הגברת רוזמן -סקסולוגית
אני בטוחה שגם באמתחתך היו או ישנם טיפולים שלא הצליחו.
או שאת למודה רק הצלחות?
לא מזלזלת בניסיון של אף אחד, גם לא בשל המטפלים שלא הצלחתי איתם. רק אומרת שזה עניין של התאמה אישית.
אני בטוחה שהמטפל שלי שהיה לו "שם", באמת עזר להמון אנשים. לי, לא והרגשתי מתוסכלת להשאיר אצלו 320 ש"ח כל שבוע על משהו שלא עובד.
ולגבי המטופלים שלך - קוראים לזה רציונליזציה, הצדקה של הגיון לאחר מעשה. כמובן שיטענו שאת המטפלת המוצלחת ביותר בעולם, אחרת כיצד יצדיקו בעיני עצמם את זה שהם משאירים אצלך כל כך הרבה כסף?
יש משהו בסיטואציה של הטיפול של גבולות זמן ומקום שאינו טבעי ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת.
כאשר אדם חושף את עצמו ואת הפגיעות שבו ומתפרק באופן האינטימי ביותר מול אדם אחר, זר לו, יש לשעון ולגבולות המקום השפעה מאוד מנכרת.
זוהי המציאות של הסיטואציה הטיפולית, אבל היא רחוקה מלהיות טבעית ביחסים שבין אנשים ועל כן לא עובדת הרבה פעמים ועל כן גם מקוממת לפעמים.
חוקי המשחק כפי שליאתג'י לא מכירה 
נתחיל מהסוף. אני מסכימה שיש משהו מלאכותי בהקצאת זמן לשיחה טיפולית. יש מטפלים שמקציבים 30 דקות, הרוב 45 דקות. לפי שיטות טיפוליות מסויימות, השיחה אמנם נקטעת בתום הזמן המוקצב. שיחה טיפולית שלי נמשכת 60 דקות. לפחות. לפעמים יש צורך להאריך. כאן גם בא לידי ביטוי אחד היתרונות של הטיפול הפרטי. אני יכולה להאריך בפגישה. אני מאפשרת שיחות בטלפון במידת הצורך וכד'.
אבל, לתהליך הטיפולי יש חוקים. ובדרך כלל אין צורך בזמן מעבר לזמן המוקצב. זה לא אומר שמותר למטפל לשלוח מישהו הביתה במצב של "התפרקות". ואני גם לא מאמינה שמישהו עשה לך את זה. מטפל מיומן מתכנן ומנווט את השיחה כך שהזמן יספיק להתאוששות. אבל, שיחה טיפולית אינה אמורה להשאיר את המטופל בסופה עם שיר בלב. לעיתים קרובות המטופל עוזב בתחושה קשה אותה הוא אמור, בהדרכת המטפל, לעבד בבית. בטיפול פסיכולוגי יש המון "שעורי בית".
ואכן, מטופלים רבים מתקשים דווקא בחלק הזה ומוותרים על המשך הטיפול. וזה מביא אותי לתחילת דבריך.
נכון שאני מתגאה בהצלחות שלי. לגבי כשלונות העניין מורכב יותר. יש מטופלים שעוזבים את הטיפול בלי שהשיגו את מטרותיהם המוצהרות. יש לכך הרבה סיבות. כימיה בין המטפל למטופל חיונית אבל בשום מקרה אינה מספיקה. מי שאין לו כימיה עם המטפל, נפרד ממנו כבר בשלבי הטיפול הראשונים.
מטופלים רבים פשוט אינם מבינים את מהות התהליך הטיפולי. הם מצפים שמישהו ימלמל כמה מילות קסם שישנו את חייהם. מדובר בעבודה קשה מצד המטופל. לעיתים אפילו מאיימת. וכשמתבררת להם האמת, הם פשוט נעלמים.
אחרים, למרות הרצון שלהם לטפל בעצמם, פשוט אינם מסוגלים לגייס את המחוייבות האישית הנדרשת. גם הם נעלמים במהירות.
מטופלים אחרים אינם מעיזים לצעוד את הצעדים שיאפשרו להם להגיע לשינוי אותו הם מבקשים. האם זו אשמת המטפל? כאן בהחלט יש חשיבות למיומנות של המטפל.
מטופלים אחרים אינם יכולים, בגלל תנאים אובייקטיבים, להשיג את המטרות שלהם. למשל, מישהו מבקש ממני ללמד אותו כיצד להשתחרר מהסגירות שלו, משום שהוא רוצה להיות אלי יאצפן. אבל, מבחינת הנתונים הטיבעיים שלו, המקסימום שאנחנו יכולים להשיג זה יאיר לפיד. הרי לא כולם יכולים להיות אלי יאצפן. האם גם כאן זה כשלון של המטפל? ודאי שלא.
ויש גם מטופלים שפשוט לא זוכרים את המצב שבו נמצאו בתחילת הטיפול. רק עיון בתיעוד המדוייק שאני מנהלת מאפשר להם להזכר בנתוני הפתיחה.
ולסיום הערת ביקורת אליך, אם תסלחי לי על הבוטות. במהלך חיי המקצועיים טיפלתי בכמה אלפי אנשים. האם את באמת חושבת שכולם טיפשים גמורים ומצדיקים את הטיפול הכושל שלי, רק בגלל הכסף שהם הוציאו? טיפול הוא תהליך מתמשך ומידי פעם אנחנו מסכמים את מידת השינוי בתקופה שעברה. לעיתים השינוי ברור ובולט, ולעיתים הוא עדין. לעיתים באמת אין שינוי לאורך זמן. אבל אף אחד לא מטומטם להמשיך בתהליך עקר. ההערה שלך רק מעליבה ומזלזלת בי, בפרופסיית הטיפול הנפשי ובקהל הרחב שאת מתיימרת כאן לייצג או לדאוג לרווחתו הסוציאלית.
ובכל זאת עניתי להערותיך. ובאריכות. וב-ח-י-נ-ם !!!