זקוקה בדחיפות למתכונים של...
שלום לכל באי הפורום הותיקים והצעירים.
אני זקוקה לשני מתכונים:
האחד של סביח מתוצרת בית..
השני של מאפה/פשטידה של בטטות ועדשים. אכלתי פעם, לא זוכרת איפה, והיה מדהים.
אלפי תודות
סביח 
סביח
בשבת בבוקר אוכלים העירקים ביצה חומה, פרוסות חציל מטוגן, תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים וגם סלט קצוץ דק. את הכל דוחסים לתוך פיתה עם עמבה ופרוסות בצל.
מי שהתחיל למכור את הקומבינציה הזאת בימי חול לבני שאר העדות היה, ככל הידוע, תושב רמת גן בשם סביח, ממוצא עירקי, שפתח את הדוכן הראשון ליד בית הכנסת הגדול ברמת גן.
זה היה קיוסק זעיר, חצי דוכן, שלידו נפגשו אחרי הצופים במוצאי שבת, כל מי שלא נשארו מאחור בפלאפל "לנוער". לימים הדוכן נעלם ועימו זכרונות הילדות. לא, לא אכלתי את הסביח בזמנו, אני הייתי יותר מאלו שנשארו ליד פלאפל "לנוער" עם הצ'יפסים התפוחים של פעם...
פיתה עירקית או רגילה וגם לחמנייה תצלח
חומוס
פרוסות חציל מטוגנות
תפוח אדמה מבושל בקליפה, מצונן, קלוף ופרוס
ביצה פרוסה, רצוי חמינדוס
טבעות בצל (לא חובה)
עמבה
סחוג
פטרוזיליה קצוצה
מורחים חומוס, מסדרים שכבות של שאר המרכיבים, מקפלים, אוכלים והולכים לנוח.
למרות כל המיתולוגיות שנקשרו בשמו של הסביח, תהליך ההכנה הוא בעצם די פשוט. לשיפורים, אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה טרייה, חריף בדרגות כווייה שונות, סלט ערבי, תפוחי אדמה מבושלים או פרוסות עגבנייה מתובלות. אבל השיפור הכי גדול הוא לגלגל את הסביח בלחוח.
חומרים:
חצילים פרוסים לפרוסות דקות, מומלחים ושטופים
שמן לטיגון עמוק
ביצים קשות
עמבה מנגו עיראקית
טחינה מוכנה מסוג משובח
פיתות טריות
+ מטגנים חצילים בשמן עמוק עד השחמה ומספיגים היטב מעודפי השמן
+ מבשלים ביצים קשות (אפשר גם חומות)
+ מכניסים את כל הכבודה לפיתה טרייה (עם חומוס, טחינה, סלט ערבי, פטרוזיליה, בצל וכו‘) ולועסים.
בהצלחה!