מהו אורז אשפלאו וכיצד מכינים אותן? תודה

אוש פלואו

מתכון: אוש פלואו: תבשיל אורז, גזר וכבש רכיבים: 4 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק חצי כוס שמן 1 קג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות 8 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים דקים 1 כף גרגרי כמון שלמים חצי כוס צימוקים בהירים ללא חרצנים 2 כפיות פלפל שחור 2 כפות מלח 2 ראשי שום שלמים 3 כוסות אורז עגול אופן הכנה: שוטפים היטב את האורז, מסננים ומשרים אותו בהרבה מים קרים למשך שעה לפחות. מטגנים את הבצל בשמן עד שישחים. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהוא משחים יפה. מוסיפים חופן גזר, מערבבים, מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מוסיפים על בשר בשכבה אחידה את שארית הגזר, מפזרים מעל את הצימוקים, כמון ופלפל. מניחים על הגזר ראשי שום. מוסיפים מעל לגזר את האורז המסונן. מוסיפים מים עד לכיסוי האורז. "מחררים" באורז 5-6 גומות למלוא העומק, מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה. להגשה: שמים על צלחת הגשה גדולה ונאה את האורז ועליו את תערובת הבשר והגזר. מניחים מעל את ראשי השום ומגישים מיד. הערות: מקור המתכון: ישראל אהרוני "דרך האוכל" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

תודה רבה,עזרת לי המון

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: mherz1
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר