התכוונתי לכך
ובקשר לתגובה למטה אז בוא שוב נתחיל מהתחלה
עידן, אינני יודע מה הוא עיסוקך, אשמח לדעת, אתה מוזמן לרשום אותו בפורום, או במייל אם חשקה נפשך במעט פרטיות (dordayan@gmail.com), אבל נניח ואתה דייג, לא יודע סתם עלה לי בראש דגים, ואתה מלמד מישהו את רזי המקצוע, לא תיתן לו את החכה שלך, המקצועית העדינה, המתוחכמת והמורכבת כדי לדוג, תיתן לו חכה פחות טובה, יותר פשוטה, כדי שילמד עליה, שינסה, שיחקור, כך גם בוויסקי, אתה נותן לו את הוויסקי ההתחלתי, כדי שינסה, וכך, ככל שהאדם נהיה סקרן יותר, כך הוא מנסה דברים חדשים ומתוחכמים יותר, כדי ללמוד, להתפתח, כשחושבים על כך לעומק, זה נכון לגבי כל דבר, בכל ניסיון חדש לא מתחילים עם הדבר הכי הכי, אלא עם הדבר ההתחלתי, זוכרים בראש, שיש יותר טובים, ושאם זה היה לי נחמד, אז האחרים....חבל על הזמן...
אבל גם את תפיסתך אני מבין, אתה דואג לבחור, אתה רוצה לתת לו מהטוב ביותר בתחילה, אבל אחר כך הוא יחשוב שכולם טובים כך, וימצא את עצמו במקרים מסוימים מתאכזב, דרך אגב, אני חושב ששני השקפות העולם הנ"ל נכונות לא רק לגבי עולם האלכוהול, אלא לגבי החיים בכלל ואם מישהו רוצה דוגמא מצוינת, קחו למשל גידול ילדים, אז נכון מהנושא קצת סטינו, אבל אני מקווה שהצלחתי להעביר לך את השקפת עולמי