מתכון למלית גבינה מתוקה

האם למישהו יש מתכון למלית גבינה מתוקה למאפה בצק שמרים? תודה, שלמה

מלית גבינה מתוקה.

אני נוהגת לערבב גבינה כחושה (טוב טעם או כנען) עם גבינה למריחה 5%. לזה להוסיף חצי כוס סוכר (עד כוס לפי הטעם), קליפת לימון מגורדת חלמון ביצה. אם התערובת נוזלית- להוסיף קצת קמח או קורנפלור לספיגת הנוזלים. להקציף את החלבון ולקפל לתוך תערובת הגבינה. אפשר להוסיף צימוקים. בהצלחה!

כאן מסתתרת מלית גבינה טעימה למדי>>> מתכון: מעטפות שמרים עם גבינה

מתכון: מעטפות שמרים עם גבינה רכיבים: לבצק: 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 1 כוס חלב חמים 2 כפיות סוכר 1 ק"ג קמח לחם לבן 1 כוס סוכר 200 גרם חמאה רכה 5 ביצים שלמות טרופות ¾ כוס חלב קורט מלח למלית גבינה: 500 גרם גבינה לבנה רכה מסוננת ממים 2/3 כוס סוכר 2 חלמונים 2 כפות קורנפלור 2 כפיות תמצית וניל קליפה מגוררת מלימון אחד ½ כוס צימוקים (לא הכרחי) לזיגוג: 3 כפות סוכר מומסות ב-3 כפות חלב חם אופן הכנה: להמיס את השמרים בכוס החלב החמים ולהוסיף 2 כפיות סוכר. להשהות לתסיסה כ-10 דקות. לשים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק ולהוסיף את השמרים שתססו. לערבל כמה דקות במהירות איטית לבצק רך ודביק. לפזר מעט קמח על הבצק בקערה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לתפיחה איטית, 4-5 שעות. לערבב בקערה קטנה את כל חומרי מלית הגבינה. לחלק את הבצק שתפח ל-5 חלקים שווים. לרדד מכל חלק ריבוע בגודל 25/25 ס"מ ולחתוך כל ריבוע ל-4 ריבועים שווים. לשים במרכז כל ריבוע כף גדושה מלית גבינה, לקפל את פינות ריבוע הבצק כלפי האמצע זו על זו בדוגמת מעטפה, כך: פינה ראשונה מעל המלית, פינה שניה, הנגדית לה - מעל קצה הפינה הקודמת. פינה שלישית, ניצבת לה - מעל שתי הפינות הקודמות ופינה רביעית, הנגדית לשלישית - על גבי כל שאר הפינות. לשים לב שהמעטפה תהיה סגורה לגמרי, שמלית הגבינה לא תוכל לנזול ממנה. להעביר בזהירות את המעטפות לתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפיה. לכסות במגבת יבשה או בניילון ולהשהות לתפיחה כ-40 דקות. לחמם תנור לחום בינוני-חזק 190° ולאפות את העוגות בחום זה 15 דקות. להוציא את התבנית מהתנור, להבריש את העוגות בזיגוג הסוכר והחלב ולהחזיר לתנור לעוד כ-5-10 דקות, עד שהעוגות משחימות יפה והזיגוג מתייבש ומבריק במקצת. להוציא מהתנור, להעביר את העוגות מהתבנית לצינון על רשת. הערות: כמות: 20 עוגות אישיות גדולות. אפשר לעשות את העוגות קטנות יותר ע"י חלוקת הבצק לריבועים רבים יותר. כמות המלית בכל ריבוע תקטן בהתאמה. אפשר לזגג בביצה טרופה במקום זיגוג הסוכר, או בלי זיגוג ולבזוק אבקת סוכר לאחר הקירור. ניתן להקפיא: בעוד העוגות טריות, מיד לכשהתקררו - לעטוף היטב בניילון, ולהדק להוצאת אוויר. להפשיר ולחמם בתנור חם כ-10 דקות. מקור המתכון: עצמי - סמדר מוואלה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

תודה רבה. זה בדיוק מה שחיפשתי. מקווה שיצא טוב.

מכינים סניה

אם הייתע מכינה סניה לא הייתי כותבת תשובה כזאת.

סניה טעימה

מעונינת לצאת לאכול סופגניה מה עושים.

סניה טעימה

מעונינת לצאת לאכול סופגניה מה עושים.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר