יש הרבה מאוד ליקרים שאפשר להכין כל השנה
יש לי המון ניסיון בהכנת ליקרים ועם זאת מדי פעם יוצא לי משהו ממש לא טוב. תפרטי מה היו השלבים בלימונצ'לו ואילו כלים השתמשת ואולי נמצא את הבעיה.
עדיף תמיד לנסות בהתחליה עם יבשים: קינמון, ציפורן וכ"ו
אשמח לעזור.
מקס
היי מקס..
אני מעוניינת בליקר של פרי מסויים ולא תבלינים.. (לפחות הפעם).
אשמח להמלצה מפורטת על הכנה של ליקר על בסיס פרי שלרוב לא עושה בעיות ולרוב מצליח (אין לי הרבה סבלנות לניסויים).
לגביי הלימונצ'לו שניסיתי ויצא מר מאוד מאוד ורע:
לקחתי 8 לימונים מהעץ של אמא בחצר הבית, שטפתי במים בלבד(אין ריסוס).
בעזרת קולפן, קילפתי את החלק הצהוב בלבד (בלי בכלל לבן), והכנסתי לבקבוק זכוכית של סמירנוף וודקה (חילקתי ל2 בקבוקים כדי שיהיה מקום למי סוכר בהמשך.
ההשרייה היתה במשך חודש וחצי.(ניערתי את הבקבוק מדי יום או כמה ימים)
לאחר ההשריה טעמתי והיה מר ביותר אבל ממש וללא טעם חוץ ממרירות. (כן הרבה ריח חזק של לימון שהיה נהדר).
סיננתי מעט והוספתי מי סוכר לפי הטעם וההנחיות, זה כבר בחיתון טעמים חודש ואפילו לא עניין אותי לטעום את זה שוב.
יכול להיות שזה סוג לימון שהקליפה שלו מרירה מידי?
מה יכולה להיות הטעות?
יש לך ניסיון עם השרייה של חליטות תה (או כל מיני תבלינים) בג'ין?
(נשמע לי מעניין ואשמח להדרכה)
תודה מראש
דפי