מישהו מכיר מתכון טוב לרצועות חזה עוף בשומשום ( אמור להיות בסגנון סיני ) ???

רצועות עוף מצופות שומשום

רצועות עוף מצופות בשומשום רצועות עוף מצופות בבלילה ובשומשום ואחר כך מטוגנות בשמן עמוק . התוצאה המתקבלת פריכה וטעימה מאד . אפשר להגיש את רצועות העוף המצופות בשומשום כמנה ראשונה , כמנה עיקרית או כחלק ממזנון סיני . רכיבים : בשר ומרינדה : 350 גרם חזה עוף נקי ½ כפית מלח קורט פלפל 1 כף יין לבן יבש בלילה : 1 ביצה 4 כפות עמילן תירס קורט מלח 100 גרם שומשום שמן לטיגון עמוק הכנות מוקדמות 1. בסכין חדה מחלקים את חזה העוף לשניים . חותכים כל חלק בניצב לשריר , לפרוסות העובי חצי סנטימטר . חותכים כל פרוסה ל 3-2 חלקים מתבלים את העוף במלח , בפלפל וביין . בוחשים היטב ומניחים עד תום שאר ההכנות . אפשר להכין שעות מספר מראש ולשמור במקרר בכלי סגור . הבישול : 1. בקערה בינונית טורפים את הביצה ומוסיפים את עמילן-התירס וקורט מלח . בוחשים עד שנוצרת בלילה חצי סכימה . שמים את השומשום בצלחת שטוחה.3 יוצקים את השמן לסיר בינוני , למחבת עמוקה או לווק . מחממים עד לחום בינוני-גבוה . שמים את מחצית רצועת העוף בבלילה . מוצאים כל רצועת עוף וטובלים בשומשום . הופכים מצד לצד כך שהיא תכוסה לגמרי . מחלקים לשמן החם ומטגנים 3-4 דקות , עד שהציפוי מזהיב קלות . מוציאים בכף מחוררת . שמים בצלחת מרופדת במפיות נייר , או מניחים במסננת , כדי לסלק את עודף השומן . חוזרים על הפעולה עם המחצית השניה של רצועות העוף . הגשה : מגישים חם עם רוטבי טבילה חריפים כגון רוטב חרדל , רוטב סויה וקטשופ חריף .
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר