מתכון למאפה תפוחי אדמה ושמנת ....?

מחפש מתכון למאפה תפוחי אדמה כזה טעים עם שמנת וגבינה מוקרמת תודה

אולי את מתכוונת לגראטן?

זהו מתכון מס' 1: גראטן המפגש / הדר החומרים: 10-15 תפוחי אדמה בינוניים (לתבנית מלבנית גדולה) פרוסים באלכסון דק 2 שמנת מתוקה 3-4 שיני שום מעוכות חמאה 5 בצלים גדולים פרוסים דק 2-3 כפות אבקת מרק עוף מלח לפי הטעם שמיר קצוץ לקישוט ההכנה: מטגנים את הבצל עד להזהבה ובינתיים משמנים את התבנית בחמאה ומעט שום, מכינים בלילה מהשמנת המתוקה, שום, אבקת מרק עוף, מסדרים את תפוחי האדמה למילוי השכבה הראשונה, ממליחים מעט מפזרים מעט מהבצל המטוגן,ויוצקים בכף מהבלילה על כל תפוחי האדמה, כך מכינים שכבה אחר שכבה עד לגובה הרצוי. (את תפוחי האדמה מניחים בצמידות כמו גג רעפים) משאירים שכבה של בצל מטוגן על מנת להניח מעל לכל המאפה ושופכים את הבלילה שנותרה על המאפה, מכסים בנייר כסף מחורר ואופים בחום בינוני גבוה כשעה. ניתן להמיר שמנת מתוקה אחת בחלב . ניתן גם ליצור מאפה בשכבות של תפו"א ובטטה. (צבעוני וטעים). כאשר המאפה מוכן מוסיפים שמיר קצוץ , סוגרים שוב בנייר כסף ומשאירים בתנור החם. ב ת א ב ו ן מתכון מס' 2: מחבר/ת : משי מתכון של בני סיידא, מתוך מגאזין "שף" חומרים 1 שן שום קלופה מעט חמאה לשימון התבנית 5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק ככל האפשר 3 בטטות קלופות, פרוסות דק 1/2 1 מכלים שמנת מתוקה מלח ופלפל לבן אופן ההכנה 1. חוצים את שן השום ומשפשפים היטב את התבנית בצדה החתוך. משמנים את התבנית בחמאה. 2. מסדרים שכבות של תפוחי אדמה ובטטות בתבנית. מתבלים כל שכבה במלח ובפלפל ויוצקים מעט מהשמנת. 3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). 4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 50 דקות. מסירים את הנייר, מגבירים את חום התנור ל 200 מעלות ואופים עד להזהבה. מגישים חם. שניהם באדיבות פורום שכן..באהבה..ממני, שני המתכונים מומלצים על ידי..

זושי תודה אבל .....

חיפשתי מאפה עם מעטה גבינה מוקרם , האם ניתן להוסיף למתכונים ששלחת ? תודה
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר