בנדיקטין...

בנדיקטין...

הערצתי לליקר הנפלא הזה היא רבה, אבל עדיין אני נתקל בשאלות... למה הוא נחשב פרימיום וקיסר הליקרים, אם בסיסו הוא אלכוהול נייטרלי? הרי שאלכוהול נייטרלי הוא.... איך לומר את זה בעברית יפה? "נחות"...

מה זה "נחשב"?

קודם כל "פרמיום" זה פיקציה. אין דבר כזה באמת. אם קוראים לזה פרמיום אז זה פרמיום. "פרמיום" זו לא הגדרה רשמית ואין לה שום משמעות. זה לכל היותר ניסיון להשמע יוקרתי. אלכוהול ניטרלי יכול לבוא בכל מיני איכויות, כמו כל תזקיק אחר. גם גראנד מרינייה (אחד מהם) מבוסס על אלכוהול ניטרלי, ואני בטוח שאם תחפש מספיק תמצא עוד משקאות ש"נחשבים" איכותיים המבוססים על אלכוהול ניטרלי. כלומר - לא יודע מאיפה ההגדרה של נחות - גרשיים או לא. מה שבאמת חשוב זה שהטעם שלו יתאים - יש ליקרים ומשקאות שמתאים להכין אותם מתזקיק מסויים (למשל - ויסקי כמרכיב בדרמבוי או באייריש קרים), ויש כאלה שמתאים מבחינת הטעמים להכין אותם ממשהו ניטרלי יותר, כמו כהל ניטרלי (ולא ברבן כמו שהרבה חושבים) בסאות'רן קומפורט, ודוגמאות נוספות. ולסיכום - אם זה טעים לך - לא משנה אם הוא נחשב פרמיום, קיסר או מוסכניק רחמנא ליצלן, וגם לא ממש חשוב אם הוא עשוי מאלכוהול או מצמר כבשים סקוטיות - העיקר שזה טעים.

גרנד מרינייה הו על בסיס קוניאק


הוא

מה זה "נחשב"?

קודם כל "פרמיום" זה פיקציה. אין דבר כזה באמת. אם קוראים לזה פרמיום אז זה פרמיום. "פרמיום" זו לא הגדרה רשמית ואין לה שום משמעות. זה לכל היותר ניסיון להשמע יוקרתי. אלכוהול ניטרלי יכול לבוא בכל מיני איכויות, כמו כל תזקיק אחר. גם גראנד מרינייה (אחד מהם) מבוסס על אלכוהול ניטרלי, ואני בטוח שאם תחפש מספיק תמצא עוד משקאות ש"נחשבים" איכותיים המבוססים על אלכוהול ניטרלי. כלומר - לא יודע מאיפה ההגדרה של נחות - גרשיים או לא. מה שבאמת חשוב זה שהטעם שלו יתאים - יש ליקרים ומשקאות שמתאים להכין אותם מתזקיק מסויים (למשל - ויסקי כמרכיב בדרמבוי או באייריש קרים), ויש כאלה שמתאים מבחינת הטעמים להכין אותם ממשהו ניטרלי יותר, כמו כהל ניטרלי (ולא ברבן כמו שהרבה חושבים) בסאות'רן קומפורט, ודוגמאות נוספות. ולסיכום - אם זה טעים לך - לא משנה אם הוא נחשב פרמיום, קיסר או מוסכניק רחמנא ליצלן, וגם לא ממש חשוב אם הוא עשוי מאלכוהול או מצמר כבשים סקוטיות - העיקר שזה טעים.

גרנד מרינייה הו על בסיס קוניאק

גראנד מרנייה

קורדון רוז'-(עניבה אדומה) על בסיס קוניאק קורדון ז'ון-(עניבה צהובה) על בסיס אלכוהול נייטראלי.

אז ככה..

אני לא ניסיתי לחקור יותר מידי על הגרנד מרנייה, אבל זה ציטוט של גיא גיסר: "התווית האדומה היא ע"ב קוניאק שהחברה עצמה מייצרת. התווית הצהובה (ואת זה כתב לי המאסטר בלנדר בכבודו ובעצמו, ונציג של החברה בהרצאה לפני כמה שנים בתל אביב) היא ע"ב ברנדי צרפתי משובח. מדוע הם מפרסמים שהבסיס הוא תזקיק ניטרלי (או דה וי בצרפתית)? מפני שהברנדי לא מיוצר על ידם, והם לא רוצים לפרסם את מותג הברנדי כדי לא לפגוע במכירות הקוניאק שלהם." דפי

אם כך דפי

אז הגורו שלך טעה (או שמא שיקר) כנסי לאתר החברה... אני ורון (פסטיס) התחבטנו בסוגייה זו ולאחר חקר באתר החברה הוברר כי הבסיס האלכוהולי לסרט הצהוב הוא אלכוהול נייטראלי. סטו.

