מחפש מתכון של בצק לפיתה דרוזית - תודה

תגידו, אין כאן אף אחד שיודע להסביר איך מכינים פיתה דרוזית?

מה אני צריכה לנסוע לדלית אל כרמל בשביל זה? זה מן הסתם רק קמח ומים, לא? זה הרי לא תופח בכלל. נו? אולי בכל זאת?

עלי אל תבני בענין זה. לא אוהבת דברים שלא תופחים כלל. סורי.

דברי לא כוונו לאף אחד מסוים.

זו מן תערובת של קמח ומים דלילה למדי שמורחים בתנועות עגולות על הסאג'. השאלה היא איך בדיוק. בטוח מישהו כאן יודע.

תגידו, אין כאן אף אחד שיודע להסביר איך מכינים פיתה דרוזית?

מה אני צריכה לנסוע לדלית אל כרמל בשביל זה? זה מן הסתם רק קמח ומים, לא? זה הרי לא תופח בכלל. נו? אולי בכל זאת?

זה לא פשוט כמו שזה נראה ונשמע.

הבצק זה פרט שולי במתכון, קמח, מים, חומץ ומעט מאד שמרים. - צריך מיומנות ב"פתיחת"(מתיחת) הבצק לעובי של נייר. - צריך למתוח לאחר מכן על כרית. - צריך פח קעור גדול על גחלים או להבה נמוכה. - הפח צריך להיות בדיוק בטמפרטורה הנכונה. בקיצור הרבה נסיון ומיומנות. אי אפשר לתת לזה הדרכה בכתב בדיוק כמו שאי אפשר לתת הדרכה למתיחת בצק פילו.

איך, איך ידעתי שאתה תרים את הכסיה...קבל

ומה שלומך אביבון יקר? ומה בישלת להיום?

עלי אל תבני בענין זה. לא אוהבת דברים שלא תופחים כלל. סורי.


הצהרה מעניינת נתת כאן...

איך, איך ידעתי שאתה תרים את הכסיה...קבל

ומה שלומך אביבון יקר? ומה בישלת להיום?

שוב כסיה? מה יהיה?

מצטער על התשובה המאוחרת, חיבור ה adsl נפל. לא בישלתי לשבת, אוכלים בחוץ, קיץ לא?

תבלה ממוש, ותחזור לספר רשמים.

אנחנו כאן. כל הזמן. בקושי נושמים מהאוכל, עיניים גדולות, כבר אמרנו??? וכסיה, כן כן, זה מן הסתם מדבק...

מחפש מתכון של בצק לפיתה דרוזית - תודה


מצאתי אצל נוואל אבו-גוש

פיתת הסג' הסג' דומה לפיתה עיראקית והוא חביב במיוחד על הדרוזים והבדווים. אופים אותו בתנור הסג', העשוי ברזל או אלומיניום וצורתו בצורת ווק הפוך, וכאמור אפשר ליצור לו גרסה ביתית: הופכים מחבת או ווק ומניחים על האש כשהבליטה כלפי מעלה. ל-5 פיתות 1 ק"ג קמח (ועוד מעט קמח לטבילה) 3 כוסות מים רותחים, לא חמים 1 כפית מלח 1 כף שמרים 1. מערבבים יחד את הקמח, השמרים והמלח 2. מוסיפים את המים לאט לאט ולשים לבצק 3. משהחם את הבצק כ-40 דקות, מכוסה בבד או במכסה של סיר, ומניחים במקום חם עד שהבצק תופח. 4. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, ויוצרים מהם כדורים, טובלים כל כדור בקמח. 5. מרדדים כך: זורקים את הכדור מיד ליד, כשהאצבעות פרושות, עד שמתקבל עיגול בצק דק בקוטר 25-30 ס"מ 6. מחממים את משטח הסג' (או בגירסה הביתית את צדה האחורי של המחבת) ושוטחים עליו את הבצק. 7. אופים עד שהבצק מזהיב. בהצלחה.

לא יולה, זה כלל לא אותו דבר

פיתה עירקית אמיתית אופים בטאבון ו"מדביקים" על הדפנות הפנימיות והיא אכן מכילה יותר שמרים. פיתה עירקית אינה דקה כמו הפיתה הדרוזית, משהו אחר לחלוטין, הדרוזית דקה, כמעט שקופה ואחידה בעובי, נמתחת דק על הכרית ומודבקת על הסאג'.

emo_13.png

נ נח נחמ נחמן מאומן

היי

בקרוב לאחותי נולד ילד וכמובן שגם לי יהיה תפקיד בגידול שלו. בטח אשאר איתו לבד ואני רוצה להיות בטוח שאני יודע את כל מה שצריך לדעת. חשוב לי לוודא שאני אתן לו לאכול בדיוק את הדברים שהוא צריך. איפה אפשר לדעת יותר אודות תזונת תינוקות

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר