תשובה לגבי מקאלן [ולך האיש שאינני מכיר] אני לא יודע מאיפה הבאת את השטות הזאת 
מקאלן למי שלא יודע נחשב בעיני רבים וטובים ממני ל רולס רויס של ה ספייסיד ולא בגלל שהוא מעושן או כבד בגלל סיבה אחת שהוא פשוט טעים ומסיבה זו הוא מתאים כמעט לכול מי שרוצה לשתות וויסקי אפילו בתחילת דרכו,כבד הוא לא מעושן כן מתקתק כן ומאוד מאוזן ולכן להשוות אותן ללגוולין של האיילה [ביחס לאופי והאזור נו באמת] אני לא מכיר אותך אך לפי התשובה אני ממליץ לך לצאת לבר או סתאם פשוט לטעום וויסקי ולהבין מה זה ויסקי מעושן ,כבד, עדין,עגול,מאוזן,וסיומת כזאת או אחרת אבל מקאלן וויסקי כבד זה בטח שלא.
אליהו, אל תשכח לנשום! ולעניינו: 
המושג "וויסקי למתחילים" הוא מושג רחב מדי ומכליל עוד יותר.
לא מעט תלמידים שלי טעמו וויסקי בפעם הראשונה בשיעור הוויסקי שאני העברתי להם, ואהבו דווקא את המאלטים המעושנים והכבדים, או שפתאום ווילד טרקי החליק להם בגרון טוב ודווקא הג;יימסון או הסיגראם VO לא מצא חן בעיניהם. הכל איניבדואלי ואישי באופן מוחלט.
מה שכן, אם נעשה הכלה גדולה, רוב שתייני הוויסקי המתחילים יעדיפו, מן הסתם, וויסקי קליל, לא צורב, כזה שמחליק בגרון בקלות ולא משאיר אפטר טייסט חזק מדי. מפה הדרך למעלה סלולה.
המותגים שבד"כ מועדפים על השתיין המתחיל: וויסקים איריים (ג'יימסון, טולמור דיו), וויסקים קנדיים (סיגראמ'ס VO, קראון רויאל, בלאק ולווט), ולעתים דווקא סקוטש בלנדד פשוט יעשה את העבודה (בלנטיינ'ס, J&B, גראנט'ס).
בקשר למאלטים- פידיך מצוין, מקאלן 10 מעולה- בעיקר כי הוא לא אגרסיבי מדי אך עדיין עשיר בטעמים וארומות- בלוויני מעולה לעניין, והרשימה ארוכה.
לדעתי, אם יבוא מישהו וישאל איזה מאלט כדאי לטעום ראשון, הייתי ממליץ דווקא על אובָּן. מיוחד, מעושן ממש מעט, משלב בין אגרסיביות לעדינות, ופשוט טעים.
להשיג בסטימצקי ובחנויות הספרים המובחרות ;)
גיסר.