מה שתגיד..

בנדיקטין...

הערצתי לליקר הנפלא הזה היא רבה, אבל עדיין אני נתקל בשאלות... למה הוא נחשב פרימיום וקיסר הליקרים, אם בסיסו הוא אלכוהול נייטרלי? הרי שאלכוהול נייטרלי הוא.... איך לומר את זה בעברית יפה? "נחות"...

בנדיקטין מיוצר ע"ב כוהל המזוקק מסלק

וסלק כיום נחשב לחומר גלם איכותי ביותר, ממנו מייצרים את הבסיס למשקאות יוקרתיים רבים בעולם, שלמיטב ידיעתי אינם מיובאים לארץ. מלבד כמובן, הבנדיקטין המשובח. לדעתי, הוא מכונה "קיסר הליקרים" מכיוון שהמרשם הסודי להכנתו הוא העתיק והקדום ביותר מבין הליקרים, עוד מהמאה ה- 16 (אם כי, כמשקה בפני עצמו, הוא יצא לאוויר העולם אחרי השארטרז שמיוצר במתכונתו המקורית כבר מ 1605). ובכל מקרה... ההערצה שלך למשקה מובנת. אין ספק כלל וכלל שזהו ליקר מעולה. אני באופן אישי לא מוצא לו מתחרים (אולי מלבד השארטרז). פרימיום = יוקרתי. סביב המונח הזה לא קיים שום קונצנזוס כלשהו ואין גוף שמגדיר מהו מוצר פרימיום או מציב סטנדרטים למונח. אגב, העניין תקף בכל עולם השיווק, לגבי כל מוצר ובכ"ז עדייו נהוג להשתמש בו בכדי לערוך השוואות איכות בין מוצרים. על כן, יכול כל יצרן וודקה או משקה אחר (מבחינה חוקית) להגדיר את המוצר שלו "פרימיום". זהו בדיוק ההסבר מדוע וודקות ברמות שונות נקראות כולן ע"י החברות המייצרות אותן כ- "פרמיום": פינלנדיה היא וודקת פרימיום ואולם זה עתה משווקת בארץ גירסת הפרימיום של "נמירוף". האם זה אומר שאיכותה זהה לפינלנדיה? או שהמותג הבסיסי של נמירוף נחות יותר מפינלנדיה? לא בהכרח. לעומתם, קיימת וודקה "רויאלטי" ההולנדית שמוגדרת גם היא "פרימיום" למרות שטעמה חלק פחות מפינלנדיה, סמירנוף ועוד(ע"פ רוב), ומחירה גם הוא בהתאם (כ- 42 ש"ח לליטר). מכאן, ניתן להסיק כי היחס להגדרה הזו הוא סובייקטיבי בלבד ויש לאמוד אותו בהתאם ולהתייחס אליו בעירבון מוגבל בלבד. רון

מה שתגיד..


כולכם נדפקתם או מה?

להחזיר את כולכם למחברת מקורס ברמנים? אם לקחתם ענבים וזיקקתם אותם, מה קיבלתם? א. ברנדי לא מיושן ב. תזקיק ניטרלי ג. או דה וי שעשוי מענבים ד. וודקה שעשויה מענבים ה. כל התשובות נכונות

