שאלה לגבי זיקוק כוהל

שלום, שנה טובה וגמר חתימה טובה! קראתי שבתהליך ייצור הויסקי הסקוטי מזקקים אותו פעמיים. לא ברור לי כיצד זה נעשה. נניח ואני רוצה לזקק 1 ליטר נוזל שמכיל 5% כוהל. אז אני שם אותו בתוך סיר ומתחיל לחמם עד שבטמפ' מסויימת (שנמוכה מהטמפ' שבה המים מתאדים) הכוהל מתאדה, אז הוא מובל בצינור לכלי אחר שם הוא נאסף ומקורר לנוזל כך שאני מקבל את ה 50 מ"ל של הכוהל שמהווים בעצם 100%. עכשיו משלב זה מה יש לי לזקק עוד? הרי בסיר שאותו חיממתי יש לי עכשיו רק מים ואילו בכלי שאליו עבר גז הכוהל יש לי כוהל טהור. אז את מה מזקקים שוב? אני יכול להבין שאפשר לזקק בו זמנית כמה וכמה סירים של נוזל עם כוהל ואז אפשר לאסוף את כל הכוהל שזוקק בכל הדודים אבל לא זו הכוונה בזיקוק סקוטי כפול. תודה.

פשוט מאוד..

אחרי הזיקוק ה 1 האלכוהול לא מגיע ל 100% אלא בסופו של תהליך הזיקוק ל 30%. אחרי הזיקוק ה2 עד ל 74% אלכוהול. דפי

לא הבנתי

אבל שוב, אם אני מזקק את הנוזל הראשוני אני מקבל 50 מ"ל כוהל שמהווים 100%! ובנוזל הראשוני נשאר לי רק מים!

איך הגעת ל 30%?

אנא הסבירי איך הגעת ל 30%, תודה.

לא הבנתי

אבל שוב, אם אני מזקק את הנוזל הראשוני אני מקבל 50 מ"ל כוהל שמהווים 100%! ובנוזל הראשוני נשאר לי רק מים!

ננסה

תראה, אני לא יכול להסביר לך למה בהתחלה 30% ואז 74% אבל בפועל זה מה שקורה. מה שכן אני יכול להסביר זה למה אתה טועה וחושב שבזיקוק רק האלכוהול עובר לכלי השני: גם אם ניקח מים ונניח אותם ללא חימום בחוץ ונחכה מס' ימים (או נגיד לילה אם מדובר בכמות קטנה הם יתאדו- כי זו התכונה של המים- הם מתאדים (בקצב איטי מאד) גם ללא חימום. החימום בתהליך הזיקוק משמש קטליזטור (זרז) לתהליך הטיבעי גם של המים וגם של האלכוהול( שכמו המים גם הוא מתאדה לאט ללא חימום...) אז נכון שבטמפ' מסויימת (בד"כ 70 מעלות) כל האלכוהול מתאדה והופך לאדים שעוברים לצינורית ואז לכלי השני אך גם חלק נכבד מהמים מתאדה ועובר ולכן מזקקים פעמיים.(או 3 או כמה שצריך אבל תמיד יעברו גם מים) מקוה שעזרתי

אהההה

אם גם כמות מסויימת מהמים מתאדה בתהליך אז עכשיו הכל מובן. אני חשבתי שרק האלכוהול מתאדה לבדו ואמנם חשדתי שגם חלק מהמים מתאדים ביחד איתו (מה שמסביר את הסיבה לזיקוק הנוסף) אך זה לא נזכר כלל ועיקר בחומר שקראתי. רוב תודות!

אל תשכח..

שכשאתה מזקק ויסקי אתה לא מזקק מים אתה מזקק נוזל הדומה לבירה שיש בו שמרים סוכרים וכו..בזיקוק הראשון עוברים חוץ מהאלכוהל גם חומרי טעם וצבע למרות שהנוזל שקוף אם אני לא טועה. המאסטר דיסטילר (האדם שאחראי על הזיקוק במזקקה) מפריד בין 3 חלקים של התזקיק הראש הלב והזנב שכאשר הלב הוא הנוזל הטהור ביותר מבחינה אלכוהולית ונמצא בו האחוז הגדול ביותר של האלכוהול ללא תוספים אחרים. תנסה לחפש סרטים ביו טיוב על זיקוק וכמו כן יש ערוץ טלויזה אינטרנטי שנקרא maltstv תנסה לחפש אותו אני זוכר הרבה תוכניות שקשורות לזיקוק

תודה רבה על המידע!

שאלה לגבי זיקוק כוהל

שלום, שנה טובה וגמר חתימה טובה! קראתי שבתהליך ייצור הויסקי הסקוטי מזקקים אותו פעמיים. לא ברור לי כיצד זה נעשה. נניח ואני רוצה לזקק 1 ליטר נוזל שמכיל 5% כוהל. אז אני שם אותו בתוך סיר ומתחיל לחמם עד שבטמפ' מסויימת (שנמוכה מהטמפ' שבה המים מתאדים) הכוהל מתאדה, אז הוא מובל בצינור לכלי אחר שם הוא נאסף ומקורר לנוזל כך שאני מקבל את ה 50 מ"ל של הכוהל שמהווים בעצם 100%. עכשיו משלב זה מה יש לי לזקק עוד? הרי בסיר שאותו חיממתי יש לי עכשיו רק מים ואילו בכלי שאליו עבר גז הכוהל יש לי כוהל טהור. אז את מה מזקקים שוב? אני יכול להבין שאפשר לזקק בו זמנית כמה וכמה סירים של נוזל עם כוהל ואז אפשר לאסוף את כל הכוהל שזוקק בכל הדודים אבל לא זו הכוונה בזיקוק סקוטי כפול. תודה.

זיקוק

כל בסיס רעיון הזיקוק עומד על כך שטמפרטורת ההתאדות של מים היא 100 מעלות צלזיוס ושל אלכוהול היא 78.3 מה שמובל לpot stills שהם מיכלי הזיקוק, הוא נוזל שכמו שאמרו פה, מזכיר בירה ברמתו האלכוהולית ובריחו. כשהוא עובר לזיקוק, מתאדים עוד הרבה חומרים יחד עם האלכוהול, כולל מים. כל זיקוק בעצם מכיל 3 שלבים, הראש הלב והזנב. הראש והזנב באיכות נמוכה ולכן מחזירים אותם לזיקוק נוסף. הלב מועבר לזיקוק נוסף אצל הסקוטים ואצל האירים לעוד שני זיקוקים נוספים. יש עוד הרבה משתנים בזיקוק כמו תוצרי לוואי. התוצרים העיקריים הם אתנול ומתנול. מתנול אסור לשתייה כי הוא גורם לעיוורון ואפילו למוות. לכן אסור לבצע זיקוק ביתי כי אתה לא יודע באמת מה קיבלת.

תודה רבה!

תודה רבה על המידע!


חבר, רק בשביל הידע הכללי

דע שאם ברשותך ליטר נוזל ובו 5% אלכוהול, זה לא בהכרח אומר שיש לך 50 מ"ל כוהל, מכיוון שאלכוהול תופס פחות נפח במים, זה נובע מכך שהמולקולות שבשני החומרים נכנסות ברווחים שבין אחת לשניה, כך שאם תיקח 50 מ"ל מים ו50 מ"ל כוהל ותערבב אותם אתה קבל פחות מ100 מ"ל נוזל, את החישוב המדוייק אני אמנם לא יודע, אבל בכל מקרה כשתזקק ליטר נוזל עם 5% אלכוהול אתה אמור לקבל כמות שונה מ50 מ"ל כוהל גמר חתימה טובה לכולם

תודה רבה (כנס)

תודה רבה לך על ההערה המחכימה, אגב, לא התכוונתי לזקק, סתם שאלתי בשביל ידע כללי. שנה טובה, גמר חתימה טובה לך, למשפחתך ולכל עם ישראל!
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אלכוהול
בחר
בחר