איזה לילה...

איזה לילה...

התחיל עם פיינט גינס המשיך עם שוט סטרגה צ'ייסר ג'נטלמן ג'ק ולסיום מנה לפרויגגגגג עד עכשיו נשאר לי הטעם היה לי ויכוח עם מישהו שאמר שלפרויג שותים אנשים שאין להם חוש ריח מפותח??ושעוד שנתיים ימאס לי ממנו?? לא מצליח להירדם מרוב הפחד...

תקשיב טוב- לגבי לאפרויג

מי שאמר לך את זה טועה, ובגדול. לאפרויג היה הוויסקי הראשון שטעמתי אי פעם, זה היה בקורס ברמנים לפני 4 שנים.. מאז ועד היום, אני עדיין לא יכול להצביע על וויסקי מדהים יותר מהלאפרויג.. פשוט מס' 1. אין לו תחליף עבורי. העץ.. העשן.. הכבול.. ההתפצצות בפה.. האגרסיביות.. המתקתקות לצד המליחות- אין לזה מתחרים. היה ויישאר אהבה של וויסקי, בטוב וברע! :) אגב הסטרגה- ליקר איטלקי מצוין. היחיד אולי שמזכיר או מתקרב איכשהו לשארטרז (לצהוב יותר)

אתה לא צריך לספר לי

שהוא טועה.נזכרתי,החוצפן גם אמר לי שאני בנאדם מוזר ואיך שהוא התיימר להיות מבין בוויסקי... מה אני אגיד לך,התיחסתי אליו בחשדנות,אמרתי לו בעדינות שהוא מטומטם ומוזר ושתיתי מהלפרויג שלי בהנאה... התחלת עם הלפרויג? אז זאת אהבה ראשונה... אני שותה מאלטים כבר 9 שנים ובלפרויג התאהבתי רק בשנה האחרונה... איפה היה כל השנים... באמת מדהים.אתמול ממש נעלבתי אישית מהאדיוט... החיים מתחלקים ללפני ואחרי שטעמת לפרויג... שכחת את טעם היוד... הסטרגה באמת הזכיר לי את השרטרז הצהוב אבל הוא יותר מתקתק ופירותי. טוב ,צריך ללכת לעבוד אז יום טוב!!

אמנם נאמר כבר הכל..

אבל גם אני רוצה להצטרף לפסטיבל ההלל ללפרויג... אפשר לא לאהוב אותו אבל אני לא חושב שיש משקה שיותר ראוי להקרא ויסקי מ "לפרויג"..

גמרתם? מישהו צריך טישו?

לא שיש לי משהו נגד הלאפרויג..אבל קצת הגזמתם יש הרבה ויסקים שהיתי שם לפני הלפרויג ובמיוחד לא הגירסא הבסיסית אבל שוב פעם זה הטעם האישי שלי רק לא לסקול באבנים.

לכל מי שהפסיד

ב 21.11 מזקקת לפרויג עשתה ערב של טעימות בשידור חי בהשתתפות ג'ים מורי-מי שחיבר את ה whisky bible ,רוברט היקס-המאסטר בלנדר,וג'ון קמפבל-מנהל המזקקה .בין היתר נטעם לפרויג 27 שנה... 500 ליש"ט למעוניינים... לכל מי שאוהב סקוטים ו-וויסקי והפסיד צירפתי קישורים חלומות פז...

אין שחור ולבן

או שאוהבים לפרויג,או שנגעלים ממנו.נתתי לחבר,חובב יינות רציני,לטעום ממנו.הוא לא אהב,אבל רחרח בסקרנות ואמר שהוא מאד מעניין ומיוחד,ושהוא אף פעם לא טעם וויסקי כזה,ורצה לשמוע פרטים עליו. הבאתי גם לאחי לטעום.עכשיו,אחי חובב אניסים וגולדסטאר ואין לו מושג בוויסקי.הבקבוק פשוט עניין אותו.הייתי צריך לצלם את הפרצוף שלו מתעוות הוא הגדיר את זה ככה:מה ששתיתי עכשיו זה וויסקי שרוקנו לתוכו מאפרות של בר+הזיתים שנשארו בסוף הערב ובטעם של תרופה.גם זאת דרך להגדיר כבוליות,מליחות ויוד...

גמרתם? מישהו צריך טישו?

לא שיש לי משהו נגד הלאפרויג..אבל קצת הגזמתם יש הרבה ויסקים שהיתי שם לפני הלפרויג ובמיוחד לא הגירסא הבסיסית אבל שוב פעם זה הטעם האישי שלי רק לא לסקול באבנים.

בשבילי לפרויג זה חצי זיון

אני מבין שטעמת מה quarter cask cask strengh לפרויג 15 לפרויג 25 לפרויג 27 לפרויג 30 לפרויג 40 אבל על טעם וריח אין מה להתווכח העיקר שאתה נהנה מהוויסקי שלך ידידי...

לכל מי שהפסיד

ב 21.11 מזקקת לפרויג עשתה ערב של טעימות בשידור חי בהשתתפות ג'ים מורי-מי שחיבר את ה whisky bible ,רוברט היקס-המאסטר בלנדר,וג'ון קמפבל-מנהל המזקקה .בין היתר נטעם לפרויג 27 שנה... 500 ליש"ט למעוניינים... לכל מי שאוהב סקוטים ו-וויסקי והפסיד צירפתי קישורים חלומות פז...

זה הקישור הנכון

sorry דרך אגב,הלפרויג 27 אזל מהמלאי באתר

בשבילי לפרויג זה חצי זיון

אני מבין שטעמת מה quarter cask cask strengh לפרויג 15 לפרויג 25 לפרויג 27 לפרויג 30 לפרויג 40 אבל על טעם וריח אין מה להתווכח העיקר שאתה נהנה מהוויסקי שלך ידידי...

וואי וואי

כולה וויסקי. כן, אחלה וויסקי שבעולם, אבל יש הרבה יותר טובים. ארדבג 10 לא רואה את הלפרויג 10 ממטר, לגבולין 16 הרבה יותר טוב מהלפרויג 15. היחיד שבאמת שווה דיבור זה הקווטר קאסק שהוא ליגה משלו, אבל לא טעמתי שום כמוהו ממזקקה אחרת אז אין לי בסיס להשוואה. לדבר על מאלטים בני 25 שנים ויותר זה סתם בבל"ת, קודם צריך להשיג בקבוק או לטעום בשטח סטרילי יחסית (לא בר מלא עשן) ורק אז לדבר. וכמו כל דבר בחיים, את הכל, אבל הכל, צריך לטעום בטעימה עיוורת. ברגע שאתה יודע שאתה טועם לפרויג 30 המח שלך כבר נכנס לאיזור של "וואו, זה לפרויג 30 זה בטח מעולה" ולא תמיד זה באמת ככה. וכן, טעמתי לפרויג 30. משהו מדהים.

מממ...

קוורטר קאסק... בטח שלא אטעם מאלט בן 25 ומעלה בבר.אני חושב שאני ירצה להתיחד איתו... חוצמזה,כמה ברים או מסעדות יוקרה כבר מחזיקים בקבוקים כאלה?וכמה תעלה מנה לעזאזל? דרך אגב,הברים כבר לא אפופי עשן.מאז החוק החדש מעשנים בחוץ... ראיתי מחוץ למסעדת מול ים מישהו יושב עם כוס קוניאק ביד ומעשן ליד השירותים.מזעזע... טעמת את ה 30 שנה?? גם אני רוצה...

ארדבג 10 לדעתי מאכזב ביחס ללאפרויג 10

יש לי את הארדבג 10 בבית והצבע שלו איך נאמר.. מבאס. צבעו בהיר מדי לוויסקי בן 10 שנים. חזק מדי בגלל ה 46% והטעמים עדינים. את היוד והכבוליות של הלאפרויג וודאי שאין לו. לאפרויג חוזק חבית 55.7% יש לי גם בבית.. הוא מדהים, אין דברים כאלה. אבל זה משהו שצריך לדעת מאיפה לאכול (לשתות) אותו.. אני חושב שעדיין נשאר לאפרויג 40 במלאי באתר (900 ליש"ט... נשבע שהייתי מזמין אילו לא הייתי בהפסדים בבורסה...) אני חושב שמאלטי לטעימה- זה לקנות את הבקבוק בדיוטי פרי וזהו. לשתות בבר זה פשוט בזבוז.. לי באופן אישי מפריע גם הרעש ולא רק העשן שעדיין קיים ברמה זו או אחרת)

בשבילי לפרויג זה חצי זיון

אני מבין שטעמת מה quarter cask cask strengh לפרויג 15 לפרויג 25 לפרויג 27 לפרויג 30 לפרויג 40 אבל על טעם וריח אין מה להתווכח העיקר שאתה נהנה מהוויסקי שלך ידידי...

כבוד לאפרוייג במקומו מונח

אבל יש טובים לפניו. מהכבוליים ומעושנים. הייתי מדרג את ארדבג ראשון, לגבולין שני ולפרוייג שלישי. הארדבג provenance הוא הוויסקי הכי טעים שלגמתי, הלגבולין 21 שני,אבל הלפרוייג 30 שנה (מצטער ,אין לי את ה27 או ה40...) שלישי והרחק מאחור. הלגבולין 16 הרבה יותר טוב מהלפרוייג 15 שגם הוא מצויין. וגרסאות הארדבג כמו ה Airigh Nam Beist והUigeadail, משאירות מרחוק את לאפרוייג כמשהו מרגש מאחר ולא נתקלתי מהמזקקה הזו משהו ברמות המחיר האלה עם תמורה כל כך גבוהה כמו בארדבג.

ארדבג 10 לדעתי מאכזב ביחס ללאפרויג 10

יש לי את הארדבג 10 בבית והצבע שלו איך נאמר.. מבאס. צבעו בהיר מדי לוויסקי בן 10 שנים. חזק מדי בגלל ה 46% והטעמים עדינים. את היוד והכבוליות של הלאפרויג וודאי שאין לו. לאפרויג חוזק חבית 55.7% יש לי גם בבית.. הוא מדהים, אין דברים כאלה. אבל זה משהו שצריך לדעת מאיפה לאכול (לשתות) אותו.. אני חושב שעדיין נשאר לאפרויג 40 במלאי באתר (900 ליש"ט... נשבע שהייתי מזמין אילו לא הייתי בהפסדים בבורסה...) אני חושב שמאלטי לטעימה- זה לקנות את הבקבוק בדיוטי פרי וזהו. לשתות בבר זה פשוט בזבוז.. לי באופן אישי מפריע גם הרעש ולא רק העשן שעדיין קיים ברמה זו או אחרת)

צבע לא מעיד על יושן בהכרח.

אתה קצת טועה פה

עם האף והפה שלך אין לי מה להתווכח, אבל מבחינת PPM כבול אז הארדבג יותר כבולי. כמו שאמרו לפני הצבע לא באמת אומר משהו, וויסקי זה לא יין ויותר כהה זה לא יותר טוב. גם לגבי כמות העשן והיוד, אני חושב שהארדבג הרבה יותר אלים בהתחלה ואז מגיעה הסיומת המדהימה מהחבית שרי ומורכבות כזו שגורמת ללפרויג לעמוד בשקט בפינה, מכיוון שלהשיג כזו מורכבות עם רמות כל כך גבוהות של כבול ועשן זה משהו שאני מסיר בפניו את הכובע. אבל שוב, על טעם וריח אין להתווכח.
עבור לעמוד
, , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אלכוהול
בחר
בחר