זקוקה בדחיפות למתכונים של...

שלום לכל באי הפורום הותיקים והצעירים. אני זקוקה לשני מתכונים: האחד של סביח מתוצרת בית.. השני של מאפה/פשטידה של בטטות ועדשים. אכלתי פעם, לא זוכרת איפה, והיה מדהים. אלפי תודות

דביייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי! מה שלומך???????

כמה שנים לא ראינו אותך כאן! שלא תחשבי ששכחתי את התבניות לקראפלך... פשוט לא יצא לי להיות במחוזותיך מאז... ואם עברתי, המשכתי דרומה מבלי להתעכב. מה עשית איתן בסופו של דבר???? הן עדיין אצלך??? עכשיו אחפש לך את המתכונים, ברשותך.

חמודה..........איזה כיף

איזה כיף לי. לא חשבתי שמישהו פה זוכר אותי שהרי עבר זמן רב כל כך. שמחתי לראות שאת עדיין המנהלת ושרוחך הטובה שורה על כל הפורום הידידותי הזה. באשר לתבניות - הן עודן איתי. בואי ותבחרי לך. ושנה טובה טובה לכולם.

זקוקה בדחיפות למתכונים של...

שלום לכל באי הפורום הותיקים והצעירים. אני זקוקה לשני מתכונים: האחד של סביח מתוצרת בית.. השני של מאפה/פשטידה של בטטות ועדשים. אכלתי פעם, לא זוכרת איפה, והיה מדהים. אלפי תודות

סביח

סביח בשבת בבוקר אוכלים העירקים ביצה חומה, פרוסות חציל מטוגן, תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים וגם סלט קצוץ דק. את הכל דוחסים לתוך פיתה עם עמבה ופרוסות בצל. מי שהתחיל למכור את הקומבינציה הזאת בימי חול לבני שאר העדות היה, ככל הידוע, תושב רמת גן בשם סביח, ממוצא עירקי, שפתח את הדוכן הראשון ליד בית הכנסת הגדול ברמת גן. זה היה קיוסק זעיר, חצי דוכן, שלידו נפגשו אחרי הצופים במוצאי שבת, כל מי שלא נשארו מאחור בפלאפל "לנוער". לימים הדוכן נעלם ועימו זכרונות הילדות. לא, לא אכלתי את הסביח בזמנו, אני הייתי יותר מאלו שנשארו ליד פלאפל "לנוער" עם הצ'יפסים התפוחים של פעם... פיתה עירקית או רגילה וגם לחמנייה תצלח חומוס פרוסות חציל מטוגנות תפוח אדמה מבושל בקליפה, מצונן, קלוף ופרוס ביצה פרוסה, רצוי חמינדוס טבעות בצל (לא חובה) עמבה סחוג פטרוזיליה קצוצה מורחים חומוס, מסדרים שכבות של שאר המרכיבים, מקפלים, אוכלים והולכים לנוח. למרות כל המיתולוגיות שנקשרו בשמו של הסביח, תהליך ההכנה הוא בעצם די פשוט. לשיפורים, אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה טרייה, חריף בדרגות כווייה שונות, סלט ערבי, תפוחי אדמה מבושלים או פרוסות עגבנייה מתובלות. אבל השיפור הכי גדול הוא לגלגל את הסביח בלחוח. חומרים: חצילים פרוסים לפרוסות דקות, מומלחים ושטופים שמן לטיגון עמוק ביצים קשות עמבה מנגו עיראקית טחינה מוכנה מסוג משובח פיתות טריות + מטגנים חצילים בשמן עמוק עד השחמה ומספיגים היטב מעודפי השמן + מבשלים ביצים קשות (אפשר גם חומות) + מכניסים את כל הכבודה לפיתה טרייה (עם חומוס, טחינה, סלט ערבי, פטרוזיליה, בצל וכו‘) ולועסים. בהצלחה!

חמודה..........איזה כיף

איזה כיף לי. לא חשבתי שמישהו פה זוכר אותי שהרי עבר זמן רב כל כך. שמחתי לראות שאת עדיין המנהלת ושרוחך הטובה שורה על כל הפורום הידידותי הזה. באשר לתבניות - הן עודן איתי. בואי ותבחרי לך. ושנה טובה טובה לכולם.

בפעם הבאה שארד דרומה. מבטיחה!

בכל מקרה, תישארי איתנו קצת, נחדש ימינו כקדם. חוץ מזה יש עוד כמה חברים דרומיים כאן, אפילו ממאוד קרוב אליך. נחמדים כווווווווולם!

יה, איזה

תבניות של הקרפלאך שלי? מהזה?

ניצי, נזכרתי במשהו

הזכרון שלי זה משהו בלתי מפוענח. אני רוצה לבשל בשר בקר/לשון וליד זה קישקע. כמה זמן נראה לך צריך הקישקע להתבשל? אני בד"כ מכינה אותו בחמין ואז זה כל הלילה בתנור, איך ממירים אותו לגז?

סביח

סביח בשבת בבוקר אוכלים העירקים ביצה חומה, פרוסות חציל מטוגן, תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים וגם סלט קצוץ דק. את הכל דוחסים לתוך פיתה עם עמבה ופרוסות בצל. מי שהתחיל למכור את הקומבינציה הזאת בימי חול לבני שאר העדות היה, ככל הידוע, תושב רמת גן בשם סביח, ממוצא עירקי, שפתח את הדוכן הראשון ליד בית הכנסת הגדול ברמת גן. זה היה קיוסק זעיר, חצי דוכן, שלידו נפגשו אחרי הצופים במוצאי שבת, כל מי שלא נשארו מאחור בפלאפל "לנוער". לימים הדוכן נעלם ועימו זכרונות הילדות. לא, לא אכלתי את הסביח בזמנו, אני הייתי יותר מאלו שנשארו ליד פלאפל "לנוער" עם הצ'יפסים התפוחים של פעם... פיתה עירקית או רגילה וגם לחמנייה תצלח חומוס פרוסות חציל מטוגנות תפוח אדמה מבושל בקליפה, מצונן, קלוף ופרוס ביצה פרוסה, רצוי חמינדוס טבעות בצל (לא חובה) עמבה סחוג פטרוזיליה קצוצה מורחים חומוס, מסדרים שכבות של שאר המרכיבים, מקפלים, אוכלים והולכים לנוח. למרות כל המיתולוגיות שנקשרו בשמו של הסביח, תהליך ההכנה הוא בעצם די פשוט. לשיפורים, אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה טרייה, חריף בדרגות כווייה שונות, סלט ערבי, תפוחי אדמה מבושלים או פרוסות עגבנייה מתובלות. אבל השיפור הכי גדול הוא לגלגל את הסביח בלחוח. חומרים: חצילים פרוסים לפרוסות דקות, מומלחים ושטופים שמן לטיגון עמוק ביצים קשות עמבה מנגו עיראקית טחינה מוכנה מסוג משובח פיתות טריות + מטגנים חצילים בשמן עמוק עד השחמה ומספיגים היטב מעודפי השמן + מבשלים ביצים קשות (אפשר גם חומות) + מכניסים את כל הכבודה לפיתה טרייה (עם חומוס, טחינה, סלט ערבי, פטרוזיליה, בצל וכו‘) ולועסים. בהצלחה!

לא בדיוק מאפה, אבל תבשיל בטטות ועדשים

היחיד שמצאתי. החומרים: 3 כוסות עדשים 6 כוסות מים כוס שמן 4 בטטות בינוניות ראש שום מפורק ( לא מקולף) כף וחצי דבש כף וחצי פפריקה אדומה מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גסות. שמים את כל המצרכים בסיר אחר, מערבבים ומניחים על הפלטה מהלילה עד הבוקר. התבשיל מעט מתקתק. הערה: אם נראה לך שזה הטעם הזכור לך, אפשר תמיד להוסיף לתבשיל ביצה או שתיים, קצת גבינה מלוחה או צהובה חריפה מעט, למלא קלתית של בצק פריך או בצק עלים או אפילו ללא תחתית של בצק, ולאפות עד שמתייצב. בהצלחה!

יה, איזה

תבניות של הקרפלאך שלי? מהזה?

אליך דבי להסברים!

ניצי, נזכרתי במשהו

הזכרון שלי זה משהו בלתי מפוענח. אני רוצה לבשל בשר בקר/לשון וליד זה קישקע. כמה זמן נראה לך צריך הקישקע להתבשל? אני בד"כ מכינה אותו בחמין ואז זה כל הלילה בתנור, איך ממירים אותו לגז?

אין כאן זמן בישול מוגדר.

הרי הבשר עצמו לוקח לו זמן להתבשל. שימי את הקישקע ליד. כל עוד את שומרת על אש נמוכה, יש סיכוי שהוא לא יתפוצץ. אם תראי שהוא כבר מבושל דיו, הבית ימלא ניחוח נפלא בכל מקרה, תמיד תוכלי להוציא אותו מהסיר ולשלב ביניהם בחזרה לפני ההגשה. ואולי הכי טוב לאפות בקדירה, גם לא לכל הלילה. כמה שעות. הקישקע יוצא אפוי ופריך וגם אם התפוצץ הוא אינו מתפזר ברחבי הסיר. בהצלחה!

תודה, אבל איזה רוטב

אפשר להכין לקישקע בתנור? כי את הבשר אני מבשלת בסיר נפרד (סיר לחץ) מחכה שיתקרר ואז פורסת לפרוסות, מכינה רוטב חום ומבשלת אותו קצת ברוטב.

סביח

סביח בשבת בבוקר אוכלים העירקים ביצה חומה, פרוסות חציל מטוגן, תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים וגם סלט קצוץ דק. את הכל דוחסים לתוך פיתה עם עמבה ופרוסות בצל. מי שהתחיל למכור את הקומבינציה הזאת בימי חול לבני שאר העדות היה, ככל הידוע, תושב רמת גן בשם סביח, ממוצא עירקי, שפתח את הדוכן הראשון ליד בית הכנסת הגדול ברמת גן. זה היה קיוסק זעיר, חצי דוכן, שלידו נפגשו אחרי הצופים במוצאי שבת, כל מי שלא נשארו מאחור בפלאפל "לנוער". לימים הדוכן נעלם ועימו זכרונות הילדות. לא, לא אכלתי את הסביח בזמנו, אני הייתי יותר מאלו שנשארו ליד פלאפל "לנוער" עם הצ'יפסים התפוחים של פעם... פיתה עירקית או רגילה וגם לחמנייה תצלח חומוס פרוסות חציל מטוגנות תפוח אדמה מבושל בקליפה, מצונן, קלוף ופרוס ביצה פרוסה, רצוי חמינדוס טבעות בצל (לא חובה) עמבה סחוג פטרוזיליה קצוצה מורחים חומוס, מסדרים שכבות של שאר המרכיבים, מקפלים, אוכלים והולכים לנוח. למרות כל המיתולוגיות שנקשרו בשמו של הסביח, תהליך ההכנה הוא בעצם די פשוט. לשיפורים, אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה טרייה, חריף בדרגות כווייה שונות, סלט ערבי, תפוחי אדמה מבושלים או פרוסות עגבנייה מתובלות. אבל השיפור הכי גדול הוא לגלגל את הסביח בלחוח. חומרים: חצילים פרוסים לפרוסות דקות, מומלחים ושטופים שמן לטיגון עמוק ביצים קשות עמבה מנגו עיראקית טחינה מוכנה מסוג משובח פיתות טריות + מטגנים חצילים בשמן עמוק עד השחמה ומספיגים היטב מעודפי השמן + מבשלים ביצים קשות (אפשר גם חומות) + מכניסים את כל הכבודה לפיתה טרייה (עם חומוס, טחינה, סלט ערבי, פטרוזיליה, בצל וכו‘) ולועסים. בהצלחה!

לא ידעתי שאנחנו מאותה שכונה,תיכף יתברר שהינו באותו גן

ואם עוסקים כבר במתולוגיה של הסביח

איך שכחת את הטחינה מלמעלה ואת משקה הגזוז האגדי בטעם לימון/פטל???

האמת...

לא זוכרת גזוז, רק מהסרטים. מאז שאני זוכרת זה היה קולה. היום זה כבר דיאט קולה (בלי האקונומיקה בפנים - זו שקוראים לה בטעות... לימון). פעם, בימים מאוד רחוקים זה היה טמפו. אורנג'דה, כמו במערכון של משה והאורנג'דה... וסביח... אני רק מכירה את הקיוסק, כי חבר ילדות שלי גר ממש ממול, בשד' ירושלים מול קולנוע לילי, אני תמיד נשארתי בפלאפל, או הלכתי לסלופות בסלמה ג'. מכיר הסלופות בסלמה ג'???? אתה משם, מוטי? בטח מאלו שהלכו לאוהל שם... הא?

תודה, אבל איזה רוטב

אפשר להכין לקישקע בתנור? כי את הבשר אני מבשלת בסיר נפרד (סיר לחץ) מחכה שיתקרר ואז פורסת לפרוסות, מכינה רוטב חום ומבשלת אותו קצת ברוטב.

היה כאן פעם מתכון מנצח של PY לקישקע עם גריסים ומרק בצל בתנור.

אם איני טועה, היא שמה את הגריסים בפיירקס, שמה את הקישקע בתווך (של טירת צבי הכי טעים), שמה עוד חתיכות עוף או מה שלא יהיה מסביב, הוסיפה מרק בצל ומים ואפתה עד שהקישקע היה זהוב ופריך. היה טעים. אבל חוץ מזה, אפשר לאפות את הקישקע עם רוטב של בשר או מעט מרק עוף, או אפילו סתם כך, אפוי כדי שיצא יבש מעט ופריך, ואחר כך לצרפו לסיר של הבשר כדי שיספוג מהרוטב. ואפשר לאפות את הקישקע סתם ככה עם תפוחי אדמה ללא בשר. בהצלחה!
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר