עזרה בליקר שברצוני להכין
שלום , קראתי את המאמר על הכנת ליקרים בבית של המומחה פה וחשבתי ולעצמי למה לא..אני אולי שותה וודקה מדי פעם אבל זה באמת לא מתאים לרב התקופות בארצנו , אז צריך משקה אחר לא? :]..
אוקיי אחרי קצת חשיבה החלטתי להכין ליקר אפרסק [אני אוהב גם תטבק אפרסק אז שיהיה]..
אז ישלי מספר שאלות:
1.כמה סירופ נוזל אני אקבל מקילו אפרסק?
2.אני יודע שאף אחד פה לא חשב על זה אבל למה לא להשתמש בעראק 40%? [חח אני מרוקאי אז זה מה שאני מורגל מהבית].
3.אם אני אקבל חצי ליטר נוזל מהפרי , ואמזוג לתוכו חצי ליטר עראק 40% המוצר הסופי יהיה 20%?
4.למה בעצם לא סוחטים את הפרי? אני פשוט לא בנאדם יותר מדי סובלני ואני די בטוח שאם אסחט את הפרי גם יצא כל המיץ מהפרי [אולי אפילו יותר טוב משיטת ההשריה בסוכר] ואז לתת לאלכוהול ולנוזל מהסחיטה להתערבב בערך שבוע יחסוך משמעותית את התהליך..השאלה איך זה יצא?
בתודה , אריאל , חובב חדש לליקרים