צימוקי זיתים

צימוקי זיתים

מישהו יוכל לעזור לי במתכון?

אתה מתכוון זיתים משומרים/מצומקים במלח?

יש כאלה בעיקר במעדניות,

הם ממש מצומקים וקצת חריפים. בד"כ הם בשמן זית. אולי לזה את מתכוונת. אודה לך אם תתני מתכון.

מתכון: זיתים שחורים מצומקים במלח

זה מתכון בסיסי. אחרי שהם הצטמקו במלח, אתה יכול לאכסן אותן בצנצנת עם שמ"ז ותבלינים חריפים, או איזה שאתה אוהב. אם רוצים לשמור כך זמן ארוך, מומלץ להשתמש בעשבי תיבול מיובשים ולא טריים. יש עוד זיתים, תגיד? מתכון: זיתים שחורים מצומקים במלח רכיבים: 1 ק"ג זיתים מים רותחים 1 ק"ג מלח בישול גס שמן זית אופן הכנה: למיין את הזיתים וזרוק את הנגועים. לשים בקערה ולשפוך עליהם מים רותחים, להשרות כרבע שעה. לסנן. לפזר את הזיתים בסלסלה מקש או מפלסטיק או בשקית בד בשכבות, ובין שכבה לשכבה לפזר את המלח הגס. להניח את הסלסלה מעל דלי, או לתלות את השקית במרפסת (לשים מתחת משהו לקליטת הנוזלים). אם בסלסלה - להניח למעלה איזשהי משקולת או אבן כבדה. להשאיר כך בחוץ במקום מוצל כשבועיים. להוציא, לנער את המלח העודף ולפזר במגש. להשאיר בחוץ רצוי בשמש עוד כמה ימים עד שבוע עד שיצטמקו. לאיחסון - לשים בצנצנת מעוקרת ולכסות בשמן זית. לשמור מחוץ למקרר במקום חשוך ויבש. הערות: אפשר לשים בין שכבות המלח/זיתים תבלינים שאוהבים כמו: טימין, אורגנו, עלי דפנה ומה שרוצים. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר