שוב מבקש את עזרתכם !

שלום לכולם ולניצי גם ! עזרו לי בבקשה למצוא מתכון לרותב חם שיתאים ללשון בקר. אני צריך להכין את זה לצהריים ו"אין הרבה זמן" ! אז אם מישהו יודע משהו טעים...? בבקשה

בוקר טוב לך! רטבים חמים ללשון מהר מהר. קבל

רוטב צימוקים 2 כפות שמן 1 בצל בינוני קצוץ 1 שן שום 3 כפות רסק עגבניות 100 ג' צימוקים 1/2 2 כוסות מים 2 כפות דבש 2 כפות מיץ לימון 2 כפיות אבקת מרק בצל 1/4 כפית פלפל שחור מטגנים את הבצל הקצוץ והשום במן בסיר קטן. מוסיפים את כל חומרי הרוטב. מבשלים 10 דקות ביחד. טועמים ומשפרים תיבול אם צריך. צריך להיות איזון ברוטב בין מתקתק-פיקנטי וחמצמץ. מבשלים את פרוסות הלשון ברוטב כמה דקות עד שיכוסו ברוטב ויספגו ממנו. לשון ברוטב פטריות ויין 1 בצל קצוץ 2 כפות שמן 250 ג' פטריות חתוכות (טריות או בלית ברירה מקופסה) 1/2 1 כוסות יין, אפשר מתוק אפשר יבש, 100 ג' צימוקים מאדים את הבצל בשמן, מוסיפים את הפטריות ומאדים ביחד, מוסיפים היין וצימוקים ומשלים ביחד על אש נמוכה. מוסיפים את פרוסות הלשון ומבשלים ביחד עד שיספגו היטב את הרוטב והרוב עצמו יצטמצם (30-60 דקות) על אש נמוכה מאוד. לשון ברוטב יין 1/2 כוס סוכר חום 1 כף חרדל 1/2 כוס יין מתוק (או יבש) מערבבים את החרדל והסוכר ביחד. מורחים את הלשון (השלמה) בתערובת. שמים בתבנית אפיה ויוצקים את היין מסביב. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני כשעה. מסירים את הנייר וצולים עםד קצת לקבלת צבע עמוק. פורסים למנות ומגישים עם הרוטב. אני מגדילה את כמות החומרים ליצירת רוטב עשיר. בהצלחה! ושבת שלום! נשמח לשמוע חוויות.

תודה !

תודה מלאך גם הפעם הצלת אותי אני כבר רץ לעבודה. אני אחזור אחר כך לספר לך חוויות ביי

וואלה? פעם ראשונה שהוא כאן וכבר הוא יודע שאת מלאך? >

אחלה אבחנה מהירה, דקה ומדוייקת... האין זה הקאמבק המופלא של אלכס-חולה-אהבה-מחופש-לאנדי-אף-הו-אבר-הי-איז? מה נראה לך, אנג'ליקה-יוסטון-מלוס-אנג'לס (או שמא שרה-אנג'ל-מקרית-מלאכי...?) (-;

שמחה שחזרת!

הישאר עימנו קצת, שנוכל לאחל לך שנה טובה בזמן אמיתי. וספר לנו חוויות מהלשון. שמחה שהצלחתי לעזור. בהצלחה.

וואלה? פעם ראשונה שהוא כאן וכבר הוא יודע שאת מלאך? >

אחלה אבחנה מהירה, דקה ומדוייקת... האין זה הקאמבק המופלא של אלכס-חולה-אהבה-מחופש-לאנדי-אף-הו-אבר-הי-איז? מה נראה לך, אנג'ליקה-יוסטון-מלוס-אנג'לס (או שמא שרה-אנג'ל-מקרית-מלאכי...?) (-;

הו-איז- אלכס חולה אהבה?

ממש אין לי מושג. אולי אחד ממשפחת ההו-אבר'ים העניפה

וואלה? פעם ראשונה שהוא כאן וכבר הוא יודע שאת מלאך? >

אחלה אבחנה מהירה, דקה ומדוייקת... האין זה הקאמבק המופלא של אלכס-חולה-אהבה-מחופש-לאנדי-אף-הו-אבר-הי-איז? מה נראה לך, אנג'ליקה-יוסטון-מלוס-אנג'לס (או שמא שרה-אנג'ל-מקרית-מלאכי...?) (-;

ואיפה התגובה שלי לס.? למה היא נמחקה????

סה"כ מחקתי את ההודעה שהופיעה פעמיים... אז הכל נמחק??? סליחה ס. זה לא בכוונה. הולכת לשחזר את ההודעה ההיא. מקודם.

אורי גלר קטן לידך, אבל מצד שני, כל דבר קטן לידך, גבירת לבבי

אכן זה הוא. זוכרת? אז כתבתי את ההודעה הזו פעם נוספת, אפילו מהזיכרון (אל יקל הדבר בעיניך...גנבתי למישהו משפט), ומצטערת על נפתולי וואלה, שמחקו את הכל, גם מה שלא רציתי ו/או התכוונתי למחוק. אצלם כנראה זה או כלום או הכל.... סליחה.

שמחה שחזרת!

הישאר עימנו קצת, שנוכל לאחל לך שנה טובה בזמן אמיתי. וספר לנו חוויות מהלשון. שמחה שהצלחתי לעזור. בהצלחה.

חזרתי מן השטח !!!

