ליקר שסק

ליקר שסק

היי. יש לי עץ שסק מתחת לבית והוא מניב בתקופה האחרונה הרבה מאוד שסק. קטפתי לעצמי שסק בכמויות די גדולות יחסית (אני מניח שיש לי שם איזה קילו....), ואני רוצה להכין ליקר שסק. עכשיו - יש שתי דרכים (ושפה הצבאית דפ"אות) להכין ליקר שסק - 1. להשרות את בשר השסק באלכוהול לכמה שבועות טובים ואז להוסיף סירופ סוכר. 2. להשרות את בשר השסק בשכבות סוכר ואז להוסיף את האלכוהול (או הוודקה במקרה שלי). מהי הדרך הטובה ביותר לעשות ליקר שסק? האם יש הבדל במוצר הסופי? ולמען הפעמים הבאות - איך אני יודע באיזה דרך להשתמש? המון תודה.

גיא בזמנו פרסם כתבה על איך לעשות ליקר בבית. קח :

ראיתי את הכתבה - אבל היא לא עונה לי על התשובה

היא מפרטת פשוט את מה שכתבתי בפוסט שלי... :) תודה לך בכל זאת.

בוקר טוב...

אני ממליץ לך את השסק לעשות בשיטת הסוכר (לערוך את הפרי בשכבות סוכר) אבל, יש הסתייגות... שסק משחיר במגע עם האוויר, וכחלק ממהשחרה גם טעמו משתנה, ועל מנת למנוע או לצמצמם את התופעה הזו אני ממליץ לך קודם כל באמת לוודא שכל הפרי מכוסה בסוכר וחוץ מזה להוסיף פנימה מעט אלכוהול האלכוהול מעכב וממזער את ההתחמצנות

תודה רבה :)

ליקר שסק

היי. יש לי עץ שסק מתחת לבית והוא מניב בתקופה האחרונה הרבה מאוד שסק. קטפתי לעצמי שסק בכמויות די גדולות יחסית (אני מניח שיש לי שם איזה קילו....), ואני רוצה להכין ליקר שסק. עכשיו - יש שתי דרכים (ושפה הצבאית דפ"אות) להכין ליקר שסק - 1. להשרות את בשר השסק באלכוהול לכמה שבועות טובים ואז להוסיף סירופ סוכר. 2. להשרות את בשר השסק בשכבות סוכר ואז להוסיף את האלכוהול (או הוודקה במקרה שלי). מהי הדרך הטובה ביותר לעשות ליקר שסק? האם יש הבדל במוצר הסופי? ולמען הפעמים הבאות - איך אני יודע באיזה דרך להשתמש? המון תודה.

זאת פעם ראשונה שאני משרה בסוכר ולכן

איך אני יודע מתי בדיוק להוסיף את האלכוהול לסירופ שנעשה. נהיה לי סירופ די טוב, אבל יש בו עוד שאריות קטנות של סוכר שמסרבות לההפך לסירופ (כמו שזה נראה...). אני מערבב את הסירופ פעם/פעמיים ביום בשביל לגרום לסוכר שלא להתגבש ולשקוע, אבל בכל זאת... אתם יודעים אם בסופו של יום - זה יהפך לסירופ? אפשר להוסיף את הוודקה? איך אני יודע גם לחשב כמויות של האלכוהול שיש לי להוסיף? (יש לי בקבוק של ליטר וודקה...). המון תודה שוב.

תודה רבה :)


תספר איך יצא בסוף..

שימי לב לתגובה שלי משלשום :)

אולי תוכלי לעזור...

זאת פעם ראשונה שאני משרה בסוכר ולכן

איך אני יודע מתי בדיוק להוסיף את האלכוהול לסירופ שנעשה. נהיה לי סירופ די טוב, אבל יש בו עוד שאריות קטנות של סוכר שמסרבות לההפך לסירופ (כמו שזה נראה...). אני מערבב את הסירופ פעם/פעמיים ביום בשביל לגרום לסוכר שלא להתגבש ולשקוע, אבל בכל זאת... אתם יודעים אם בסופו של יום - זה יהפך לסירופ? אפשר להוסיף את הוודקה? איך אני יודע גם לחשב כמויות של האלכוהול שיש לי להוסיף? (יש לי בקבוק של ליטר וודקה...). המון תודה שוב.

אז ככה..

אין לי ניסיון בהשרייה בסוכר.. הניסיון המועט שלי בנושא במיקרה היה בהשרייה באלכוהול. אבל הנה משפט מהכתבה של גיא: "כשכל הסוכר נמס ונשאר רק סירופ פרי סמיך, יש להרחיק את שאריות הפרי ולהוסיף אלכוהול" אז מזה אני מבינה שאתה יכול להוסיף את האלכוהול ולהוציא את הפרות בהדרגה. שוב.. אין לי בכלל ניסיון בזה. לגבי האחוזים, פשוט תסמן בטוש על הבקבוק עד לאן מגיע הסירוף לפני הוודקה וכשתשים את הוודקה תחשב לפי הקו של הסירוף וה40%מתוך נוזל הוודקה.. אם אתה לא בטוח אז פשוט תשים את כל הוודקה לאחרי כל התהליך תטעם ותחליט עם זה חזק מידי תוסיף מים או מי סוכר. ממליצה לך לרשום הודעה חדשה למומחה בליקרים שמידי פעם מבקר והוא כנראה ידע.. דפי

אתה כבר יכול להוסיף!

תראו, ככלל, הכנת ליקר אינה תהליך מדוייק ומדעי כמו הכנת יין שבה כל טעות הינה פתח לכשלון בהכנת ליקר הדברים הינם הרבה הרבה יותר רגועים וסלחניים ומאוד מאוד תלויים בנסיון האישי שלך ובתחושות שלך אם נראה לך שהסירופ כבר מוכן אז כנראה שהגיע הזמן להוסיף את האלכוהול וגם אם תוסיף את האלכוהול מוקדם מדי לא יקרה שום דבר נוראי עכשיו, לגבי כמויות האלכוהול, תעשה חישוב אחוזים מתמטי נהוג בד"כ להכין ליקרים באחזוי אלכוהול של 20-40% ככלל ככל שאחוז האלכוהול יהיה גבוה יותר הליקר יישמר טוב יותר על מנת לחשב את כמות האלכוהול שעליך להוסיף תחילה עליך לסנן את הסירופ ולמדוד את כמות הנוזל שיש לך על מנת שתוכל לחשב את כמות האלכוהול שתוסיף

אז ככה..

אין לי ניסיון בהשרייה בסוכר.. הניסיון המועט שלי בנושא במיקרה היה בהשרייה באלכוהול. אבל הנה משפט מהכתבה של גיא: "כשכל הסוכר נמס ונשאר רק סירופ פרי סמיך, יש להרחיק את שאריות הפרי ולהוסיף אלכוהול" אז מזה אני מבינה שאתה יכול להוסיף את האלכוהול ולהוציא את הפרות בהדרגה. שוב.. אין לי בכלל ניסיון בזה. לגבי האחוזים, פשוט תסמן בטוש על הבקבוק עד לאן מגיע הסירוף לפני הוודקה וכשתשים את הוודקה תחשב לפי הקו של הסירוף וה40%מתוך נוזל הוודקה.. אם אתה לא בטוח אז פשוט תשים את כל הוודקה לאחרי כל התהליך תטעם ותחליט עם זה חזק מידי תוסיף מים או מי סוכר. ממליצה לך לרשום הודעה חדשה למומחה בליקרים שמידי פעם מבקר והוא כנראה ידע.. דפי

המון תודה לשניכם :)

תספר איך יצא בסוף..


נראה שבינתיים הולך יופי

אני בשלב חיתון הטעמים. כמו שזה נראה מטעימה קלה של המשקה לאחר 3 ימי השריה - הוא מתחיל להיות ממש ליקר כמו שרציתי. המתיקות של השסק נגלית יפה והאלכוהול משתלב בה טוב. מחכה לתוצאה הסופית בקוצר רוח...

ליקר שסק

היי. יש לי עץ שסק מתחת לבית והוא מניב בתקופה האחרונה הרבה מאוד שסק. קטפתי לעצמי שסק בכמויות די גדולות יחסית (אני מניח שיש לי שם איזה קילו....), ואני רוצה להכין ליקר שסק. עכשיו - יש שתי דרכים (ושפה הצבאית דפ"אות) להכין ליקר שסק - 1. להשרות את בשר השסק באלכוהול לכמה שבועות טובים ואז להוסיף סירופ סוכר. 2. להשרות את בשר השסק בשכבות סוכר ואז להוסיף את האלכוהול (או הוודקה במקרה שלי). מהי הדרך הטובה ביותר לעשות ליקר שסק? האם יש הבדל במוצר הסופי? ולמען הפעמים הבאות - איך אני יודע באיזה דרך להשתמש? המון תודה.

היום בקבקתי

ויצא מעולה. יורד חלק וליקר מתוק בניחוחות שסק וטעם מורגש של שסק טרי. מצד שני אלכוהול מורגש בצורה טובה. ממליץ לכולם.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אלכוהול
בחר
בחר