ערב טוב לכולם! אשמח לקבל מתכון למשהו מענין שנין לעשות מחזה עוף( לא שניצלים ולא חזה ממולא!

ולא סטייק חזה עוף! ת ו ד ה!

משהו שניתן לעשות עם חזה עוף:

עשיתי לא מזמן את הטריק הבא: בתבנית של אינגליש קייק פרשתי 3 חזות עוף שפריץ של סוייה שפריץ של סוכר חום קצת מלח ופלפל שחור בצל ירוק חתוך וחמשת התבלינים הזה שיש לי... פטריות טריות עם כיסוי אלומיניום לחמש עשרה דקות בחום בינוני גבוה ואחר כך בלי כוסוי עוד איזה עשר דקות. יצא רך ועסיסי אם את רוצה, אז תנסי..

זושי הרבה תודה!

משהו שניתן לעשות עם חזה עוף:

עשיתי לא מזמן את הטריק הבא: בתבנית של אינגליש קייק פרשתי 3 חזות עוף שפריץ של סוייה שפריץ של סוכר חום קצת מלח ופלפל שחור בצל ירוק חתוך וחמשת התבלינים הזה שיש לי... פטריות טריות עם כיסוי אלומיניום לחמש עשרה דקות בחום בינוני גבוה ואחר כך בלי כוסוי עוד איזה עשר דקות. יצא רך ועסיסי אם את רוצה, אז תנסי..

שלום זושי , מהם 5 התבלינים ?

ערב טוב לכולם! אשמח לקבל מתכון למשהו מענין שנין לעשות מחזה עוף( לא שניצלים ולא חזה ממולא!

ולא סטייק חזה עוף! ת ו ד ה!

ולמה שלא תערבבי קצת

קורנפלור, נגיד כף בערך, עם איזה חלבון ביצה אחת או שתיים, מעט יין לבן, אולי גם כן כף או מה, תוסיפי קצת רוטב סויה, או אפילו בלי, רק מלח, תחתכי את החזות (נגיד - קילו בערך?) לחתיכות ממש די קטנות ותשרי אותם בקערה במרינדה הזו, בנתיים תלכי קצת לעבוד בגינה, אחרי איזה שעה תחזרי, תחתכי כמה ירקות שיש לך בבית, אני יודעת - אולי קצת גזר, סלרי, בצל ירוק, פטריות, פלפל, לא חייבים מהכל יחד, אפשר אפילו בלי כלום, ואז תטגני בווק, או בסתם מחבת עמוקה, את העוף בקצת שמן עד שישנה את צבעו ויהיה עשוי אך לא מדי, ותוציאי רגע לצלחת, תוסיפי לאותה מחבת את הירקות, תטבלי בקצת ג'ינג'ר, מלח, פלפל, כאלה, תטגני גם את זה כמה דקות, ואז תחזירי את העוף למחבת ותשפכי על הכל איזה חצי כוס מרק צח שערבבת בו ככה כף קורנפלור כזה, וטיבלת בקצת סוכר/מלח/פלפל/רוטב סויה, תערבבי עוד כמה דקות קצרות עד שיווצר רוטב יפה על הכל, תוציאי לצלחת נאה, תפזרי על זה שקדים מטוגנים, או פקאנים, תצרפי קצת אורז שנשאר לך מאתמול, תגישי לשולחן ותאמרי - - -: זה סיניייייייייי (או, תאילנדי - אני לא ממש מבדילה... (-: )

ואני לתומי חשבתי שאת רק אופה...

אופסססססס... ברח לי. אולי תמחקי - שלא תתנפץ לי התדמית?

ערב טוב לכולם! אשמח לקבל מתכון למשהו מענין שנין לעשות מחזה עוף( לא שניצלים ולא חזה ממולא!

ולא סטייק חזה עוף! ת ו ד ה!

מעדן עוף בדקה

חזה עוף אחד בגובה 1 ס"מ, לא דפוק (וכאן אני חייבת לספר לכם בדיחה שהיא סיפור אמיתי מהחיים...)* , כדי שישאר עסיסי ולא יברחו לו המיצים, חתוך לאורכו, בסכין חד, לרצועות ברוחב 2 ס"מ. אם חזה העוף עבה מאוד באחד מצדדיו, אפשר לחלק לשניים. בוזקים על הרצועות (בכמות כמו שבוזקים מלח על תבשיל): מלח אבקת שום (ואריאציה של פפריקה מתוקה, או אבקת מרק, במיוחד לסמדר) 1/2 כפית שטוחה גרגירי קימל טפטופי שמן כשפי הבקבוק חסום באגודל ומשאיר רק רווח לטיפות בכמות כוללת של 1/2 כפית, או תרסיס שמן או לוותר בכלל - עבור זושי. מגלגלים כל רצועה סביב עצמה כמו שבלול כשהתיבול בפנים. תוקעים בה שיפוד מתכת (דבר המזרז את הבישול בגלל החום העובר דרך העוף), ואפשר גם שיפוד עוף או קיסם שיניים חזק. כשיש כמה שבלולים על השיפוד, מרפדים תבנית בנייר אלומיניום. ממלאים את התבנית בשבלולים האלו, מותירים רק רווח קטן ביניהם. מסדרים אותם שישכבו מתחת לגריל או בטוסטר אובן, כמו צמיג ששוכב ולא עומד. מוציאים את התבנית החוצה כשהבשר הוורדרד רק מתחיל להלבין. כשתיים וחצי דקות מכל צד (בגריל חם), כשהצבע של הצד הפנימי מתחיל להשתנות, ולהיעלם מהמרכז. זה כל הפטנט. הבשר מתחיל להלבין במעטפת החיצונית, והחלק הפנימי מאבד את צבעו הוורדרד רק בסוף. הופכים לצד השני של הצליה באמצע הצלייה. עד שתקבלו פרקטיקה, יש להוציא את התבנית ולהציץ בצבע. כל הסוד של המעדן הזה הוא בבישול הקצר והמדויק שמשאיר את הבשר מתפוצץ מרוב עסיס וטעמים. עוד קצת צליה והשניצל מתייבש ומתקשה. כל העסק לוקח אולי חמש דקות, תלוי באיזה מרחק זה נמצא מפסי התנור הלוהטים. אזהרה: לא להתפתות לתת לזה עוד דקה של אפיה בגלל שזה רק עכשיו הלבין... הבשר ממשיך להתבשל מהחום של עצמו.. תאמינו לי, לכתוב לקח יותר זמן מאשר להכין. זה רק ההסבר מסובך, ההכנה בקלי קלות. להגיש לבד, עם סלט או עם פירה. ותודה לאודטה על הרעיון.

ולמה שלא תערבבי קצת

קורנפלור, נגיד כף בערך, עם איזה חלבון ביצה אחת או שתיים, מעט יין לבן, אולי גם כן כף או מה, תוסיפי קצת רוטב סויה, או אפילו בלי, רק מלח, תחתכי את החזות (נגיד - קילו בערך?) לחתיכות ממש די קטנות ותשרי אותם בקערה במרינדה הזו, בנתיים תלכי קצת לעבוד בגינה, אחרי איזה שעה תחזרי, תחתכי כמה ירקות שיש לך בבית, אני יודעת - אולי קצת גזר, סלרי, בצל ירוק, פטריות, פלפל, לא חייבים מהכל יחד, אפשר אפילו בלי כלום, ואז תטגני בווק, או בסתם מחבת עמוקה, את העוף בקצת שמן עד שישנה את צבעו ויהיה עשוי אך לא מדי, ותוציאי רגע לצלחת, תוסיפי לאותה מחבת את הירקות, תטבלי בקצת ג'ינג'ר, מלח, פלפל, כאלה, תטגני גם את זה כמה דקות, ואז תחזירי את העוף למחבת ותשפכי על הכל איזה חצי כוס מרק צח שערבבת בו ככה כף קורנפלור כזה, וטיבלת בקצת סוכר/מלח/פלפל/רוטב סויה, תערבבי עוד כמה דקות קצרות עד שיווצר רוטב יפה על הכל, תוציאי לצלחת נאה, תפזרי על זה שקדים מטוגנים, או פקאנים, תצרפי קצת אורז שנשאר לך מאתמול, תגישי לשולחן ותאמרי - - -: זה סיניייייייייי (או, תאילנדי - אני לא ממש מבדילה... (-: )

לטבל = לתבל. לתבול = לטבול......... (ט.ל.ח.ח.ח.ח.)

מעדן עוף בדקה

חזה עוף אחד בגובה 1 ס"מ, לא דפוק (וכאן אני חייבת לספר לכם בדיחה שהיא סיפור אמיתי מהחיים...)* , כדי שישאר עסיסי ולא יברחו לו המיצים, חתוך לאורכו, בסכין חד, לרצועות ברוחב 2 ס"מ. אם חזה העוף עבה מאוד באחד מצדדיו, אפשר לחלק לשניים. בוזקים על הרצועות (בכמות כמו שבוזקים מלח על תבשיל): מלח אבקת שום (ואריאציה של פפריקה מתוקה, או אבקת מרק, במיוחד לסמדר) 1/2 כפית שטוחה גרגירי קימל טפטופי שמן כשפי הבקבוק חסום באגודל ומשאיר רק רווח לטיפות בכמות כוללת של 1/2 כפית, או תרסיס שמן או לוותר בכלל - עבור זושי. מגלגלים כל רצועה סביב עצמה כמו שבלול כשהתיבול בפנים. תוקעים בה שיפוד מתכת (דבר המזרז את הבישול בגלל החום העובר דרך העוף), ואפשר גם שיפוד עוף או קיסם שיניים חזק. כשיש כמה שבלולים על השיפוד, מרפדים תבנית בנייר אלומיניום. ממלאים את התבנית בשבלולים האלו, מותירים רק רווח קטן ביניהם. מסדרים אותם שישכבו מתחת לגריל או בטוסטר אובן, כמו צמיג ששוכב ולא עומד. מוציאים את התבנית החוצה כשהבשר הוורדרד רק מתחיל להלבין. כשתיים וחצי דקות מכל צד (בגריל חם), כשהצבע של הצד הפנימי מתחיל להשתנות, ולהיעלם מהמרכז. זה כל הפטנט. הבשר מתחיל להלבין במעטפת החיצונית, והחלק הפנימי מאבד את צבעו הוורדרד רק בסוף. הופכים לצד השני של הצליה באמצע הצלייה. עד שתקבלו פרקטיקה, יש להוציא את התבנית ולהציץ בצבע. כל הסוד של המעדן הזה הוא בבישול הקצר והמדויק שמשאיר את הבשר מתפוצץ מרוב עסיס וטעמים. עוד קצת צליה והשניצל מתייבש ומתקשה. כל העסק לוקח אולי חמש דקות, תלוי באיזה מרחק זה נמצא מפסי התנור הלוהטים. אזהרה: לא להתפתות לתת לזה עוד דקה של אפיה בגלל שזה רק עכשיו הלבין... הבשר ממשיך להתבשל מהחום של עצמו.. תאמינו לי, לכתוב לקח יותר זמן מאשר להכין. זה רק ההסבר מסובך, ההכנה בקלי קלות. להגיש לבד, עם סלט או עם פירה. ותודה לאודטה על הרעיון.

נוווווווווו... כמה אני יכולה לחכות לסיפור מהחיים, שהוא בדיחה?

או ש: לאן בדיוק מובילה הכוכבית* ההיא? אל תשאירי אותנו במתח ככה...

והבטחתי בדיחה שהיא סיפור מהחיים. כל הכתוב כאן - כל מילה אמת,

גיסתי (שתחי'ה) שבארץ, נסעה לבקר משפחה את גיסתי שבקנדה. החליטה לפנק את כל בני המשפחה בתבשילים מבית אמאבא. הלכה לעשות קניות, שם בפזורה הרחוקה בטורונטו, החליטה להכין שניצלים. מה יש יותר ישראלי משניצלים??? הלכה לחנות לממכר עופות ושאר בעלי כנף. עוד היא עומדת בתור ומתכננת מילותיה בקפידה הביטה סחור סחור, תיכננה את הארוחה שתעלה על השולחן לפרטי פרטים, והנה הגיע תורה, והיא עומדת מול קצב גוי, תוצרת קנדה המדבר רק אנגלית. ביקשה ממנו כמה יחידות של חזה עוף, תוך שהיא מצביעה על המבוקש, ואז הוסיפה את המשפט שלעד נכנס לפנתיאון במשפחתינו: and fuck the chicken , כשהיא מתכוונת לתומה שישטח את החזה בפטיש השניצלים... זה לא מה שזה נשמע... זה לא היה מה שהוא הבין... ואילולא היתה אחותה לצידה כדי לתעד, להלשין, למסור עדות ולאסוף את הגוויות, למען הדורות הבאים, לא היינו מאמינים... שזה אפשרי

תודה ניצי, ינוסה בהזדמנות הקרובה שאפשיר חזי עוף לצריכה אישית...וגם אדווח

וגם הקטע של דקה לפני כל כך מוכר לי מהחזה עוף שאני נתתי, עשיתי את החזות עוף האלה שלוש פעמים ובפעם האחרונה...גרמתי לחזה העוף להיות יבש כמו הנגב בגלל דקה אחת יותר מדי...אז הבנתי טוב מאוד על מה את מדברת...

שלום זושי , מהם 5 התבלינים ?


על תערובת חמשת התבלינים

ועל תערובות תבלינים אחרות מכל העולם, תוכלו לקרוא וגם לדעת איך להכין בקישור המצורף.

והבטחתי בדיחה שהיא סיפור מהחיים. כל הכתוב כאן - כל מילה אמת,

גיסתי (שתחי'ה) שבארץ, נסעה לבקר משפחה את גיסתי שבקנדה. החליטה לפנק את כל בני המשפחה בתבשילים מבית אמאבא. הלכה לעשות קניות, שם בפזורה הרחוקה בטורונטו, החליטה להכין שניצלים. מה יש יותר ישראלי משניצלים??? הלכה לחנות לממכר עופות ושאר בעלי כנף. עוד היא עומדת בתור ומתכננת מילותיה בקפידה הביטה סחור סחור, תיכננה את הארוחה שתעלה על השולחן לפרטי פרטים, והנה הגיע תורה, והיא עומדת מול קצב גוי, תוצרת קנדה המדבר רק אנגלית. ביקשה ממנו כמה יחידות של חזה עוף, תוך שהיא מצביעה על המבוקש, ואז הוסיפה את המשפט שלעד נכנס לפנתיאון במשפחתינו: and fuck the chicken , כשהיא מתכוונת לתומה שישטח את החזה בפטיש השניצלים... זה לא מה שזה נשמע... זה לא היה מה שהוא הבין... ואילולא היתה אחותה לצידה כדי לתעד, להלשין, למסור עדות ולאסוף את הגוויות, למען הדורות הבאים, לא היינו מאמינים... שזה אפשרי

אפרופו שניצל דפוק...קרעת אותי מצחוק אז עכשיו אני אחזיר לך...

זאת תמונה שבסה"כ קשורה מאוד לפורום...זה מה שהיה לפני השניצל..ואם מחדדים את הראייה טוב...לפני שהסלמון הגיע לצלחת...לא?

ערב טוב לכולם! אשמח לקבל מתכון למשהו מענין שנין לעשות מחזה עוף( לא שניצלים ולא חזה ממולא!

ולא סטייק חזה עוף! ת ו ד ה!

ועוד מנה מנצחת מחזה עוף: צ'יקן תאילנד

2 כפיות מלאות עד שפתן טבסקו 3 כפות+2 כפיות רוטב סויה 6 כפות+2 כפיות חומץ 6 כפות+2 כפיות סוכר מחממים הכל בסיר גדול עד שהסוכר נמס ומכבים את האש. מניחים את חזה העוף מתחת לגריל או על הגיזה או במחבת טפלון ומבשלים-צולים מאדים עד שצבעו מתחלף ללבן. מיד מורידים מהאש. פורעים את החזה לסיבים ביד. ולמה ביד? כי בסכין זה יצא מחיתי כמו דייסה. ביד הסיבים יתפרקו כמות שהם. קורעים את הנתח לגפרורים בגודל 5 ס"מ על 1/2 ס"מ על 4 מ"מ, לפי כיוון הסיבים, , ישר לתוך הסיר עם הרוטב המבושל. מערבבים עד שכל הבשר נספג בנוזל. בקערה נוספת קוצצים 250 ג' סלרי - רק גבעולים, בלי העלים (1/2 2 כוסות פיסות סלרי), 150 ג' כוסברה טריה, רק העלים ללא גבעולים (4 חבילות יפות). 70 עלי מנטה או נענע יפים קרועים לשניים. אם הם קנים, יש לחשב כל 2-3 עלים לעלה אחד. 60 ג' שום טרי (משקל נטו אחרי קילוף) קצוץ בסכין לפיסות קטננות (לא לכתוש כי הכתישה מוציאה את כל הנוזלים) = 6 כפות מחוקות קציץ שום. בתוך מחבת טפלון לשים 1/2 2 כפות שמן. לטגן את קציץ השום עד צבע בהיר. לא לטגן יותר מזה. עד כאן ניתן להכין מראש. אפילו יום קודם. או כמה שעות לפני ההגשה. מדליקים את האש תחת גפרורי העוף ברוטב, ומחממים את התכולה. ענין של שלוש דקות ממצב פושר. מכבים את האש. שופכים לסיר הזה את כל הירק הקצוץ ואת השום המטוגן. מערבבים בהקפצה בעזרת 2 כפות. מגישים. על אורז, עם איטריות תאילנדיות או לבד.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר