בנדיקטין...
הערצתי לליקר הנפלא הזה היא רבה, אבל עדיין אני נתקל בשאלות...
למה הוא נחשב פרימיום וקיסר הליקרים, אם בסיסו הוא אלכוהול נייטרלי?
הרי שאלכוהול נייטרלי הוא.... איך לומר את זה בעברית יפה? "נחות"...
בנדיקטין מיוצר ע"ב כוהל המזוקק מסלק
וסלק כיום נחשב לחומר גלם איכותי ביותר, ממנו מייצרים את הבסיס למשקאות יוקרתיים רבים בעולם, שלמיטב ידיעתי אינם מיובאים לארץ. מלבד כמובן, הבנדיקטין המשובח.
לדעתי, הוא מכונה "קיסר הליקרים" מכיוון שהמרשם הסודי להכנתו הוא העתיק והקדום ביותר מבין הליקרים, עוד מהמאה ה- 16 (אם כי, כמשקה בפני עצמו, הוא יצא לאוויר העולם אחרי השארטרז שמיוצר במתכונתו המקורית כבר מ 1605).
ובכל מקרה... ההערצה שלך למשקה מובנת. אין ספק כלל וכלל שזהו ליקר מעולה. אני באופן אישי לא מוצא לו מתחרים (אולי מלבד השארטרז).
פרימיום = יוקרתי. סביב המונח הזה לא קיים שום קונצנזוס כלשהו ואין גוף שמגדיר מהו מוצר פרימיום או מציב סטנדרטים למונח. אגב, העניין תקף בכל עולם השיווק, לגבי כל מוצר ובכ"ז עדייו נהוג להשתמש בו בכדי לערוך השוואות איכות בין מוצרים.
על כן, יכול כל יצרן וודקה או משקה אחר (מבחינה חוקית) להגדיר את המוצר שלו "פרימיום". זהו בדיוק ההסבר מדוע וודקות ברמות שונות נקראות כולן ע"י החברות המייצרות אותן כ- "פרמיום":
פינלנדיה היא וודקת פרימיום ואולם זה עתה משווקת בארץ גירסת הפרימיום של "נמירוף". האם זה אומר שאיכותה זהה לפינלנדיה? או שהמותג הבסיסי של נמירוף נחות יותר מפינלנדיה? לא בהכרח. לעומתם, קיימת וודקה "רויאלטי" ההולנדית שמוגדרת גם היא "פרימיום" למרות שטעמה חלק פחות מפינלנדיה, סמירנוף ועוד(ע"פ רוב), ומחירה גם הוא בהתאם (כ- 42 ש"ח לליטר).
מכאן, ניתן להסיק כי היחס להגדרה הזו הוא סובייקטיבי בלבד ויש לאמוד אותו בהתאם ולהתייחס אליו בעירבון מוגבל בלבד.
רון