טוב! אז אכשיו אחרי שכולם ליקקו את האצבעות ופיניתי את השולחן חזרתי למחשב לדווח ישר מן השטח. הכנתי לשון ברותב יין אומנם עם קצת שינוים קלים.הכנתי רותב מבצלי אשקלון מטוגנים בשמן זית עם עגבניות מרוסקות, הוספתי כוס יין אדום חצי יבש, כוס מרק עוף צח, כפית טרגון מיובש, חצי כפית בזיליקום טחון, כף דבש, רבע כפית צ'ילי חריף, מלח ופלפל. בתוך כל זה הכנסתי את הלשון חתוכה לקוביות ובישלתי את הכל ביחד כ40 דקות. את כל המעדן הזה היגשתי על מצה של ספגתי מבושלים ומטוגנים מעט.כולנו נהננו מאוד ! בכל מקרה ברצוני להודות לך על הרצון התמידי לעזור ומקווה שגם בעתיד אעזר בך ובשער האנשים הטובים שסביבך בפורום! שמחתי גם לראות שלא שכחת אותי מהפעם הקודמת.אז להיתראות בפעם הבאה !!! בכבוד רב אלכס

וואלה? פעם ראשונה שהוא כאן וכבר הוא יודע שאת מלאך? >

אחלה אבחנה מהירה, דקה ומדוייקת... האין זה הקאמבק המופלא של אלכס-חולה-אהבה-מחופש-לאנדי-אף-הו-אבר-הי-איז? מה נראה לך, אנג'ליקה-יוסטון-מלוס-אנג'לס (או שמא שרה-אנג'ל-מקרית-מלאכי...?) (-;

לא הפעם הראשונה !

א.ג.נ. אכן שמי האמיתי הוא אלכס,ואני באמת חולה אהבה ! אוהב את משפחתי ואוהב מאוד לבשל! ובדרך כלל גם את התוצאות ! לגבי ניצי זאת לא הפעם הראשונה שהיא עוזרת לי. אני יודע מזמן שהיא מלאך שמסתובב ברשת ועוזר לכולם!!! לי רק חבל שביגלל היותי בצבא קבע אין לי הרבה זמן להקדיש לפורום ולאנשים הניפלאים שכותבים בו. אלכס

חזרתי מן השטח !!!

טוב! אז אכשיו אחרי שכולם ליקקו את האצבעות ופיניתי את השולחן חזרתי למחשב לדווח ישר מן השטח. הכנתי לשון ברותב יין אומנם עם קצת שינוים קלים.הכנתי רותב מבצלי אשקלון מטוגנים בשמן זית עם עגבניות מרוסקות, הוספתי כוס יין אדום חצי יבש, כוס מרק עוף צח, כפית טרגון מיובש, חצי כפית בזיליקום טחון, כף דבש, רבע כפית צ'ילי חריף, מלח ופלפל. בתוך כל זה הכנסתי את הלשון חתוכה לקוביות ובישלתי את הכל ביחד כ40 דקות. את כל המעדן הזה היגשתי על מצה של ספגתי מבושלים ומטוגנים מעט.כולנו נהננו מאוד ! בכל מקרה ברצוני להודות לך על הרצון התמידי לעזור ומקווה שגם בעתיד אעזר בך ובשער האנשים הטובים שסביבך בפורום! שמחתי גם לראות שלא שכחת אותי מהפעם הקודמת.אז להיתראות בפעם הבאה !!! בכבוד רב אלכס

לשון ברוטב סנגריה וחמאה בתנור

- מתכון ספרדי. החומרים: 100 גרם חמאה שיני שום מראש שלם, כתושות שתיים-שלוש כוסות סנגריה מאיכות טובה! - עדיף להכין לבד אם אין סנגריה אמיתית. מתכונים לסנגריה יובאו בהמשך, אי"ה. פלפל שחור, מלח רק אם הלשון איננה מוכשרת (וכדאי שלא תהיה) קצת ג'ינג'ר (אופציונלי). מעסים את הלשון השלמה בחמאה ושום ומשאירים אותה מרוחה בתערובת. אפשר לתת בה קודם חתכים, מעין הכנה לפריסה שלאחר התנור. ניתן להוסיף מעט (בזהירות עם הכמות!) פרוסת ג'נג'ר דקה בתוך כל חתך. יוצקים את הסנגריה על הלשון בתוך תבנית. מכסים היטב ולתנור. משך זמן הצלייה תלוי בגודל הלשון ובמידת טריותה. אני בודק אותה אחרי כשלושת רבעי השעה. אם הלשון טרייה ניתן לאכול אותה ללא ווידוא הריגה.

אורי גלר קטן לידך, אבל מצד שני, כל דבר קטן לידך, גבירת לבבי

אכן זה הוא. זוכרת? אז כתבתי את ההודעה הזו פעם נוספת, אפילו מהזיכרון (אל יקל הדבר בעיניך...גנבתי למישהו משפט), ומצטערת על נפתולי וואלה, שמחקו את הכל, גם מה שלא רציתי ו/או התכוונתי למחוק. אצלם כנראה זה או כלום או הכל.... סליחה.

כל דבר קטן על ידי - נשמע רע מאוד, איף יו דונט מיינד

וגם אורי גלר לא נשמע משהו. גבירת לבבי היה די והותר להסמיק אותי פה בחשאי. ובכן - האמנם מחוק ימחק גם המוחק עצמו? נפלאות השיטה הוואלה'ית, כידוע. אך בינינו - מה זה חשוב בכלל? העיקר שחזר אלינו אלכס-חולה-אהבה-איש-הקבע-הקצר-בזמן-חובב-הבישול-והמלאכים... יבורך. ותבורכי גם את, כרגיל.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר