אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

איך שותים מרטיני? מה ההבדל בין האדום ללבן היבש?

עם הפה

ולגבי השאלה השניה. האדום מגיע בגוון אדום, והלבן בהיר צהוב ירוק כזה...

לחזק את דבריו של טוביה....

למרטיני יש שלושה סוגים עיקריים- מרטיני ביאנקו (ביאנקו בלטינית זה "לבן") מיוצר מענבים לבנים. כהל אתילי (נייטרלי) סוכר, ועשבי תיבול. מרטיני רוסו (רוסו זה אדום) גם מיוצר מענבים לבנים, עשבי תיבול, ואותה כמות של סוכר, הצבע האדום מגיע בעיקר מצבעי מאכל. ומרטיני אקסטרה דריי (יבש במיוחד) דומה לביאנקו, אבל מריר יותר ומתוק פחות. "מרטיני זה ממשפחת ה"וורמוט", יין מתובל בעשבי תיבול ומחוזק באלכוהול, כשההבדל בין השלושה מתבטא בעיקר בתיבול ובכמות הסוכר. אחד עשבי התיבול העיקריים זה הלענה, (שבו גם משתמשים להכנת ג'ין, wermut בגרמנית מודרנית פירושו לענה... המרטיני לסוגיו נחשב כ"אפריטיף" ("לפני האוכל") למרטיני חברה מתחרה בשם "צינזאנו" שאפילו דומה מאוד בצורת הבקבוק ובתווית שלה. רק שבניגוד למה שחושבים, צינזאנו וותיקה יותר. לצינזאנו יש גם ביטר, שאמור להוות מתחרה לקמפארי. שתי החברות איטלקיות. קישור לכתבה של גיסר "על בסיס יין ולענה"

ד"א

אם שכחת,גם לחברת מרטיני יש ביטר ולגבי השאלה שלך חן אז הרוב שותים את זה נקי,יש ששותים עם קרח או עם לימון או עם קרח ולימון אבל זה עניין של טעם....בקיצור,שתה את זה איך שבא לך בכוס קוקטייל (מרטיני) או בלואובול ותהנה יש גם אחלה קוקטיילים עם הוורמוטים שדניאל ציינה למעלה

כן שכחתי, עוד מייצרים את זה בכלל?

סתם ברור שכן, רק שבארץ ממש ממש לא הולך, גם קמפארי בקושי שותים פה, מה גם שלא רציתי לסבך את חן בתשובה עם יתר פירוט ולכן הפניתי לכתבתו של גיסר. עירד

קמפרי , אחד האהובים עלי ואפילו יש מרטיני ביטר בעבודה שלא זז אף פעם...

לחזק את דבריו של טוביה....

למרטיני יש שלושה סוגים עיקריים- מרטיני ביאנקו (ביאנקו בלטינית זה "לבן") מיוצר מענבים לבנים. כהל אתילי (נייטרלי) סוכר, ועשבי תיבול. מרטיני רוסו (רוסו זה אדום) גם מיוצר מענבים לבנים, עשבי תיבול, ואותה כמות של סוכר, הצבע האדום מגיע בעיקר מצבעי מאכל. ומרטיני אקסטרה דריי (יבש במיוחד) דומה לביאנקו, אבל מריר יותר ומתוק פחות. "מרטיני זה ממשפחת ה"וורמוט", יין מתובל בעשבי תיבול ומחוזק באלכוהול, כשההבדל בין השלושה מתבטא בעיקר בתיבול ובכמות הסוכר. אחד עשבי התיבול העיקריים זה הלענה, (שבו גם משתמשים להכנת ג'ין, wermut בגרמנית מודרנית פירושו לענה... המרטיני לסוגיו נחשב כ"אפריטיף" ("לפני האוכל") למרטיני חברה מתחרה בשם "צינזאנו" שאפילו דומה מאוד בצורת הבקבוק ובתווית שלה. רק שבניגוד למה שחושבים, צינזאנו וותיקה יותר. לצינזאנו יש גם ביטר, שאמור להוות מתחרה לקמפארי. שתי החברות איטלקיות. קישור לכתבה של גיסר "על בסיס יין ולענה"

כמה חידודים ותוספות

כל מותגי הוורמוט הם ערבוב של מספר יינות לבנים (לא נהוג לדבר על זה אבל הם לא מהמשובחים) התערובת מחוזקת, מתובלת וממותקת. בגירסת ה'אקסטרא דריי' עומד אחוז האלכוהול על 18%- מעט גבוה יותר מהרוסו והביאנקו. מרטיני הוא המותג המוביל בשוק הוורמוטים בעולם והמתחרה הגדולה היא כמובן חברת צ'ינזאנו' המייצרת מעבר לשלוש הבסיסיים, גם את ה'אורנאצ'יו' (תפוז..) ו'לימטו' שהם טעמים ייחודיים ומשקאות מעולים. עשויים לחולל נפלאות בקוקטיילים. חברות נוספות הם 'קורה' (המייצרת גם סמבוקה לבנה והרבה ליקרים אחרים) ו'barbero' כמובן שגם הן איטלקיות. לגבי קאמפרי- ביטר מצוין. ישנם ברים שבהם דווקא קיים ביקוש גבוה יותר מהצפוי למשקה הזה ואף משלבים אותו בקוקטיילים רבים. סוד קטן - ה'צינאר' (ע"ב ארטישוק) דומה לו מאד בטעם וחלש יותר- 16.5% ויכול להוות תחליף מצוין בקוקטיילים (כדאי להוסיף וודקה לשם החיזוק) מכיוון שהוא זול הרבה יותר. לחיים, רון

מותג נוסף ריקה דונה של "הכרם" ונוילי פראט

ריקדונה, לא זכור לי שיש הפרדה בשם...

תקן אותי אם אני טועה.

צודק מיליון אחוז אין

מה גם אתה נעלמת מבחנים?

איך ריקדונה בייחס למרטיני וצינזאנו?

15 ש"ח הטעם פחות או יותר זהה

המשקה בוקר שלי היה שנאפס עם ביאנקו לא משנה מה שמתי היה סבבה חוץ מכל התוצר שאינו איטלקי.

קמפרי , אחד האהובים עלי ואפילו יש מרטיני ביטר בעבודה שלא זז אף פעם...


תודה לכולכם!!!!!!!!

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אלכוהול
בחר
בחר