בנדיקטין מיוצר ע"ב כוהל המזוקק מסלק

וסלק כיום נחשב לחומר גלם איכותי ביותר, ממנו מייצרים את הבסיס למשקאות יוקרתיים רבים בעולם, שלמיטב ידיעתי אינם מיובאים לארץ. מלבד כמובן, הבנדיקטין המשובח. לדעתי, הוא מכונה "קיסר הליקרים" מכיוון שהמרשם הסודי להכנתו הוא העתיק והקדום ביותר מבין הליקרים, עוד מהמאה ה- 16 (אם כי, כמשקה בפני עצמו, הוא יצא לאוויר העולם אחרי השארטרז שמיוצר במתכונתו המקורית כבר מ 1605). ובכל מקרה... ההערצה שלך למשקה מובנת. אין ספק כלל וכלל שזהו ליקר מעולה. אני באופן אישי לא מוצא לו מתחרים (אולי מלבד השארטרז). פרימיום = יוקרתי. סביב המונח הזה לא קיים שום קונצנזוס כלשהו ואין גוף שמגדיר מהו מוצר פרימיום או מציב סטנדרטים למונח. אגב, העניין תקף בכל עולם השיווק, לגבי כל מוצר ובכ"ז עדייו נהוג להשתמש בו בכדי לערוך השוואות איכות בין מוצרים. על כן, יכול כל יצרן וודקה או משקה אחר (מבחינה חוקית) להגדיר את המוצר שלו "פרימיום". זהו בדיוק ההסבר מדוע וודקות ברמות שונות נקראות כולן ע"י החברות המייצרות אותן כ- "פרמיום": פינלנדיה היא וודקת פרימיום ואולם זה עתה משווקת בארץ גירסת הפרימיום של "נמירוף". האם זה אומר שאיכותה זהה לפינלנדיה? או שהמותג הבסיסי של נמירוף נחות יותר מפינלנדיה? לא בהכרח. לעומתם, קיימת וודקה "רויאלטי" ההולנדית שמוגדרת גם היא "פרימיום" למרות שטעמה חלק פחות מפינלנדיה, סמירנוף ועוד(ע"פ רוב), ומחירה גם הוא בהתאם (כ- 42 ש"ח לליטר). מכאן, ניתן להסיק כי היחס להגדרה הזו הוא סובייקטיבי בלבד ויש לאמוד אותו בהתאם ולהתייחס אליו בעירבון מוגבל בלבד. רון

רק מילה על קיסריותו של הליקר

אם תבדוק, כמעט לכל ליקר עשבים יש אגדה מאחוריו. מתכונים סודיים שאבדו, רופא שרקח לחולים, מלך עם מיחושי בטן וכו'. לא זכור לי כרגע שום דג'סטיף עשבוני בלי סיפור מיסתורי מאחוריו. אני לא אומר שזה לא נחמד ומעניין במידה מסויימת - אני רק אומר שזה הסטנדרט ולא גורם למשקה להתבלט.

כולכם נדפקתם או מה?

להחזיר את כולכם למחברת מקורס ברמנים? אם לקחתם ענבים וזיקקתם אותם, מה קיבלתם? א. ברנדי לא מיושן ב. תזקיק ניטרלי ג. או דה וי שעשוי מענבים ד. וודקה שעשויה מענבים ה. כל התשובות נכונות

get the point

גראנד מרנייה עניבה צהובה הוא על בסיס אלכוהול נייטראלי. יכול להיות שבסיס אלכוהולי נייטראלי זה מופק מענבים, אך בכל מקרה אין המדובר בקוניאק או בברנדי. כפיש?

אני מוותר, אין לי כח לזה

לגבי זה...

תקנו אותי אם אני טועה, ברנדי זה תזקיק פירות מיושן בעוד תזקיק נייטראלי לא מיושן בעקרון, צודק? ובעקבות ויכוח בקורס ברמנים, שלחתי מייל לגראנד מרנייה, לגבי מקור האלכוהול בתווית הצהובה, וענו לי בפירוש שזה אלכוהול נייטראלי ולא ברנדי. צודק?

רק מילה על קיסריותו של הליקר

אם תבדוק, כמעט לכל ליקר עשבים יש אגדה מאחוריו. מתכונים סודיים שאבדו, רופא שרקח לחולים, מלך עם מיחושי בטן וכו'. לא זכור לי כרגע שום דג'סטיף עשבוני בלי סיפור מיסתורי מאחוריו. אני לא אומר שזה לא נחמד ומעניין במידה מסויימת - אני רק אומר שזה הסטנדרט ולא גורם למשקה להתבלט.

נכון-

ואם תבדוק, תוכל אף למצוא שכמעט על כל אחד מהם כבר כתבתי כאן והרבה הפלא, אף לו אחד מהם היה קדום מהבנדיקטין. מומלץ בחום להגיב לאחר קריאה שאיננה סלקטיבית.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אלכוהול
בחר
בחר