גפילטע פיש יביא שלום !

גפילטע פיש של תלמה ומשה איזנמן . 2 דגי קרפיון פרוסים . 1 קילו קרפיון טחון היטב . על קילו קרפיון טחון . חצי כוס קמח מצה , או פרורי לחם , או שלש פרוסות חלה שהושרו במיים נסחטו ונמעכו . 1 בצל בינוני טחון גס . 2 גזרים טחונים גס (אפשר לגרר את הבצל והגזרים על פומפיה דקה ) . את עיסת הבצל והגזר לסחוט ( הכסף או החיים ... ) ביד ולהוסיף לעיסת הקרפיון והחלה . להוסיף עד 3 ביצים וכרבע עד חצי כוס מיים . לטבל במלח סוכר ופלפל שחור כאן טמון הסוד !!!!!!!!!!!! כף מלח כף סוכר וכפית פלפל . אם העיסה נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד מהקמח . העיסה צריכה להיות סמיכה יציבה אך לא קשה . לתת לעיסה לנוח כחצי שעה . הכנת הציר !!! לבשל בסיר גדול ורחב : 3 גזרים, 3 בצלים עם קליפתם בהרבה מים 4 ליטר . להרתיח ולבשל כמו מרק על אש בינונית עד להתרככות הגזרים , לתבל ה" מרק " במלח ,סוכר ופלפל שחור לפי הטעם של אימנו זל'...שתחייה . בישול !!! בסיר רחב ושטוח לשפוך ציר בגובה 2 סמ' ואת 3 הגזרים (את הבצל לפח ) . להכין קציצות מאורכות מעיסת הדג (בידיים רטובות ) להניח את הקציצה בתוך פרוסות הדג , להכין הכל על מגש מרוח בשמן בזמן בישול הציר . להעביר הפרוסות הממולאות והקציצות שנותרו . אל תוך הציר הרותח עם הגזרים . לכסות את הגפילטע המתבשל, בציר שנותר בסיר הגדול לכסות במכסה . להביא לרתיחה ולעבור לאש קטנה ולבשל כשעה וחצי . לאחר הבישול וכיבוי האש . לחכות מעט שיתקרר להניח בתבנית זכוכית נאה את הגפילטע והקציצות ולשפוך עליהם את הציר שבו התבשלו . לא לשכוח לפרוס את הגזר ולהניח עיגול על כל קציצה ופרוסה . לניילן הכלים ולהכניס למקרר . לאחר הקירור והופעת הג'לי אנו נוהגים להקפיא חלק על מנת להאריך הנאתנו . זהירות !!! אנו לא אחראים לתוצאות , גפילטע פיש ממכר ומביא אריכות ימים ושלום . נא להתקשר לאיזנמן 053785955 ולהזמין לטעימה . info@Italy-Vacation.com

תודה לאיזנמן, אשנס את מותני ואודיע לכם מה נהיה...

גפילטע פיש ??

שלום משה תודה על המתכון. כמה ציר יש לשפוך לסיר כאשר עושים רק קציצות דג ולא דגים ממלאים?? תודה בר און
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר