היי ערן 
קודם כל אני מבינה אותך במאה אחוז.
אתה נהגת ממש בכחמה ואני בטוחה שממש קשה לך עכשיו שנפרדם.
תראה, ברור שהיה לה וגם לך חיים לפני שהכרתם, אבל ברגע שהיא איתך והיא מחוייבת לך ולקשר שלכם, היא צריכה לכבד אותך ולא להיות בשום סוג של קשר עם האקס שלה.
זה נשמע כאילו היא עדיין קשורה אליו באיזה שהוא אופן(וגם הוא אליה, כפי שציינת).
אז ברור שזה ממש לא בריא..... וכמו שאומרים "לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה".
אולי באמת התחלתם את הקשר שלכם מוקדם מידי (לפחות מבחינתה) כי הרי אתה מספר שהתחלתם את הקשר לא מעט אחרי שהם נפרדו, ועוד היתה בינהם אהבה גדולה!
אולי לא היה לה זמן בינה לבין עצמה להתנתק ממנו, לשחרר אותו ריגשית מליבה, ולהיות מוכנה באמת לקשר הבא שלה....
אבל עכשיו זה כבר מאוחר מידי למילים אלו, ואני אכן מגבה אותך במאה אחוז שנפרדת ממנה.
מגיע לך 100% ממנה כמו שאתה נותן לה!
ובין אם קורה משהו בינה לבין האקס שלה בפגישות או בטלפונים שה מנהלים,או לא קורה(שאני דיי בספק לגבי זה) זה ממש לא רלוונטי! עצם העובדה שהיא עדיין בקשר איתו וזה פוגע בך זה אסור בהחלט!!!!!
אני בתור בחורה (בת 27)שהיתי עד לפני שנתיים מאד מאד מאוהבת באקס שלי, לקח לי שנה וחצי לפחות "להתנקות" ממנו.
היינו ייחד שנתיים וחצי ומאד אהבנו זה את זה.
בסוף זה נגמר, ניסתי לצאת עם גברים אחרים, אפילו הכרתי בחור מקסים בן 30 שנראה טוב, חמוד, מצחיק, ורציני!
הוא אפילו הציעה לי נישואין....
ואני היתי עדיין מאד קשורה לאקס שלי, ובמשך כל התקופה שיצאתי עם הבחור הנחמד הזה,האקס שלי תמיד היה בראש שלי ובלב.
זה מאד פגע בבחור שהכרתי וגם בי ולבסוף נפרדתי ממנו כי הבנתי שזה עדיין מוקדם מידי להמשיך הלאה.
אני כבר שנתיים וחצי בלי חבר, ועכשיו יותר מהכל אני מוכנה לקשר הבא שלי שאני בטוחה יהיה הרבה יותר בריא ובוגר מהקשר הקודם!
דרך אגב אני והאקס שלי נפגשים מידי פעם במכוון או לא לפעמים(אנחנו גרים בעיר מאד קטנה) והיום כשני מביטה בו, מדברת איתו , או סתם חולפת לידו ברחוב, הלב שלי לא מרגיש דבר!
רק אולי זיכרון של פעם,זיכרון שפעם אהבתי את הבחור הזה ותו לא.....
וזה מנסיוני הרב, רק הזמן עושה.......
לכן תתן לה להיות קצת עם עצמה (משהו שהיא היתה צריכה לעשות מהתחלה)ותן לה זמן לחשוב.
ובאשר אליך תנסה להמשיך הלאה בחייך(למרות שזה קשה אני יודעת).
לקראת סיום וקצת חומר למחשבה הנה לך משפט מאד יפה שאני מאד אוהבת וממש אימצתו אותו וזה הולך כך:
"אם אתה אוהב מישהו שחרר אותו, אם הוא חוזר סימן שהוא שלך, ואם הוא לא חוזר סימן שהוא אף פעם לא היה שלך"....
בהצלחה, איריס.