ערב טוב לכולם! אשמח לקבל מתכון למשהו מענין שנין לעשות מחזה עוף( לא שניצלים ולא חזה ממולא!

ולא סטייק חזה עוף! ת ו ד ה!

ועוד מנה מנצחת מחזה עוף: צ'יקן תאילנד

2 כפיות מלאות עד שפתן טבסקו 3 כפות+2 כפיות רוטב סויה 6 כפות+2 כפיות חומץ 6 כפות+2 כפיות סוכר מחממים הכל בסיר גדול עד שהסוכר נמס ומכבים את האש. מניחים את חזה העוף מתחת לגריל או על הגיזה או במחבת טפלון ומבשלים-צולים מאדים עד שצבעו מתחלף ללבן. מיד מורידים מהאש. פורעים את החזה לסיבים ביד. ולמה ביד? כי בסכין זה יצא מחיתי כמו דייסה. ביד הסיבים יתפרקו כמות שהם. קורעים את הנתח לגפרורים בגודל 5 ס"מ על 1/2 ס"מ על 4 מ"מ, לפי כיוון הסיבים, , ישר לתוך הסיר עם הרוטב המבושל. מערבבים עד שכל הבשר נספג בנוזל. בקערה נוספת קוצצים 250 ג' סלרי - רק גבעולים, בלי העלים (1/2 2 כוסות פיסות סלרי), 150 ג' כוסברה טריה, רק העלים ללא גבעולים (4 חבילות יפות). 70 עלי מנטה או נענע יפים קרועים לשניים. אם הם קנים, יש לחשב כל 2-3 עלים לעלה אחד. 60 ג' שום טרי (משקל נטו אחרי קילוף) קצוץ בסכין לפיסות קטננות (לא לכתוש כי הכתישה מוציאה את כל הנוזלים) = 6 כפות מחוקות קציץ שום. בתוך מחבת טפלון לשים 1/2 2 כפות שמן. לטגן את קציץ השום עד צבע בהיר. לא לטגן יותר מזה. עד כאן ניתן להכין מראש. אפילו יום קודם. או כמה שעות לפני ההגשה. מדליקים את האש תחת גפרורי העוף ברוטב, ומחממים את התכולה. ענין של שלוש דקות ממצב פושר. מכבים את האש. שופכים לסיר הזה את כל הירק הקצוץ ואת השום המטוגן. מערבבים בהקפצה בעזרת 2 כפות. מגישים. על אורז, עם איטריות תאילנדיות או לבד.

על תערובת חמשת התבלינים

ועל תערובות תבלינים אחרות מכל העולם, תוכלו לקרוא וגם לדעת איך להכין בקישור המצורף.

תודה לניצי

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר