ארוחת פחמימות גדולה

לארוחת פחמימות גדולה מדי יש אינדקס גליקמי מאוד גבוה, מה שמוביל לעליה חדה ברמות הסוכר בדם, וכתוצאה מכך עליה חדה ברמות האינסולין וכתוצאה מכך להשמנה. אין פתרונות קסם , רק ארוחות קטנות , מרובות, ומאוזנות.

האניסולין לא גורם להשמנה אלא לתחושות של רעב. גם מאכלי סוכר מעלים את האינסולין.

אם אינני טועה האינדקס הגליקמי לא שייך לכמות הפחמימות אלא לאיכותן.

יש מאכלים עם אינדקס גבוה ויש עם אינדקס נמוך.

לא בדיוק

אני שמח שהעלית את זה, כי מדובר בנושא שהבלבול בו רב. האינדקס הגליקמי מתיחס להעלאת רמת הגלוקוז לכמות מסוימת של פחממות (נדמה לי 50 גרם) אכילה של כמות גדולה יותר תעלה את רמת הגלוקוזה יותר. או במלים פשוטות (זו כבר אמירה טריויאלית) יש הבדל משמעותי אם תאכלי 50 גרם אורז, או 500 גרם אורז מבחינת רמת הסוכר בדם. אגב, כיום מתחילים לדבר גם על אינדקס האיסולין שמודד ישירות את השפעת האוכל על רמת האינסולין (להבדיל מרמת הסוכר בדם) יש מקרים בהם אין קורולציה בין שני המדדים.

האניסולין לא גורם להשמנה אלא לתחושות של רעב. גם מאכלי סוכר מעלים את האינסולין.


נכון

ולכן דיאטות מצליחות יותר כשמקטינים עד המינימום ההכרחי את צריכת הפחמימות והסוכרים.

אינסולין

אינסולין נמצא כמעודד רעב וגם השמנה.

לא בדיוק

אני שמח שהעלית את זה, כי מדובר בנושא שהבלבול בו רב. האינדקס הגליקמי מתיחס להעלאת רמת הגלוקוז לכמות מסוימת של פחממות (נדמה לי 50 גרם) אכילה של כמות גדולה יותר תעלה את רמת הגלוקוזה יותר. או במלים פשוטות (זו כבר אמירה טריויאלית) יש הבדל משמעותי אם תאכלי 50 גרם אורז, או 500 גרם אורז מבחינת רמת הסוכר בדם. אגב, כיום מתחילים לדבר גם על אינדקס האיסולין שמודד ישירות את השפעת האוכל על רמת האינסולין (להבדיל מרמת הסוכר בדם) יש מקרים בהם אין קורולציה בין שני המדדים.

תיקון קל לדברי אלי: אידקס גליקמי לא קשור לכמות פחמימות ספציפית. האינדקס הגליקמי הוא מדד לספיגת

הקלוריות בגוף מפחמימה מסויימת יחסית לספיגת הקלוריות מגלוקוזה באותה כמות. ככל שנאכל פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך יותר, רמת הסוכר בדמנו תהיה נמוכה יותר. יש פחמימות הנמנות על פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה כגון תפוחי אדמה (95), קורנפלקס, גזר מבושל ופופקורן (85), לחם/לחמניות מקמח לבן, אורז לבן, תירס ושוקולד (70) ופחמימות בעלות ערך גליקמי נמוך כגון: לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, בטטות ואפונה מקופסה (50), ספגטי (45), דבלים/משמש מיובש (35), גזר טרי, עדשים, חומוס, פירות ושעועית (30), סויה ובוטנים (15) משמשים טריים, ירקות ירוקים, עגבניות, חצילים, קשואים - פחות מ- 15. מסקנה, אפשר לאכול הרבה מהפחמימות עם האינדקס הגליקמי הנמוך להיות שבע ולהגיע לרמת סוכר בדם נמוכה יחסית לרמה אליה נגיע אם נאכל פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה. למעונינים בהרחבה והעמקה - עיינו בספר שיטת מונטיניאק-לאכול כדי לרזות. בעמ' 36 מוסבר נושא האידקס הגליקמי. בעמודים 40-41 רשימת פחמימות בעלות אידקס גליקמי גבוה ונמוך. אגב, הופתעתי לגלות ברשימה זו שלמאלט (בירה שחורה) אינדקס גליקמי 110, גבוה משל גלוקוזה שהאינדקס הגליקמי שלה הוגדר כ- 100. אני נהגתי לשתות בירה שחורה בהתלהבות רבה ואין תמה שגדלתי כל כך יפה...
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
דיאטה
בחר
בחר