בבקשה מתכון לעוגת פרג תודה

עוגת מעדן פרג

200 גרם מרגרינה 1 כוס סוכר 4 חלמונים קורט מלח לבחוש את הכל לתערובת שליש כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה,שליש כוס קורנפלור,אחד וחצי כוסות פרג טחון,שליש כוס חלב,שליש כוס יין לבחוש לבצק חלק 4 חלבונים ,חצי כוס סוכר להקציף ולהוסיף לבצק לצקת לתבנית ולאפות כ -50 דקות ב- ה -צ -ל- ח- ה

עוגת פרג ושוקולד

מתכון: עוגת פרג ושוקולד מדהימה! (של לחם ארז במקור) רכיבים: (לשתי תבניות אינגליש קייק) חומרים: 200 גר' חמאה רכה כוס סוכר 6 ביצים 250 גר' פרג טחון טרי + שתי כפות 1 כוס קמח תופח ¼ כוס קמח רגיל 300 גר' שוקולד מריר שני גביעי יוגורט או מעדן (אני השתמשתי במעדן וניל של יופלה) לסירופ הסוכר: 1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר, 1/4 כוס יין אדום מתוק אופן הכנה: אופן הכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ומשמנים את התבניות (או נייר אפיה). 2. מקציפים את החמאה עם הסוכר כ – 5 דקות, לקרם בהיר. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים עד שהן נבלעות. מוסיפים את הקמח ו – 250 גר' פרג ומערבבים. מוסיפים את המעדנים/ יוגורט ושוב מערבבים עד שהעיסה אחידה. יוצקים כמחצית מהעיסה לתבניות (1/4 כמות לכל תבנית) ואת המחצית השניה שומרים בקערה. 3. ממיסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל ומערבבים עם מחצית העיסה ששמרנו. יוצקים גם אותה אל התבניות ומערבבים קלות. מפזרים את הפרג ששמרנו ואופים כ – 40 דקות עד שקיסם יוצא נקי. 4. סירופ סוכר: בזמן שהעוגה נאפית שמים את הסוכר, המים והיין בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס לחלוטין והנוזל מצטמצם. מברישים את העוגות החמות בסירופ החם. מצננים ומגישים. הערות: * עוגה מעולה, לחה, עשירה וסופגת קריאות התלהבות. * סירופ סוכר - לי נשארה בערך חצי כמות אחרי ש"הטבעתי" את העוגות. נראה לי שניתן להפחית בכמות. מקור המתכון: לחם ארז-ארז קומרובסקי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

בבקשה מתכון לעוגת פרג תודה


הי קובי, שמחה לראות אותך שוב איתנו, קבל עוד עוגות פרג שניסיתי ואהבו מאוד אצלנו, מהמחברת הפרטית שלי: טורט קוגלר

טורט קוגלר – עוגת שוקולד עם פרג (ואפשרות שידרוג לקוקוס ו/או אגוזים טחונים) זוהי עוגת שוקולד עם פרג רטובה וטעימה מהספר "פפריקה" של טומי לפיד. פעמים רבות החלפתי את הפרג לקוקוס בגרסה הפסחית, כשהתברר לי שבעירנו הפרג לא קיבל הכשר לפסח (בעוד בבני ברק דווקא כן...), ואפילו ניסיתי עם אגוזים טחונים או גרוסים. בכל מקרה, אם ממירים חומרים יש להשתמש באותה הכמות. טיפ לקבלת עוגת שוקולד רטובה. לבשל בסיר קטן סירופ סוכר (מים עם סוכר, לבשל עד שנמס), ואפשר גם עם כפית או שתיים של קפה. למזוג בכף על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור. זה מרטיב את העוגה ונותן לה טעם עסיסי במיוחד. טורט קוגלר – עוגת פרג ושוקולד 100 ג' שוקולד מריר מאיכות טובה - מרוכך 100 ג' חמאה ¾ כוס סוכר 6 ביצים מופרדות ¼ כוס פירורי לחם לבן או פירורי ביסקוויטים (או קמח מצה או פירורי עוגיות יין בפסח) 100 ג' פרג טחון (או קוקוס או אגוזים טחונים או גרוסים) קורט מלח ½ כוס ריבה מאיכות טובה – תות, פטל, דומדמניות, משמש וכד', זיגוג שוקולד (לא חובה): 1 כף אבקת קקאו ¼ כוס סוכר ¼ כוס מים 100 ג' שוקולד ½ כפית חמאה מקציפים החמאה ומחצית הסוכר. מוסיפים החלמונים זה אחר זה ומקציפים לאחר כל תוספת לקצף אוורירי וקליל. מערבבים השוקולד המרוכך עם החמאה והחלמונים. מוסיפים את הפרג ובוחשים בעדינות. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מקציפים החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב. מערבבים בעדינות ביחד – הקצף והשוקולד - פרג. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה (או משמנים) יוצקים את הבלילה ואופים במשל 35-30 דקות. מכינים הזיגוג (לא חובה): מערבבים הקקאו עם הסוכר, מוסיפים המים ומבשלים עד שהסוכר יימס לחלוטין. מוסיפים את השוקולד והחמאה ומבשלים על אש נמוכה כחמש דקות תוך בחישה מתמדת. חוצים את העוגה האפויה לשתי שכבות ומורחים את השכבה התחתונה בריבה. מצפים את פני העוגה בקרם. בד"כ אני מכינה בתבנית חד פעמית מלבנית גדולה, ואז לא משתמשת בריבה וגם לא תמיד בזיגוג השוקולד. העוגה מצוינת כעוגה יבשה ללא כל קרם, גם אם מכינים בתבנית עגולה. כמוכן, אפשר לחצות את העוגה ולמרוח קרם שוקולד (גנאש משוקולד ושמנת מתוקה) בין השכבות. האמת, שדווקא הריבה החמצמצה מוסיפה בת טעם מעניין לעוגה. עוגה מצוינת. גם לפסח ולכל יום. בהצלחה!

כעכים נוסח פוז'ון: שמרים עם פרג, המתכון המועדף עלי, תמיד טרי, נשמר נפלא, תמיד טעים!

לבצק: 25 ג' שמרים טריים (1/2 שמרית) ½ כוס סוכר ½ ק"ג קמח (4 כוסות) קורט מלח 300 ג' חמאה 2 ביצים ½ גביע שמנת חמוצה 1 חלמון למריחה (או ביצה שלמה) למלית הפרג: ¼ כוס סוכר ½ כוס מים 2 כפות דבש 25 ג' חמאה 1 כף מיץ לימון קליפת לימון מגוררת 100 ג' פרג ¼ כפית קינמון טחון למלית האגוזים: ½ כוס סוכר ½ כוס חלב 150 ג' אגוזים טחונים 1 שקית סוכר וניל קליפה מגוררת מלימון אחד 2 כפות פירורי עוגה או פירורי ביסקויטים למלית השוקולד: חמאה רכה למריחה סוכר קקאו באבקה סירופ מייפל לקישוט ותוספת טעם: 200 ג' אבקת סוכר בקבוקון תמצית וניל של מקורמיק אני ישר מכינה כמות כפולה של בצק – כך שיש להכפיל את הכמויות להכנת מלית הפרג: מבשלים את הסוכר והמים דקות אחדות. מוסיפים הדבש, חמאה, מיץ לימון, קליפת לימון. בוחשים ומסירים מהאש. מוסיפים בבחישה את הפרג והקינמון. שומרים חם. (בד"כ אני שמה כמות כפולה של פרג או לפחות פעם וחצי, מאחר והמלית יוצאת מעט דלילה, ואני מעדיפה לשים עוד פרג ולא פירורי ביסקויטים). להכנת מלית האגוזים: מערבבים את הסוכר והחלב בסיר קטן ומבשלים מספר דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את כל שאר המצרכים. מערבבים ושומרים חם. להכנת מלית השוקולד: לערבב בקערית את הקקאו עם הסוכר או – ישירות לפזר על הבצק במקום ללכלך כלים נוספים. להכנת הבצק: לשים את כל החומרים בקערת הלישה וללוש לבצק דביק גמיש וחלק, בקרס הלישה של המיקסר. את הבצק ניתן לשמור במקרר ללילה, או לכמה שעות, מאחרו והוא משתייך למשפחת בצקי השמרים הקרים, וניתן גם לעשות בו שימוש מיידי. כך או כך, אם משתמשים בבצק מייד או לאחר קירור ההמשך הוא כדילקמן: לחלק הבצק לארבעה חלקים. להוציא חלק אחד, ללוש אותו על משטח עבודה מקומח ולרדד במערוך לעלה דק. להכנת עוגת השושנים: למרוח את החמאה הרכה על העלה, לפזר קקאו ומעליו סוכר. המהדרין יכולים להוסיף גם מעט קינמון. לגלגל מהצד הארוך לגלילה לא עבה מידי. אם הגלילה יוצאת עם יותר מידי שכבות בצק, אפשר לחתוך הבצק, לסגור הגלילה ולהשאיר הבצק לגלילה הבאה. לשמן תבנית אפייה עגולה או לרפד בנייר אפיה. לחתוך כל גלילה לפרוסות רוחביות בעובי של כשניים שלושה ס"מ. להניח הפרוסות כשפניהן כלפי מעלה (צורת השושנה) אחד ליד השני (לא צפוף מידי) תוך שמירה על מרווחים. למלא את התבנית. להניח לתפיחה כעשרים דקות. בינתיים לחמם את התנור לחום בינוני , לאפות העוגה כ- 30-40 דקות, עד שפניה יזהיבו. כשהעוגה (מסוג השושנים) יצאה מהתנור יש לשפוך עליה בלי רחמים סירופ מייפל משובח ואמיתי מבקבוק. לתת לסירופ להיספג. בזמן הזה יש לערבב 100 ג' אבקת סוכר עם 2 כפיות של תמצית וניל של מקורמיק למשחה סמיכה. אפשר לדלל עם כפית אחת מים. לטפטף על העוגה בעודה חמה, ואז להניח להתקרר. במקרה הזה תמצית וניל של מקורמיק, חרף מחירה השעשושייתי, היא חיונית מאוד להצלחת העסק והיא זו שנותנת את הטאצ' המושלם הסופי. להכנת הגלילות עם המלית: לשטח בדרך דומה עוד ¼ מכמות הבצק, לרדד לגלילה, למרוח רבע מכמות המלית, לגלגל, לשים בתבנית חד פעמית ארוכה,
h-11603.doc
כעכים נוסח פוז'ון
(87.5 KiB) עדיין לא הורד
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר