לחזק את דבריו של טוביה....
למרטיני יש שלושה סוגים עיקריים-
מרטיני ביאנקו (ביאנקו בלטינית זה "לבן") מיוצר מענבים לבנים. כהל אתילי (נייטרלי) סוכר, ועשבי תיבול.
מרטיני רוסו (רוסו זה אדום) גם מיוצר מענבים לבנים, עשבי תיבול, ואותה כמות של סוכר, הצבע האדום מגיע בעיקר מצבעי מאכל.
ומרטיני אקסטרה דריי (יבש במיוחד) דומה לביאנקו, אבל מריר יותר ומתוק פחות.
"מרטיני זה ממשפחת ה"וורמוט", יין מתובל בעשבי תיבול ומחוזק באלכוהול, כשההבדל בין השלושה מתבטא בעיקר בתיבול ובכמות הסוכר.
אחד עשבי התיבול העיקריים זה הלענה, (שבו גם משתמשים להכנת ג'ין,
wermut בגרמנית מודרנית פירושו לענה...
המרטיני לסוגיו נחשב כ"אפריטיף" ("לפני האוכל")
למרטיני חברה מתחרה בשם "צינזאנו" שאפילו דומה מאוד בצורת הבקבוק ובתווית שלה. רק שבניגוד למה שחושבים, צינזאנו וותיקה יותר.
לצינזאנו יש גם ביטר, שאמור להוות מתחרה לקמפארי.
שתי החברות איטלקיות.
קישור לכתבה של גיסר "על בסיס יין ולענה"
כמה חידודים ותוספות 
כל מותגי הוורמוט הם ערבוב של מספר יינות לבנים (לא נהוג לדבר על זה אבל הם לא מהמשובחים) התערובת מחוזקת, מתובלת וממותקת.
בגירסת ה'אקסטרא דריי' עומד אחוז האלכוהול על 18%- מעט גבוה יותר מהרוסו והביאנקו.
מרטיני הוא המותג המוביל בשוק הוורמוטים בעולם והמתחרה הגדולה היא כמובן חברת צ'ינזאנו' המייצרת מעבר לשלוש הבסיסיים, גם את ה'אורנאצ'יו' (תפוז..) ו'לימטו' שהם טעמים ייחודיים ומשקאות מעולים. עשויים לחולל נפלאות בקוקטיילים.
חברות נוספות הם 'קורה' (המייצרת גם סמבוקה לבנה והרבה ליקרים אחרים) ו'barbero' כמובן שגם הן איטלקיות.
לגבי קאמפרי- ביטר מצוין. ישנם ברים שבהם דווקא קיים ביקוש גבוה יותר מהצפוי למשקה הזה ואף משלבים אותו בקוקטיילים רבים. סוד קטן - ה'צינאר' (ע"ב ארטישוק) דומה לו מאד בטעם וחלש יותר- 16.5% ויכול להוות תחליף מצוין בקוקטיילים (כדאי להוסיף וודקה לשם החיזוק) מכיוון שהוא זול הרבה יותר.
לחיים,
רון