המדרגה הנמוכה ביותר שהגעתי אליה... 
תמיד ידעתי שכמויות האוכל שאני אוכלת הם לא נורמליות, אך התעקשתי לחשוב שאכילתי באותו רגע נתון, אולי אינה בשליטה, אך ברגע שארכוש את האופי החזק שדרוש לי, אוכל לגבור על נטייה זו ואף להכחידה. אך במקום זאת הימים של האכילה המבוקרת הלכו והתמעטו והפכו לרחוקים יותר זה מזה.
ככל שניסיתי להתגבר על המחלה, כך נחשלתי והמצב אף הורע. את חוסר השליטה בפי פירשתי שאני חסרת יכולת, חסרת רצון וחלשת אופי. מצבור רגשות אלה הביאו אותי להאשמה עצמית ואחרים באכילה הכפייתית שלי, שינאה עצמית והתנתקות מגופי ומחשבותיי.
כמו כל הבלמסנים למיניהם, האכילה הכפייתית לא באה לידי ביטוי רק באוכל,אלא בכל תחומי חיי. הנתניה הבלתי מוגבלת לסביבה על חשבון עצמי, לקיחת אחריות על כתפיי, הרצון לרצות את כולם, ושכולם יאהבו אותי,עטית מסיכה על פניי שהכל בסדר ועוד... כל אלה היו ניסיונות לכסות על הרגשת האומללות, השינאה העצמית הפחד והבדידות שאפפה אותי.
בשלב מסוים שהבנתי שאני לא יכולה להמשיך יותר והיה בי הרצון לשנות, אך לא ידעתי איך. לא יכולתי להפסיק לאכול. לא חשוב כמה זמן נמנעתי מאכילה כפייתית, כמה מיומנת הייתי, לא משנה מתי ואיזה דיאטות עשיתי, לכמה דיאטיקניות פניתי, כמה ק"מ רצתי על הליכונים בחדרי כושר-הנטיות הבלתי נורמליות(תכיפות וכמויות)
חזרו- ובגדול.
זה לא רק המאכלים והרגלי האכילה הלקויים שהושרשו במשך השנים בקרבי, זה ההרגל, האופי, הצורך הגופני הנפשי והפיזי-האוכל הוא הטבע השני שלי. אינני יכולה להתכחש לכך יותר:האוכל שאני מתה עליו-הורג אותי!! אני חולה במחלה שגורמת לי ל לקבור את הכעס והפחד ולאכול את עצמי על כך-מבפנים. זאת הייתה בריחתי ממה שהיה לי קשה לשאת.
היום נכנעתי, אני לא מנהלת מלחמות עם עצמי-אני מודה בפה מלא-אני אכלנית כפייתית. אני חסרת אונים מול האוכל. זה לא שאני לא רוצה להפסיק לאכול, זה לא שאני לא רוצה לשנות הרגלים-אני לא תמיד יכולה לעשות זאת-ובטח שלא לבד!!!(לקח לי 27 שנה להגיע למסקנה הזאת)
יש מאיה שרוצה להרזות ולשנות ועושה הכל בשביל זה, ויש מחבלת בתוכי שלא רוצה להיפרד מהאוכל ומחבלת במאמצי. היום אני מקבלת ששניהם חיים בתוכי(-נולדתי איתם, וקרוב לודאי שאמות איתם). אני רק מודה לאל שהגעתי לקבוצת התמיכה(או.איי)ושהם נותנים לי את הכוח והחכמה להתמודד איתם.