תודה, אבל איזה רוטב

אפשר להכין לקישקע בתנור? כי את הבשר אני מבשלת בסיר נפרד (סיר לחץ) מחכה שיתקרר ואז פורסת לפרוסות, מכינה רוטב חום ומבשלת אותו קצת ברוטב.

היה כאן פעם מתכון מנצח של PY לקישקע עם גריסים ומרק בצל בתנור.

אם איני טועה, היא שמה את הגריסים בפיירקס, שמה את הקישקע בתווך (של טירת צבי הכי טעים), שמה עוד חתיכות עוף או מה שלא יהיה מסביב, הוסיפה מרק בצל ומים ואפתה עד שהקישקע היה זהוב ופריך. היה טעים. אבל חוץ מזה, אפשר לאפות את הקישקע עם רוטב של בשר או מעט מרק עוף, או אפילו סתם כך, אפוי כדי שיצא יבש מעט ופריך, ואחר כך לצרפו לסיר של הבשר כדי שיספוג מהרוטב. ואפשר לאפות את הקישקע סתם ככה עם תפוחי אדמה ללא בשר. בהצלחה!

אליך דבי להסברים!


אז זה הולך ככה

כשהגיעה העליה הגדולה מרוסיה נמכרו בשווקים כל מיני דברים מעניינים. החל מחזיות בגדלים שאיש פה לא הכיר לפני כן, המשך בסמוברים בבושקות חוטים כפתורים קומקומים ותבניות לקרפלאך או כפי שהן נקראות ברוסית פלמני וכו'. אלה תבניות אלומיניום יצוקות בגודל של 30X30 שבהן חללים בצורת משולשים, מתומנים וכו'. יש לשטח עליהם שכבת בצק מרודד עד דק, להניח בחללים הנ"ל מליות (בשר, תפ"א, גבינה..) להניח מעל עוד שכבת בצק מרודד כנ"ל, ועם המערוך להדק את שתי השכבות. הבליטות שבתבנית חותכות את הבצק לכיסונים. לא נותר אלא לבשל ולתענג. זה נשמע אולי פשוט אבל מה זה מעצבן.......

לא בדיוק מאפה, אבל תבשיל בטטות ועדשים

היחיד שמצאתי. החומרים: 3 כוסות עדשים 6 כוסות מים כוס שמן 4 בטטות בינוניות ראש שום מפורק ( לא מקולף) כף וחצי דבש כף וחצי פפריקה אדומה מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גסות. שמים את כל המצרכים בסיר אחר, מערבבים ומניחים על הפלטה מהלילה עד הבוקר. התבשיל מעט מתקתק. הערה: אם נראה לך שזה הטעם הזכור לך, אפשר תמיד להוסיף לתבשיל ביצה או שתיים, קצת גבינה מלוחה או צהובה חריפה מעט, למלא קלתית של בצק פריך או בצק עלים או אפילו ללא תחתית של בצק, ולאפות עד שמתייצב. בהצלחה!

תודה אבל..

ההוא שלי בלי בצק מלמטה וגם לא תבשיל. איזו כמות ביצים/קמח ביחס לבטטות/עדשים נראית לך הגיונית?

האמת...

לא זוכרת גזוז, רק מהסרטים. מאז שאני זוכרת זה היה קולה. היום זה כבר דיאט קולה (בלי האקונומיקה בפנים - זו שקוראים לה בטעות... לימון). פעם, בימים מאוד רחוקים זה היה טמפו. אורנג'דה, כמו במערכון של משה והאורנג'דה... וסביח... אני רק מכירה את הקיוסק, כי חבר ילדות שלי גר ממש ממול, בשד' ירושלים מול קולנוע לילי, אני תמיד נשארתי בפלאפל, או הלכתי לסלופות בסלמה ג'. מכיר הסלופות בסלמה ג'???? אתה משם, מוטי? בטח מאלו שהלכו לאוהל שם... הא?

לגבי הגזוז..

בסך הכל מיץ פטל ממתק או לימון מעורב בסודה מהבדז. ניתן לקנות היום גזוז בדוכני הקפה סגפרדו בקניונים. לגבי אוהל שם אז אני מאלו ש"הלכו" לבליך.

גמני.

בליך, כלומר... גברת בלום ירום הודה...

אז זה הולך ככה

כשהגיעה העליה הגדולה מרוסיה נמכרו בשווקים כל מיני דברים מעניינים. החל מחזיות בגדלים שאיש פה לא הכיר לפני כן, המשך בסמוברים בבושקות חוטים כפתורים קומקומים ותבניות לקרפלאך או כפי שהן נקראות ברוסית פלמני וכו'. אלה תבניות אלומיניום יצוקות בגודל של 30X30 שבהן חללים בצורת משולשים, מתומנים וכו'. יש לשטח עליהם שכבת בצק מרודד עד דק, להניח בחללים הנ"ל מליות (בשר, תפ"א, גבינה..) להניח מעל עוד שכבת בצק מרודד כנ"ל, ועם המערוך להדק את שתי השכבות. הבליטות שבתבנית חותכות את הבצק לכיסונים. לא נותר אלא לבשל ולתענג. זה נשמע אולי פשוט אבל מה זה מעצבן.......

וההמשך הוא,

שדבי הציעה את התבניות לאדם, שהיה המנהל המיתולוגי של הפורום בזמנו, אלא שהוא לא בא לקחת. אז אני קפצתי על האוצר... מאז, לצערי לא יצא לי להגיע למקום מגוריה של דבי, והתבניות נותרו שם מיותמות... עכשיו דבי, אנא ספרי לי בבקשה למה זה נורא מעצבן התבניות האלו????? הקפלאך יוצאים כל כך יפים בחנויות הרוסיות. אז למה זה מעצבן?

תודה אבל..

ההוא שלי בלי בצק מלמטה וגם לא תבשיל. איזו כמות ביצים/קמח ביחס לבטטות/עדשים נראית לך הגיונית?

לתבשיל כמו שכתוב כאן

הייתי שמה בין 2 ל-4 ביצים. ועוד קצת קמח, רבע כוס או משהו כזה, אולי אפילו פירורי לחם מאיכות טובה, סתם כדי שלא יהי יותר מידי נוזלי. מקווה שאכן יצליח.

סביח

סביח בשבת בבוקר אוכלים העירקים ביצה חומה, פרוסות חציל מטוגן, תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים וגם סלט קצוץ דק. את הכל דוחסים לתוך פיתה עם עמבה ופרוסות בצל. מי שהתחיל למכור את הקומבינציה הזאת בימי חול לבני שאר העדות היה, ככל הידוע, תושב רמת גן בשם סביח, ממוצא עירקי, שפתח את הדוכן הראשון ליד בית הכנסת הגדול ברמת גן. זה היה קיוסק זעיר, חצי דוכן, שלידו נפגשו אחרי הצופים במוצאי שבת, כל מי שלא נשארו מאחור בפלאפל "לנוער". לימים הדוכן נעלם ועימו זכרונות הילדות. לא, לא אכלתי את הסביח בזמנו, אני הייתי יותר מאלו שנשארו ליד פלאפל "לנוער" עם הצ'יפסים התפוחים של פעם... פיתה עירקית או רגילה וגם לחמנייה תצלח חומוס פרוסות חציל מטוגנות תפוח אדמה מבושל בקליפה, מצונן, קלוף ופרוס ביצה פרוסה, רצוי חמינדוס טבעות בצל (לא חובה) עמבה סחוג פטרוזיליה קצוצה מורחים חומוס, מסדרים שכבות של שאר המרכיבים, מקפלים, אוכלים והולכים לנוח. למרות כל המיתולוגיות שנקשרו בשמו של הסביח, תהליך ההכנה הוא בעצם די פשוט. לשיפורים, אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה טרייה, חריף בדרגות כווייה שונות, סלט ערבי, תפוחי אדמה מבושלים או פרוסות עגבנייה מתובלות. אבל השיפור הכי גדול הוא לגלגל את הסביח בלחוח. חומרים: חצילים פרוסים לפרוסות דקות, מומלחים ושטופים שמן לטיגון עמוק ביצים קשות עמבה מנגו עיראקית טחינה מוכנה מסוג משובח פיתות טריות + מטגנים חצילים בשמן עמוק עד השחמה ומספיגים היטב מעודפי השמן + מבשלים ביצים קשות (אפשר גם חומות) + מכניסים את כל הכבודה לפיתה טרייה (עם חומוס, טחינה, סלט ערבי, פטרוזיליה, בצל וכו‘) ולועסים. בהצלחה!

אפרופו..

הבנתי שסגרו את מסעדת ה"סביח" שאכלנו בה...

וההמשך הוא,

שדבי הציעה את התבניות לאדם, שהיה המנהל המיתולוגי של הפורום בזמנו, אלא שהוא לא בא לקחת. אז אני קפצתי על האוצר... מאז, לצערי לא יצא לי להגיע למקום מגוריה של דבי, והתבניות נותרו שם מיותמות... עכשיו דבי, אנא ספרי לי בבקשה למה זה נורא מעצבן התבניות האלו????? הקפלאך יוצאים כל כך יפים בחנויות הרוסיות. אז למה זה מעצבן?

מעצבן כי עבודה רבה...

ואגב - הצעתי ועודי מציעה תבנית. לא אוותר על כולן. יום אחד אהייה בפנסיה ואז ארש את אימי בתפקידה זה.

היה כאן פעם מתכון מנצח של PY לקישקע עם גריסים ומרק בצל בתנור.

אם איני טועה, היא שמה את הגריסים בפיירקס, שמה את הקישקע בתווך (של טירת צבי הכי טעים), שמה עוד חתיכות עוף או מה שלא יהיה מסביב, הוסיפה מרק בצל ומים ואפתה עד שהקישקע היה זהוב ופריך. היה טעים. אבל חוץ מזה, אפשר לאפות את הקישקע עם רוטב של בשר או מעט מרק עוף, או אפילו סתם כך, אפוי כדי שיצא יבש מעט ופריך, ואחר כך לצרפו לסיר של הבשר כדי שיספוג מהרוטב. ואפשר לאפות את הקישקע סתם ככה עם תפוחי אדמה ללא בשר. בהצלחה!

תודה ניצי

האמת...

לא זוכרת גזוז, רק מהסרטים. מאז שאני זוכרת זה היה קולה. היום זה כבר דיאט קולה (בלי האקונומיקה בפנים - זו שקוראים לה בטעות... לימון). פעם, בימים מאוד רחוקים זה היה טמפו. אורנג'דה, כמו במערכון של משה והאורנג'דה... וסביח... אני רק מכירה את הקיוסק, כי חבר ילדות שלי גר ממש ממול, בשד' ירושלים מול קולנוע לילי, אני תמיד נשארתי בפלאפל, או הלכתי לסלופות בסלמה ג'. מכיר הסלופות בסלמה ג'???? אתה משם, מוטי? בטח מאלו שהלכו לאוהל שם... הא?

אי, גם אני הייתי הולכת לקולנוע לילי

גמני.

בליך, כלומר... גברת בלום ירום הודה...

אי, בת דודתי

למדה בבליך ואני באחד אחר בגבעתיים.

אז זה הולך ככה

כשהגיעה העליה הגדולה מרוסיה נמכרו בשווקים כל מיני דברים מעניינים. החל מחזיות בגדלים שאיש פה לא הכיר לפני כן, המשך בסמוברים בבושקות חוטים כפתורים קומקומים ותבניות לקרפלאך או כפי שהן נקראות ברוסית פלמני וכו'. אלה תבניות אלומיניום יצוקות בגודל של 30X30 שבהן חללים בצורת משולשים, מתומנים וכו'. יש לשטח עליהם שכבת בצק מרודד עד דק, להניח בחללים הנ"ל מליות (בשר, תפ"א, גבינה..) להניח מעל עוד שכבת בצק מרודד כנ"ל, ועם המערוך להדק את שתי השכבות. הבליטות שבתבנית חותכות את הבצק לכיסונים. לא נותר אלא לבשל ולתענג. זה נשמע אולי פשוט אבל מה זה מעצבן.......

מכירה ויש

לי, זה הרבה לפני העליה הרוסית, אפשר להשיג את זה בשוק שלנו, לפי דעתי גם היום רק צריך לחפש.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: liatymal
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר