כבד קצוץ רומני 
הוא כבד שהוכן מכבד בקר בד"כ, ולא מכבדי עוף כרגיל.
על הכבד מפזרים עוד המון בצל לבן קצוץ דק, חי ולא מבושל,
ומי שזה לא מספיק לו, מוזמן להוסיף גם מהשום הכתוש שבצלוחיות על השולחן.
מטגנים בשמן או שומן אווז מותך, בצל קצוץ משני בצלים או אפילו יותר,
מוסיפים כחצי קילו כבד בקר או כבדי עוף נקיים,
מטגנים ביחד עד שהכבד משנה את צבעו.
ממליחים ומפלפלים.
טוחנים במטחנת בשר, יש המוסיפים עוד ביצה אחת או שתיים, קשות.
מעבירים לכלי מכוסה ומקררים היטב.
מגישים אמור עם המון בצל קצוץ חי.