לרוני, בקשר לעוגת תפוזים - ההודעה כבר עוברת דף...

1. יש לתקן את כמות הקמח. 2. לנפות את הקמח עם אבקת האפיה לפני ההוספה. 3. ניתן להשתמש בקמח תופח. 4. כמות אבקת האפיה גדולה מדי, 2 כפיות שטוחות יספיקו. 5. מומלץ לאפות בתבנית חלולה "אמריקאית 6. לאפות בתנור שחומם לחום בינוני, מיקום התבנית הוא כזה שגובה העוגה המוגמרת לא יעבור(או בקצת)את מחצית גובה תא האפיה. מצורף מתכון מתוקן, ותמונת העוגה. עוגת תפוזים 7 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים ( או חלב לעוגה לבנה ) 1 כפית גרידת תפוז 1/2 2 כוסות קמח תופח לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה 7 חלבונים 1 כוס סוכר להקציף לקצף יציב לקפל את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בתנועות קיפול עדינות לצקת את התערובת לתבנית חלולה(תבנית אמריקאית)עם תחתית מתפרקת לא משומנת. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בנוני כ- 50 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש, להפוך את התבנית על רשת הצינון למשך 15 דקות, להפוך ולצנן לגמרי בתבנית לפני ההוצאה.
orangecake.jpg

שיואו, אבי, איזה גובה!

זה אתה אפית? אין חוק נגד עוגות כאלו? לא קורה לך שלעוגה יש שקע באמצע??? או שהיא מתפרקת, תגיד?

אין אפס, העוגה הזאת תמיד ענקית, נדמה לי שגם לסמדר יצאה כזאת

ואפשר לגוון אותה...שוקלד צ'יפס, צימוקים, אננס מרוסק אוכמניות, שייש(מערבבים חלק מהתערובת עם קקאו או שוקולד מומס) גם אופה בה עוגות דבש מפלצתיות. מת על התבנית הזאת, חובה בכל מטבח.

אה, המתכון אגב...היה במקור על עטיפת אריזת התבנית

לרוני, בקשר לעוגת תפוזים - ההודעה כבר עוברת דף...

1. יש לתקן את כמות הקמח. 2. לנפות את הקמח עם אבקת האפיה לפני ההוספה. 3. ניתן להשתמש בקמח תופח. 4. כמות אבקת האפיה גדולה מדי, 2 כפיות שטוחות יספיקו. 5. מומלץ לאפות בתבנית חלולה "אמריקאית 6. לאפות בתנור שחומם לחום בינוני, מיקום התבנית הוא כזה שגובה העוגה המוגמרת לא יעבור(או בקצת)את מחצית גובה תא האפיה. מצורף מתכון מתוקן, ותמונת העוגה. עוגת תפוזים 7 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים ( או חלב לעוגה לבנה ) 1 כפית גרידת תפוז 1/2 2 כוסות קמח תופח לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה 7 חלבונים 1 כוס סוכר להקציף לקצף יציב לקפל את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בתנועות קיפול עדינות לצקת את התערובת לתבנית חלולה(תבנית אמריקאית)עם תחתית מתפרקת לא משומנת. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בנוני כ- 50 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש, להפוך את התבנית על רשת הצינון למשך 15 דקות, להפוך ולצנן לגמרי בתבנית לפני ההוצאה.

תודה לכולם !!....עוד שאלה קטנה..

תבורך/כו על התגובה. שאלה נוספת היא איזה תוכנית אפיה אני אמור לעבוד?טורבו/אפיה רגילה? לכסות את סיר הפלא?

אפיה רגילה, לא הזכרתי סיר פלא...

בכל מקרה לא מכסים סיר פלא או כל תבנית בתנור, הכיסוי במכסה בסיר פלא נועד למטרת יצירת תנאי תנור כשאופים על הגז.

אה, המתכון אגב...היה במקור על עטיפת אריזת התבנית


בוקר טוב לכולם! אפרופו מתכון על גב עטיפת אריזת תבנית, הכנתי אתמול שלוש רולדות של עוגת תפוחי עץ לפי המתכון על גבי

אריזת בצק פילאס של מעדנות, דיווחים בערב מקווה וגם תמונה מחומץ תות שדה שהכנתי לפי ההוראות של אבי. מחכה בקוצר רוח להמשך. אבי אם אתה קורא הודעה זו, האם אני יכולה לוותר על הסוכר בחומץ או שיש לו איזה תפקיד של "שימור" טעם או של החומץ? אז שיהיה לכולנננננננננו יום שבת נעים!!! פינגווינית

בוקר טוב, בהחלט אפשר לותר על הסוכר אבל אז ...

זה יהיה כמו כל חומץ מתובל שהושרו בו עשבי תיבול וזה לא רע. אפשר להפחית בכמות הסוכר לחצי בכדי לקבל לפחות את מעט המתיקות הנחוצה. יש גם תמצית תות שדה שניתן להוסיף לחומץ, כמה טיפות בלבד, ניתן להשיג בבקבוקון אצל ה"אחים פרונט" בכניסה לשוק הכרמל מצד שמאל וגם תמציות מענינות אחרות.

אה, שכחתי, אין לסוכר כאן תפקיד שימור, חומץ הוא חומר משמר בפני עצמו

שום דבר לא יכול לחיות בחומץ, גם לא עובש, לכן מורחים גבינה צהובה בחומץ לאחר חיתוך בכדי למנוע התפתחות עובש, לכן גם מוסיפים מעט חומץ מעל נוזל כבישת ירקות, בכלל חומץ טוב כמעט בכל רוטב(אפילו כמה טיפות בנוסף למיץ לימון) ובמיוחד חומץ תפוחים שמייחסים לו סגולות רפואיות... זה היה בגרמניה, בכפר אחד אספו את תפוחי העץ שלא היו ראויים לאכילה וערמו אותם בפינת שדה בו רעו פרות, התפוחים הרקיבו, כחלק מתהליך הרקבון נוצר בהם חומץ, בעלי החווה ראו שתנובת החלב עלתה בחצי והתברר שהפרות אכלו מהתפוחים הרקובים, זה הסיפור, לא יודע כמה זה נכון אבל...שיהיה (-: נו ראית, יום הפטפוט שלי...

ללא קשר(אולי כן)... מתכונים לקינוח תות שדה וחומץ בלסמיקו

תות שדה וחומץ בלסמיקו 3 כפות חומץ בלסמיקו טוב 2 כפות סוכר 1/4 כפית פלפל גרוס טרי 250 גר' תות שדה מערבבים את החומץ, הסוכר והפלפל בקערה, יוצקים על תותים שטופים וחצויים ומניחים לספיגת טעמים של שעה, ומגישים. *בנוזל שנשאר בתחתית משתמשים לתיבול סלט. תות שדה ובננות ברוטב חומץ בלסמיקו 750 גר' תות שדה שטוף וחצוי 2 בננות גדולות פרוסות 5 כפות דבש 2 כפות חומץ בלסמיקו 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מניחים את תות השדה והבננות בקערה, מערבבים בקערה נפרדת את הדבש, החומץ והפלפל ויוצקים על הפירות , מערבבים מעט ומניחים לספיגת טעמים של שעה ומגישים. כקינוח או כתוספת לסלט חסה וירוקים. רוטב תות שדה בחומץ בלסמיקו לגלידה 500 גר' תות שדה חתוך לקוביות 50 גר' חמאה לא מלוחה 1/4 כוס סוכר חום בהיר 1/2 כוס חומץ בלסמיקו טוב ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסה, מוסיפים את החומץ ומערבבים, מוסיפים את התותים ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך, מסירים מהאש ומצננים. מניחים כדורי גלידת וניל בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב המצונן מעל.

לרוני, בקשר לעוגת תפוזים - ההודעה כבר עוברת דף...

1. יש לתקן את כמות הקמח. 2. לנפות את הקמח עם אבקת האפיה לפני ההוספה. 3. ניתן להשתמש בקמח תופח. 4. כמות אבקת האפיה גדולה מדי, 2 כפיות שטוחות יספיקו. 5. מומלץ לאפות בתבנית חלולה "אמריקאית 6. לאפות בתנור שחומם לחום בינוני, מיקום התבנית הוא כזה שגובה העוגה המוגמרת לא יעבור(או בקצת)את מחצית גובה תא האפיה. מצורף מתכון מתוקן, ותמונת העוגה. עוגת תפוזים 7 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים ( או חלב לעוגה לבנה ) 1 כפית גרידת תפוז 1/2 2 כוסות קמח תופח לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה 7 חלבונים 1 כוס סוכר להקציף לקצף יציב לקפל את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בתנועות קיפול עדינות לצקת את התערובת לתבנית חלולה(תבנית אמריקאית)עם תחתית מתפרקת לא משומנת. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בנוני כ- 50 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש, להפוך את התבנית על רשת הצינון למשך 15 דקות, להפוך ולצנן לגמרי בתבנית לפני ההוצאה.

עוגת תפוזים - קצת שונה

חומרים: 6 ביצים 6 כפות מים חמים 150 גרם סוכר 1 סוכר וניל גרידה מתפוז 1 100 גרם קמח 75 גרם קורנפלור 1 כפית שטוחה אבקת אפיה 1 כוס מיץ תפוזים (אפשר להוסיף קצת ליקר תפוזים- לא חובה) מיץ מ- 1 לימון 4 כפות סוכר 3-4 תפוזים ללא גרעינים הכנה: לטרוף את החלמונים עם מים חמים סוכר וסוכר וניל עד שמתקבלת קציפה לבנה. מקציפים את החלבונים לקצף קשה ומוסיפים. מנפים את הקמח (מערובב באבקת אפיה גרידת תפוז ובקורנפלור) ומערבבים בעדינות. מצפים תבנית קפיצית בנייר אפיה. שופכים פנימה את הבצק ואופים בחום של 180 מעלות 35 דקות. ביניתיים מחממים את מיץ התפוזים ומיץ הלימון +חצי כוס מים וסוכר. (וליקר תפוזים) כשהעוגה קרה חוצים אותה לשני חלקים. מרטיבים את החלקים עם הסירופ. מקלפים את התפוזים וחותכים אותם לעיגולים דקים. ומניחים , מניחים את החצי השני מעל שוב מרטיבים טוב ומניחים פרוסות תפוזים. (אפשר לגרד למעלה שוקולד מריר למי שאוהב)

בוקר טוב, בהחלט אפשר לותר על הסוכר אבל אז ...

זה יהיה כמו כל חומץ מתובל שהושרו בו עשבי תיבול וזה לא רע. אפשר להפחית בכמות הסוכר לחצי בכדי לקבל לפחות את מעט המתיקות הנחוצה. יש גם תמצית תות שדה שניתן להוסיף לחומץ, כמה טיפות בלבד, ניתן להשיג בבקבוקון אצל ה"אחים פרונט" בכניסה לשוק הכרמל מצד שמאל וגם תמציות מענינות אחרות.

תודה. אני בתל אביב השבוע ואאתר את המקום.

אה, שכחתי, אין לסוכר כאן תפקיד שימור, חומץ הוא חומר משמר בפני עצמו

שום דבר לא יכול לחיות בחומץ, גם לא עובש, לכן מורחים גבינה צהובה בחומץ לאחר חיתוך בכדי למנוע התפתחות עובש, לכן גם מוסיפים מעט חומץ מעל נוזל כבישת ירקות, בכלל חומץ טוב כמעט בכל רוטב(אפילו כמה טיפות בנוסף למיץ לימון) ובמיוחד חומץ תפוחים שמייחסים לו סגולות רפואיות... זה היה בגרמניה, בכפר אחד אספו את תפוחי העץ שלא היו ראויים לאכילה וערמו אותם בפינת שדה בו רעו פרות, התפוחים הרקיבו, כחלק מתהליך הרקבון נוצר בהם חומץ, בעלי החווה ראו שתנובת החלב עלתה בחצי והתברר שהפרות אכלו מהתפוחים הרקובים, זה הסיפור, לא יודע כמה זה נכון אבל...שיהיה (-: נו ראית, יום הפטפוט שלי...

וואלה ראיתי, וגם עונה ותודה שוב!

עוגת תפוזים - קצת שונה

חומרים: 6 ביצים 6 כפות מים חמים 150 גרם סוכר 1 סוכר וניל גרידה מתפוז 1 100 גרם קמח 75 גרם קורנפלור 1 כפית שטוחה אבקת אפיה 1 כוס מיץ תפוזים (אפשר להוסיף קצת ליקר תפוזים- לא חובה) מיץ מ- 1 לימון 4 כפות סוכר 3-4 תפוזים ללא גרעינים הכנה: לטרוף את החלמונים עם מים חמים סוכר וסוכר וניל עד שמתקבלת קציפה לבנה. מקציפים את החלבונים לקצף קשה ומוסיפים. מנפים את הקמח (מערובב באבקת אפיה גרידת תפוז ובקורנפלור) ומערבבים בעדינות. מצפים תבנית קפיצית בנייר אפיה. שופכים פנימה את הבצק ואופים בחום של 180 מעלות 35 דקות. ביניתיים מחממים את מיץ התפוזים ומיץ הלימון +חצי כוס מים וסוכר. (וליקר תפוזים) כשהעוגה קרה חוצים אותה לשני חלקים. מרטיבים את החלקים עם הסירופ. מקלפים את התפוזים וחותכים אותם לעיגולים דקים. ומניחים , מניחים את החצי השני מעל שוב מרטיבים טוב ומניחים פרוסות תפוזים. (אפשר לגרד למעלה שוקולד מריר למי שאוהב)

תודה רות. נראה טעים ומיוחד. ינוסה בקרוב.

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר