שלא לדבר על זה שכוסות טעימה

מקצועיות של וויסקי דומות יותר לסניפטר מאשר ללואו בול. ההתנשאות הזאת על הטעם של הלקוח מאוד מצחיקה. אתה יכול להציע מה שאתה רוצה ללקוח כל זמן שאתה לא גורם לו אי נוחות. בעיני, ברמן שמסרב להגיש ללקוח משקה בגלל שהוא לא עונה על אי אילו "חוקי" אלכוהול, או גורם לו אי נעימות או אי נוחות בתגובה שלו לבקשה, מפספס את המטרה וחוטא למקצוע.

כן אבל ....

למרות שחוקי האלכוהול לא נוקשים כמו חוקי המזון , ניתן להטיל ספק לעיתים בבקשות "מוזרות" של לקוחות ("מוזרות" -כמובן פתוח לפרשנויות...), כמו שלמשל מסעדה שמכבדת את עצמה לא תיתן ללקוח לקבל מנה של ספגטי על סלט יווני ו או פרוסות אנטריקוט במרק בטטה (כן , למרות שהוא תמיד צודק ). בדר"כ כשאתה מקבל שרות במקום מקצועי ההכוונה מובנת מאליה.

לא מקובל?

גם לא מקובל לסרב, כשזאת העבודה שלך. אני חושב שאתה צריך להתחיל לבוא לעבודה עם ראש קצת יותר פתוח, וגם לזכור שאתה נותן שירות ללקוח שמשלם כסף עבור השירות הזה, כך שאין לך שום סיבה לסרב למזוג וויסקי בסניפטר, או בירה בכוס יין, או וואטאוור.

לא הבנת אותי...

לא אמרתי שהייתי מסרב כי היו מפטרים אותי וגם לא מסרבים ללקוח כמו שאמרת כי הוא זה שמשלם לי כביכול את המשכורת אמרתי שאני אנסה לשכנע אותו ולהסביר לו למה שותים את זה בכוס הנ"ל ולמה זה יותר כיף אם הוא יתעקש בסוף אז לא תיהיה לי ברירה הכל ברוח טובה.

רק שאלה קטנה

מה רע בויסקי בסניפטר? אני מודה שלא יצא לי עדיין לנסות, אבל בהעדר לואו בול אני חושב שסניפטר זו הבחירה השניה הכי טובה לויסקי (לפחות עבור ויסקי איכותי).

אפשרות...

כוס לאו בול היא מתאימה לוויסקי כדי שהשותה יוכל להינות מהריח של הוויסקי כאשר הוא לוגם כאשר וויסקי נמזג לכוס עם קרח הוא נסגר לא נפתח ואז הארומות שלו פחות מורגשות הוספה של מים לוויסקי תפתח את הארומות שבו סניפטר מותאמת יותר לקוניאק ברנדי וכיוצא בזה כי זה משקה יותר פתוח וקליל מוויסקי והאפקטיביות של כוס הסניפטר מפיקה את המייטב מהקוניאק אני מקווה שעניתי לך על השאלה

שלא לדבר על זה שכוסות טעימה

מקצועיות של וויסקי דומות יותר לסניפטר מאשר ללואו בול. ההתנשאות הזאת על הטעם של הלקוח מאוד מצחיקה. אתה יכול להציע מה שאתה רוצה ללקוח כל זמן שאתה לא גורם לו אי נוחות. בעיני, ברמן שמסרב להגיש ללקוח משקה בגלל שהוא לא עונה על אי אילו "חוקי" אלכוהול, או גורם לו אי נעימות או אי נוחות בתגובה שלו לבקשה, מפספס את המטרה וחוטא למקצוע.

חס ושלום...

לא אמרתי שאני אגרום לו לאי נוחות אמרתי שאני אנסה להביר ללקוח בצורה אלגנטית זה גם נושא לשיחה עם לקוח דבר שגורם לך לכימיה עם לקוח ויש לקוחות שאוהבים שמדברים איתם איזה בנאדם יושב על בר ולא אוהב שהברמן מתייחס אליו ועוד מסביר לו דברים שאולי הוא מבין קצת יותר שוב אני אומר לא מסרבים ללקוח אפשר להאיר את עיניו בצורה יפה אם הוא יגיד לי בצורה כזאת או אחרת ואני אבין שזה חד משמעית אני אמזוג הרי הוא זה שמשלם בסוף מקווה שהבנת אותי

אפשרות...

כוס לאו בול היא מתאימה לוויסקי כדי שהשותה יוכל להינות מהריח של הוויסקי כאשר הוא לוגם כאשר וויסקי נמזג לכוס עם קרח הוא נסגר לא נפתח ואז הארומות שלו פחות מורגשות הוספה של מים לוויסקי תפתח את הארומות שבו סניפטר מותאמת יותר לקוניאק ברנדי וכיוצא בזה כי זה משקה יותר פתוח וקליל מוויסקי והאפקטיביות של כוס הסניפטר מפיקה את המייטב מהקוניאק אני מקווה שעניתי לך על השאלה

אני חולק על דעתך

שלום רב, ראשית, אם תשתמש באנטרים ובסימני פיסוק יהיה יותר קל להבין אותך, במצב הנוכחי יכול להיות שפספסתי כמה דברים. למשל, לא הבנתי מה ההקשר לקרח (אני יודע את עניין החלשת הארומות, ואם תרצה הסבר לנושא מחוקי התרמודינמיקה אתה יכול לבקש). כמו שהקרח מחליש את הארומות, חימום יכול להגביר אותן, ויכול להיות שיש אנשים שירצו בכך (אני מדבר על העובדה שסניפטר מתאים לחימום ביד). דרך אגב, קיים שיח בקרב חובבי הקוניאק האם גם קוניאק נכון בכלל לשתות בסניפטר, מה שמחזיר אותי לנקודה המרכזית - לא כל מה שכתוב בספר של קורס ברמנים זה אמת לאמיתה. אני מסכים שיש בקשות מוזרות מאוד, אבל דווקא ויסקי בכוס סניפטר נראית לי כמו משהו הגיוני. ורק לסיום, סתם בשביל הספורט קפצתי לאתר של ג'וני ווקר, שים לב בבקשה לתמונה המצורפת.

עוד קיסם למדורה

רום משובח, טקילה אנייחו 100% אגבה כחולה ו/או כל משקה משובח שעבר יישון בחבית,עשוי ממוצרים בסיסים טובים ועבר זיקוק איכותי, גם אותם ממליצים לשתות בכוס סניפטר. טענה isly ובצדק שכוסות טעימה של וויסקי מזכירים את כוסות הבלון (מלבד החלק העליון) כיום אנו רואים שמשקאות עם כבוד שותים בכוסות של "כבוד"- מתוך מתן ריספקט למשקה וכנראה גם בשל מיצוי הטעמים בצורה יותר טובה. מי אנחנו שנילחם עם רידל,חוזה קוארבו צרפתים וסקוטים....הרבה מהחומר הנלמד בקורסים והמון ידע של ברמנים לאוו דווקא הופך דבר לנכון, אלא אם כן אנו חוזרים לתיאורית הקונספריציה- כל יצרני האלכוהול והמוצרים הנלווים התאחדו רק בכדי לעשוק אותנו, אומנם ישנה "פלצנות" אך כנראה יש לה בסיס אמיתי. נ"ב אם הייתי קבלן עפר(סתם דוגמא) והייתי בא לבר והזמנתי שוט של x.o ,הייתי ממש כועס אם היו מבלבלים לי את השכל על איך ובאיזה כוס אני צריך לשתות את המשקה שלי. דעות יש הרבה אבל זה לא משנה כל עוד שותים אותן.

רק בשבילך drinking היקר...

קרח: כמו שכבר אמרת עיניין הקרח הוא איחלוש הארומות, לאנשים שלא אוהבים את הוויסקי חזק ופתוח וכאלה שקשה להם לשתות וויסקי. כמו כן לא רק חימום גורם לפתיחה, אני יודע שהוספת מים גם פותחת את הארומות שבוויסקי על כל סוגיו. קוניאק: אני לא חובב גדול של קוניאק, ברנדי, קלבדוס, גראפה ושאר מיני ענבים. אני חסיד של וויסקי ושאר מיני דגנים, קוניאק הוא סוג של ברנדי כמו ולכן לפי דעתי ולפי דעתם של הרבה אנשים (לא שאני אומר שאני זה שמחליט או איזה ספר) שאת הקוניאק נהוג לשתות בסניפטר. לגבי הבלו לייבל היקר שלנו: לא קראתי את המאמר כי אין לי סבלנות לקרוא כל כך הרבה באנגלית, התחלתי והתייאשתי אבל אני משער שזו סוג של הצעה ואני בטוח שהיצרן של ג'וני לסוגיו בעצמו שותה את הג'וני שלו בלאו בול, לא חולק על דעתך זוהי דעתי מקווה. שהבהרתי את עצמי אם בכתיב ואם בפיסוק.

עוד קיסם למדורה

רום משובח, טקילה אנייחו 100% אגבה כחולה ו/או כל משקה משובח שעבר יישון בחבית,עשוי ממוצרים בסיסים טובים ועבר זיקוק איכותי, גם אותם ממליצים לשתות בכוס סניפטר. טענה isly ובצדק שכוסות טעימה של וויסקי מזכירים את כוסות הבלון (מלבד החלק העליון) כיום אנו רואים שמשקאות עם כבוד שותים בכוסות של "כבוד"- מתוך מתן ריספקט למשקה וכנראה גם בשל מיצוי הטעמים בצורה יותר טובה. מי אנחנו שנילחם עם רידל,חוזה קוארבו צרפתים וסקוטים....הרבה מהחומר הנלמד בקורסים והמון ידע של ברמנים לאוו דווקא הופך דבר לנכון, אלא אם כן אנו חוזרים לתיאורית הקונספריציה- כל יצרני האלכוהול והמוצרים הנלווים התאחדו רק בכדי לעשוק אותנו, אומנם ישנה "פלצנות" אך כנראה יש לה בסיס אמיתי. נ"ב אם הייתי קבלן עפר(סתם דוגמא) והייתי בא לבר והזמנתי שוט של x.o ,הייתי ממש כועס אם היו מבלבלים לי את השכל על איך ובאיזה כוס אני צריך לשתות את המשקה שלי. דעות יש הרבה אבל זה לא משנה כל עוד שותים אותן.

שוב פעם

לא אומר איך לשתות, אני יכול גם למזוג ולאחר מכן לפתח שיחה עם הלקוח על אייכות המשקה ואיך אפשר להפיק ממנו את המייטב. לא אמרתי שאני החלטתי וכך זה יהיה, אל תהפכו אותי לאחד שחושב את עצמו ברמן כל יודע, כי אני לא קטונתי, אך מה שאני רושם פה זה מידע שרכשתי לא רק מהקורס, אלא גם מברמנים שעבדתי איתם ורק מהוותיקים מבינהם, ממאמרים שאני קורא, מאתרי אינטרנט. לגבי טקילה אנייחו, אני דווקא קראתי שכדי להינות ממנה שותים אותה בלאו בול, תודה על החידוש אני אקח את זה לתשומת ליבי. אגב גם חבר טוב שלי שהיה במכסיקו אמר לי ששם שותים אנייחו חלק בלאו בול וחלק בסניפטר תודה על המידע.

רק בשבילך drinking היקר...

קרח: כמו שכבר אמרת עיניין הקרח הוא איחלוש הארומות, לאנשים שלא אוהבים את הוויסקי חזק ופתוח וכאלה שקשה להם לשתות וויסקי. כמו כן לא רק חימום גורם לפתיחה, אני יודע שהוספת מים גם פותחת את הארומות שבוויסקי על כל סוגיו. קוניאק: אני לא חובב גדול של קוניאק, ברנדי, קלבדוס, גראפה ושאר מיני ענבים. אני חסיד של וויסקי ושאר מיני דגנים, קוניאק הוא סוג של ברנדי כמו ולכן לפי דעתי ולפי דעתם של הרבה אנשים (לא שאני אומר שאני זה שמחליט או איזה ספר) שאת הקוניאק נהוג לשתות בסניפטר. לגבי הבלו לייבל היקר שלנו: לא קראתי את המאמר כי אין לי סבלנות לקרוא כל כך הרבה באנגלית, התחלתי והתייאשתי אבל אני משער שזו סוג של הצעה ואני בטוח שהיצרן של ג'וני לסוגיו בעצמו שותה את הג'וני שלו בלאו בול, לא חולק על דעתך זוהי דעתי מקווה. שהבהרתי את עצמי אם בכתיב ואם בפיסוק.

חבל שאתה לא מתייחס למה שכתוב

חיים היקר, בפעם השניה או השלישית, מה הקשר של הקרח לדיון? אמרתי שאם תרצה אוכל להסביר לך באמצעות תרמודינמיקה (כגון משוואת קלאוזיוס-קלפירון) את הפיזיקה שמאחורי מה שאמרת. במה קשור הקוניאק לנושא השיחה? את התמונה הבאתי כדי להוכיח לך כמה שהטענה שלך מופרכת. לא ציפיתי שתתעצל לקרוא פסקה קצרה, אבל בכל זאת אם תשים לב בשנית, אפילו טרחתי וציירתי חץ וורוד בצד שמאל שמצביע על המילה 'סניפטר'. במידה ולא קשה לך לקרוא מילה אחת, אולי תוכל להסביר אם המדריך שלך בקורס ברמנים והאנשים שעל סמך דעתם ביססת את דעתך, יודעים יותר טוב מאשר מי שמייצר את הויסקי איך עדיף לשתות אותו. דרך אגב #1, לא הלכתי בכוונה לאתר של ג'וני ווקר, פשוט פתחתי אתר ויסקי אקראי בקישורים בעמוד שלי ומצאתי את זה, אני מניח שאפשר למצוא עוד עשרות יצרני ויסקי שמציעים לשתות את הויסקי שלהם באופן דומה. דרך אגב #2, עד כמה שאני יודע (ובדקתי בשני מילונים כדי להיות בטוח), איחלוש זו לא מילה בעברית. אלחוש זו מילה (שלא נראה לי שהתכוונת אליה), וגם החלשה זו מילה בעברית. תודה על הפיסוק, אכן יותר ברור. כשתהיה מוכן לסכם ולומר שזו הייתה טעות שלך כשציינת את 'הזמנת ויסקי בכוס סניפטר' בתור שווה ערך להזמנת בנדיקטן עם קולה, נוכל לסגור את הדיון.

לא הבנת אותי...

לא אמרתי שהייתי מסרב כי היו מפטרים אותי וגם לא מסרבים ללקוח כמו שאמרת כי הוא זה שמשלם לי כביכול את המשכורת אמרתי שאני אנסה לשכנע אותו ולהסביר לו למה שותים את זה בכוס הנ"ל ולמה זה יותר כיף אם הוא יתעקש בסוף אז לא תיהיה לי ברירה הכל ברוח טובה.

הבנתי אותך מצוין

והכוונה שלי ממש לא היתה קשורה לאם יפטרו אותך או שהלקוח משלם לך את המשכורת. פשוט מאוד, כל אחד וטעמו, ואם מישהו ממני יבקש למזוג לו קוניאק משובח עם רד בול אני אעשה את זה בחיוך, ולא אנסה לשנות את דעתו. בוודאי שאני אתעניין אם יש סיבה מיוחדת לכך, אבל זה רק אני, כי אני אוהב ללמוד גם מהלקוחות שלי.. אבל נחזור לעניין ה"מקובלות", לצורך העניין דיברנו על סניפטר ו-וויסקי, אז רק לידיעתך שכוס טעימה מקצועית של וויסקי דומה יותר לסניפטר מאשר לאולדפאשנד', וגם אני מוצא את עצמי שותה כמה סוגים בסניפטר, למה? כי ככה פנאן לי, וככה זה ממצא את מה שאני רוצה.

חבל שאתה לא מתייחס למה שכתוב

חיים היקר, בפעם השניה או השלישית, מה הקשר של הקרח לדיון? אמרתי שאם תרצה אוכל להסביר לך באמצעות תרמודינמיקה (כגון משוואת קלאוזיוס-קלפירון) את הפיזיקה שמאחורי מה שאמרת. במה קשור הקוניאק לנושא השיחה? את התמונה הבאתי כדי להוכיח לך כמה שהטענה שלך מופרכת. לא ציפיתי שתתעצל לקרוא פסקה קצרה, אבל בכל זאת אם תשים לב בשנית, אפילו טרחתי וציירתי חץ וורוד בצד שמאל שמצביע על המילה 'סניפטר'. במידה ולא קשה לך לקרוא מילה אחת, אולי תוכל להסביר אם המדריך שלך בקורס ברמנים והאנשים שעל סמך דעתם ביססת את דעתך, יודעים יותר טוב מאשר מי שמייצר את הויסקי איך עדיף לשתות אותו. דרך אגב #1, לא הלכתי בכוונה לאתר של ג'וני ווקר, פשוט פתחתי אתר ויסקי אקראי בקישורים בעמוד שלי ומצאתי את זה, אני מניח שאפשר למצוא עוד עשרות יצרני ויסקי שמציעים לשתות את הויסקי שלהם באופן דומה. דרך אגב #2, עד כמה שאני יודע (ובדקתי בשני מילונים כדי להיות בטוח), איחלוש זו לא מילה בעברית. אלחוש זו מילה (שלא נראה לי שהתכוונת אליה), וגם החלשה זו מילה בעברית. תודה על הפיסוק, אכן יותר ברור. כשתהיה מוכן לסכם ולומר שזו הייתה טעות שלך כשציינת את 'הזמנת ויסקי בכוס סניפטר' בתור שווה ערך להזמנת בנדיקטן עם קולה, נוכל לסגור את הדיון.

למה בעצם חשוב לך שהוא יודה בטעות? נראה לי שהדיון סגור גם ככה...

אתגר?

נראה מי ינצח, ההגיון שלו או האגו.

בנדיקטין

היי אופיר, הזכרת סינגל מאלט בשאלתך, אני מקווה לא התבלבלת, שכן מדובר בליקר עשבי תיבול צרפתי, ע"ב כוהל מזוקק מסלק. אכן מומלץ לשתות בסניפטר, מה שאומר- נקי ללא קרח, אחרת הפונקציונאליות של הכוס תיעלם. המבנה האוירודנמי שלה (צורת הבלון, הבסיס הרחב) תורמים למיצוי הארומות ושלל הטעמים שקיימים ולחימום קל של הכוס עם כף היד. ניתן כמובן להקפיא, ולשתות בצ'ייסר קפוא- אך לא הייתי ממליץ על כיותר מניסיון חד-פעמי, כיוון שגם הטמפ' הנמוכה סוגרת טעמים וארומות המשתחררות בטמפ' החדר ומעלה בלבד. תהנה, רון

לא מסכים עם הטענה לגבי סגירת הטעמים...

נכון שהקפאת משקה סוגרת את הארומות שלו וחלק מהטעמים. אבל ככשותים ליקר עשיר מרכיבים קפוא, חשים בדומיננטיות של מרכיבים מסויימים על פני אחרים. מרכיבים שלא בהכרח תרגיש אם לא תקפיא את הליקר. כך לדוגמא, לטעמי, בחרובקה טעים יותר קפוא. אני סבור שכך חשים בטעם ציפורן וטעם קל של וניל שאובד לגמרי אם שותים את המשקה בסניפטר. ליקרים על בסיס צמחים עשויים לדחות אנשים השותים אותם בסניפטר, לא כולם אוהבים את הריח שמזכיר תרופה ושוט קפוא מנטרל אותו ומדגיש פן אחר.

הבנתי אותך מצוין

והכוונה שלי ממש לא היתה קשורה לאם יפטרו אותך או שהלקוח משלם לך את המשכורת. פשוט מאוד, כל אחד וטעמו, ואם מישהו ממני יבקש למזוג לו קוניאק משובח עם רד בול אני אעשה את זה בחיוך, ולא אנסה לשנות את דעתו. בוודאי שאני אתעניין אם יש סיבה מיוחדת לכך, אבל זה רק אני, כי אני אוהב ללמוד גם מהלקוחות שלי.. אבל נחזור לעניין ה"מקובלות", לצורך העניין דיברנו על סניפטר ו-וויסקי, אז רק לידיעתך שכוס טעימה מקצועית של וויסקי דומה יותר לסניפטר מאשר לאולדפאשנד', וגם אני מוצא את עצמי שותה כמה סוגים בסניפטר, למה? כי ככה פנאן לי, וככה זה ממצא את מה שאני רוצה.

נסגור שעל טעם וריח לא מתווכחים

חבל שאתה לא מתייחס למה שכתוב

חיים היקר, בפעם השניה או השלישית, מה הקשר של הקרח לדיון? אמרתי שאם תרצה אוכל להסביר לך באמצעות תרמודינמיקה (כגון משוואת קלאוזיוס-קלפירון) את הפיזיקה שמאחורי מה שאמרת. במה קשור הקוניאק לנושא השיחה? את התמונה הבאתי כדי להוכיח לך כמה שהטענה שלך מופרכת. לא ציפיתי שתתעצל לקרוא פסקה קצרה, אבל בכל זאת אם תשים לב בשנית, אפילו טרחתי וציירתי חץ וורוד בצד שמאל שמצביע על המילה 'סניפטר'. במידה ולא קשה לך לקרוא מילה אחת, אולי תוכל להסביר אם המדריך שלך בקורס ברמנים והאנשים שעל סמך דעתם ביססת את דעתך, יודעים יותר טוב מאשר מי שמייצר את הויסקי איך עדיף לשתות אותו. דרך אגב #1, לא הלכתי בכוונה לאתר של ג'וני ווקר, פשוט פתחתי אתר ויסקי אקראי בקישורים בעמוד שלי ומצאתי את זה, אני מניח שאפשר למצוא עוד עשרות יצרני ויסקי שמציעים לשתות את הויסקי שלהם באופן דומה. דרך אגב #2, עד כמה שאני יודע (ובדקתי בשני מילונים כדי להיות בטוח), איחלוש זו לא מילה בעברית. אלחוש זו מילה (שלא נראה לי שהתכוונת אליה), וגם החלשה זו מילה בעברית. תודה על הפיסוק, אכן יותר ברור. כשתהיה מוכן לסכם ולומר שזו הייתה טעות שלך כשציינת את 'הזמנת ויסקי בכוס סניפטר' בתור שווה ערך להזמנת בנדיקטן עם קולה, נוכל לסגור את הדיון.

נסגור על

אני מרגיש זאת כך ואתה אחרת נקודה לא מתווכחים יותר על כוסות קרח וחיות אחרות
עבור לעמוד
, , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אלכוהול
בחר
בחר