רקייה

רקייה

מישהו יודע כיצד נהוג\מומלץ לשתות רקייה?

שאלה טובה..יש לי בקבוק קטן בבית שעוד לא נפתח

כמו אוזו.. הייבול עם קרח.. אפשר עם מים

במחשבה שניה- כמו ברנדי/ קוניאק

ולו מהסיבה שמדובר בתזקיק ענבים, 40% אלכוהול. יש הטוענים כי חסר גוף, אבל עדיין משקה ארומתי, לעיתים מיושן.

רקייה זה לא האניס הטורקי ??

טעות נפוצה נפלה בידייך-

ראקיה ( rakia) הוא המשקה הלאומי של בולגריה- תזקיק פירות, לרוב מענבים. ראקי ( raki) זהו האניס הטורקי רון

אף פעם לא מאוחר ללמוד..

תודה

כמו אוזו.. הייבול עם קרח.. אפשר עם מים


רקיה משקה לאומי יגוסלבי מזכיר בשמו את הראקי הטורקי.

שוןתים אותו בדה:כ בליווי נקניקים מעושנים וזהוא.

טעות נפוצה נפלה בידייך-

ראקיה ( rakia) הוא המשקה הלאומי של בולגריה- תזקיק פירות, לרוב מענבים. ראקי ( raki) זהו האניס הטורקי רון

תודה!

דרך אגב, הראקייה שקניתי עשויה משזיפים וראיתי שיש גם משמשים...

לא בולגריה בלגרד משם אני חוזר

רקייה

מישהו יודע כיצד נהוג\מומלץ לשתות רקייה?

צירוף מקרים מעניין, שבדיוק לפני יומיים ישבתי ב"סופייה" מסעדה בולגרית ברחוב הארבעה

וכולם שם שותים "רקייה" (הפעם הראשונה שנתקלתי במשקה היה בפורום - ויום אחרי במסעדה) אז כמובן שהזמנתי... 4 שאטים קפואים בסך הכל, ונהניתי נורא. מומלץ בחום. ואם הייתי מנסה להגדיר את הטעם - משהו בין עראק ליין לבן.

'סופייה' זו עיר הבירה של בולגריה. ולגבי הטעם-

בפעם הראשונה שטעמתי את המשקה הזה 'ראקייה' (לפני שנתיים וחצי, במסעדה בוורנה), שברתי את השיניים, פצעתי את החיך ושרטתי את הלשון בניסיון להגדיר את הטעם המוזר שלו.. גם הברמנים במסעדות ובברים לא ידעו לספק לי ולו אף פרטים בסיסיים על המשקה הזה.. (טוב נו, הם בקושי יודעים שם אנגלית.. אני מקווה שזו הסיבה..) רון

לא הבנתי אם אתה מסכים עם הגדרת הטעם שלי או לא.. אבל דרך אגב..

עכשיו כשאני חושבת על זה, היה גם משהו ביטרי ממשפחת הביאנקו בטעם. דני פלדשר יהיה מבסוט.

רגע רגע רגע...

עכשיו כל פעם שמישהו יגיד ביאנקו אז ישר מסתלבטים עלי ???????.. בצחוק כמובן וכן..אני מבסוט !!

רעיון ענק- כל פעם שמישהו יאמר ביאנקו כולם יגידו פלדשר, על משקל "היי נורם" מ"חופשי על הבר"

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אלכוהול
בחר
בחר