהכל, עושים "DELETE" על כל מה שאנחנו חושבים שחשוב, ומנסיוני - זהו זה האלמנט "המרגיע" ביוגה.
לסיכום, מהחוויה שלי בלבד, מטרת היוגה היא לתרגל טכניקה שדרכה אנו לומדים "לנתק" את המחשבות במהלך התירגול בשלב ראשון, ובשלב מאוחר לרכוש את המיומנות להשתמש בטכניקה הזו בכל תחומי חיינו.
לדברי המורה שלי, גלעד חרובי:
"יוגה מתרגלים כל הזמן, בכל רגע ורגע במהלך חיינו..."
אסיים בקריאה לכל חברי הפורום לשתף ולהשתתף,
בכנות ובאהבה,
שלכם
סיגל