שאלות רבות עם מכנה משותף אחד
אתה לא מבסוט ממה שיש! או שיש לך תחושה גדולה של פספוס. אני לא יודע מאיפה זה בא- יתכן ממערכת היחסים המתסכלת ויתכן שממקורות פנימיים. אני סבור שרצוי שתיפגש עם איש מקצוע לבירור העיניין. ולתשובות לשאלותיך:
1. הסיכוי לבעיות אורגניות בתפקוד המיני לפני גיל 45 קטן ביותר ובעיקר נובע ממחלות כמו סכרת, יתר לחץ דם, נטילת תרופות, חבלות גופניות , מחלות מערכת העצבים ועוד.
ניתן לבדוק בעיות אורגניות על ידי בדיקות עזר שונות- המותאמות לבעייה כמו תבחין זקפה לילית, דופלקס, הדגמה רנטגנית ועוד.
אתן לך בתור דוגמא בחור שראיתי הבוקר עם חבלה לאחר תאונת אופנוע, שהחלו בעיות קשות בזקפה. בבירור מצאנו שיש לו פגיעה טראומטית במקלעת העצבים שמעצבבת את איבר המין ומצבו השתפר עם טיפול. במקרה אחר נמצא אצל בחור עם חבלה דומה- בעיה בכלי הדם שאמורים להיסגר ולמנוע בריחת דם בעת זיקפה, שם הופנה הבחור לטיפול כיררגי.
2. בעיות תחושה באיבר המין קשורות לחבלוץ, לכוייות, לבעיות גב וכו'. יש פקרות לבדיקת תחושה באיבר המין, זה מבוצע קלינית על ידי הרופא הבודק, ובמקרה שנצאת בעייה מפנים לבדיקה מדוייקת של עצבי החישה, במעבדה מיוחדת.
לא ברור משאלתך ממה הצטלקת- כדאי להיוועץ ברופא מומחה.
3. אם זוגתך תלמד לכווץ את שרירי האגן הטבעתיים התחושה שלך תגבר. יכול להיות שאתה יותר נהנה מגרוי ידני או אוראלי וזה בסדר גמור ולא מעיד על בעייה.
4. בעיות הכאב של זוגתך מצביעות על בעיה הנובעת מכיווץ יתר של שרירי הנרתיק, מה שמכונה דיספראוניה. יתכן שהיא חשה בלחץ שלך ונלחצת גם ויתכן שזה ראשוני ורק מוגבר מהלחץ שלך.
בשורה התחתונה- לכו לטיפול מיני זוגי.
מקווה שעמדתי במשימה שנתת לי.
לפקודתך.