על מה המהומה?
צודק דני שטיפול פרטי לפעמים הוא שוד לאור יום.
יש כאילו המעריכים שיחה עימם ב 500 ש"ח ל 45 דקות.
מה שנקרא - חצאי אלוהים...
האם את באמת חושבת שיש איזה שהוא בן אנוש שראוי לקבל כל כך הרבה כסף
בשביל שהוא בעיקר יקשיב לך?
תעריפי השירות הפרטי ממש מגוחכים. אני מניחה שהתעריף הוא בהתאם לגודל האגו של המטפל
יותר מאשר באמת ליכולות שלו.
אף אדם, ואפילו אם הוא בן דוד ראשון של המלאך גבריאל לא צריך לגבות מאדם אחר 500 ש"ח בשביל
להקשיב לו 45 דקות. לא עורכי דין, לא פסיכולוגים, לא מרפאים הוליסטים ולא אנשים הנותנים
כל שירות אחר.
מטפלים פרטיים, אילו היו הגונים, היו צריכים לעשות עם עצמם חשבון נפש ולשאול עצמם האם הם באמת
שווים 500 ש"ח ויותר לפגישה?
לא בגלל שזה מה שהמטפל השכן גובה ואילו הם המחירים בשוק, אלא האם הם באמת שווים את המחיר
הזה?
אני מניחה, שרובם, אילו היו כנים עם עצמם, היו מורידים את התעריפים אחרי חשבון נפש שכזה.
האם אני שווה 500 ש"ח לפגישה- מכתב מהשודד...
לפני שאתן תשובה אספר סיפור:
אחד בא למהנדס לקבל עיצה לגבי בעיית סדקים בבית. המהנדס בדק את התכניות של הביית ותוך 10 דקות פתר את הבעייה. הוא הגיש חשבון על 10000 ש"ח- הלקוח סירב לשלם אלף שקל לדקה והם הלכו לביהמ"ש כששאל השופט את המהנדס "כמה זמן הקדשת לפתרון הבעייה?" ענה המהנדס עשר דקות ושלושים שנות לימודים וניסיון...
הפונים אלי באופן פרטי באים מתוך בחירה. במקרה שלי הם מקבלים את מרבית כספם חזרה מהביטוח המשלים, אבל גם לפני זה היו באים ומשלמים מבלי לקבל כל החזר.
מהכסף שאני מקבל אני משלם מייד 17% למעמ 50% מס הכנסה ועוד כ8 % לביטוח לאומי+מס בריאות, מכסף זה אני מממן גם את עלות הקליניקה.
אני חושב ששעה מזמני החופשי שווה את המחיר שאני גובה, אני הרבה פעמים חש שהתשלום הזה אינו מפצה את משפחתי על הזמן שאני מוציא. יש לזכור שמעבר לפגישה אני יושב וכותב לי מה היה בה, עונה לטלפונים וביפרים וכו'- למדתי שבע שנים עשיתי התמחות וחצי ולמדתי בחו"ל על חשבוני הפרטי, הייתי בטיפול הדרכתי על חשבוני, עכשיו כשיש לי את הידע והניסיון אני מוכר את מרכולתי ודי בזול, מתוך התחשבות בלקוחותי- וגם על זה אני נקרא שודד.
אני מטפל באותה מידה של רצינות גם למי שפונה לביה"ח. אם מוכנים לחכות בתור ולפעמים לקבל טיפול ממתלמד במרפאה שלי, תחת פיקוח שלי- אין הדבר עולה פרוטה.
אחרי שעה חמש בערב אני אדם פרטי, שמנסה להתפרנס בכבוד.
רק לידיעתך משכורתי מביה"ח עומדת על 6000 ש"ח נטו- אני מוכן להציג התלושים שלי, כי בד"כ לא מאמינים לי.
העבודה הפרטית ממנת את משפחתי אבל גם את הספרים הרבים שאני קורא, את הירחונים המקצועיים, את הכנסים שבהם אני משתתף (האוניברסיטה ממנת רק חלקית) ואת קו הטלפון והגישה לאינטרנט שבאמצעותם אני עונה פה.
אני חושב שלקרוא לי שודד זה יותר ממעליב.