עוגה שנפלה

עוגה שנפלה

עוגת גבינה שהכנתי מהמתכונים ונפלה היי וחג שמח....... הכנתי את עוגת הגבינה של לחם ארז מהמאגר והיא נפלה. מדוע קרתה התקלה? היש פטנט למנוע נפילת העוגה? שמתי לב שהיא עלתה ונסדקה לה באמצע האפייה. כפיר

עוגת גבינה נופלת ונסדקת. זו עובדה.

מבינים ממני אולי יוסיפו הסברים. אני זוכרת גם שככל שאחוז השומן בגבינה נמוך יותר היא נופלת פחות. האם נכון ניצי? וגם מוסיפה קישור ממיני פורום "מאמרים" על סיבות לנפילתה/אי הצלחתה של עוגה, מאת אבי.

גם לי נפלה עוגת גבינה מושלמת ממיני פורום מתכונים

ועשיתי הכל לפי ההוראות. היא ממש טעימה אבל פלצ'..

עוגת גבינה נופלת ונסדקת. זו עובדה.

מבינים ממני אולי יוסיפו הסברים. אני זוכרת גם שככל שאחוז השומן בגבינה נמוך יותר היא נופלת פחות. האם נכון ניצי? וגם מוסיפה קישור ממיני פורום "מאמרים" על סיבות לנפילתה/אי הצלחתה של עוגה, מאת אבי.

האם העוגה נופלת כשהיא ממש בתנור או אחרי שמוציאים? כי בדרך כלל כתוב בהוראות שצריך לתת לה להתקרר באיטיות בתנור

יולינק'ה, זה לא נקרא "נפלה" ...

כמו שהיא נראית היא עדיין בגובה סביר, יש קצת קריסה בצדדים וסדק עליון אבל זה אופיני לעוגות גבינה ואפשר בעתיד לשפר... ראשית, עוגות גבינה המכילות חלבונים מוקצפים תמיד יתרוממו במשך האפיה לגובה עצום, ככל שהתפיחה מהירה כך גם תהיה הנפילה אבל... אם יחס החומרים נכון, הגבינה יבשה ככל שאפשר, חום התנור מדויק, העוגה תחזור לגובה מעט גבוה מלפני האפיה ואז היא תהיה מושלמת. את הסדק בחלקה העליון ניתן למנוע בכך שלאחר אפיה של 8 דקות בחום גבוה או השחמה קלה מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים סכין בין העוגה ונייר האפיה(בתקווה שהנחת נייר מסביב, גבוה מדופן התבנית), ומחזירים לאפיה בחום בינוני, כך חלקה העליון ישתחרר ויאפשר תפיחה אחידה, לא רק במרכז. נסי לאפות בחום מעט נמוך מהמצוין במתכון כי כל תנור מתנהג אחרת. להשתמש בגבינות "יבשות" מסוג "טוב טעם" או גבינת שמנת מרוככת או לסנן גבינה רגילה, שקילת הגבינה תעשה לאחר סינון המים. אם כתוב במתכון לדוגמה - 3 כפות קורנפלור/קמח תפו"א/קמח ויש חשש שהגבינה איננה יבשה מספיק, לא יקרה כל נזק אם תוסיפי עוד כף או כף וחצי. במתכוני עוגות גבינה יש להשתמש בביצים מס' 2 ולא גדולות, יתר חלבונים מוקצפים לא יועיל ואף יגרום לנזק של קריסה, החישוב בקונדטוריות נעשה עפ"י משקל החלבונים ולא על פי יחידות. לצנן את העוגה בתנור כבוי כחצי שעה לאחר האפיה.

עוגה שנפלה

עוגת גבינה שהכנתי מהמתכונים ונפלה היי וחג שמח....... הכנתי את עוגת הגבינה של לחם ארז מהמאגר והיא נפלה. מדוע קרתה התקלה? היש פטנט למנוע נפילת העוגה? שמתי לב שהיא עלתה ונסדקה לה באמצע האפייה. כפיר

פטנט עולמי - לעוגת גבינה שלא תיפול אחרי האפיה !!!!

יש לשפוך את הגבינה למסננת למשך כשעתיים ואח"כ להשתמש בגבינה ללא המים החסכון הוא בזמן האפיה ואח"כ העוגה לעולם לא תיפול בהצלחה
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר