ל-rika333 ירקות בגריל

ל-rika333 ירקות בגריל

לכל הירקות הקלויים צריך שמן זית מאיכות טובה, חומץ בלסמי ומלח גס (עדיף מלח ים או מלח סלעים – בייחוד בירקות קלויים זה ממש עושה הבדל). פלפלים קלויים: ========= 10 פלפלים אדומים או צהובים (מומלץ בשני צבעים, והירוקים לא מומלצים) שמן זית חומץ בלסמי 2-3 שיני שום פרוסות דק מלח גס הכנה: === שוטפים את הפלפלים, לא חותכים. שמים את הפלפלים על הגריל מצד אחד. כאשר הקליפה משחירה מסובבים בעדינות בעזרת שתי כפות. ממשיכים כך עד שכל הקליפה משחירה מכל הכיוונים. כאשר כל הקליפה שחורה מעבירים לסיר עם מכסה (לא כל הפלפלים יהיו מוכנים בבת אחת). משהים את הסיר סגור כחצי שעה. לאחר מכן קולפים את הפלפלים ומוציאים את כל הגרעינים. בשום פנים ואופן לא שוטפים אותם כי אז כל הטעם נעלם. שמים בקופסת פלסטיק עם מלח גס, שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם (אני שמה 2/3 שמן זית ו-1/3 חומץ בלסמי) ואפשר לשים גם קצת שיני שום פרוסות דק. שמים במקרר בין 4 שעות ליום שלם (אחרי יום שלם זה יותר טעים). מומלץ להגיש עם גבינה בולגרית אבל זה מעולה גם ככה. לפני ההגשה מומלץ גם לפזר מעל עלי מנטה קצוצים או עלי בזיליקום קצוצים או עלי טימין קצוצים (אם אתם משיגים טימין לימוני אז זה ממש מומלץ). גם קוריאנדר יכול להוסיף המון, אבל רק אם אתם אוהבים כי זה משתלט. מוסיפים את הגרגירים לפני שלב הקרור. חצילים בגריל: ======== 2 חצילים קלים ויפים (אם השגתם חצילים בלדי אז הרווחתם) שמן זית חומץ בלסמי 2-3 שיני שום פרוסות דק מלח גס מברשת רחבה מלקחיים ארוכים הכנה: ==== שוטפים את החצילים ופורסים לפרוסות של סנטימטר עד סנטימטר וחצי. פורסים את החצילים על מגש ומפזרים מלח גס. אם יש לכם שמש שמים בשמש לחצי שעה. אם לא אז בצל. אחרי חצי שעה מנגבים את החצילים היטב. התהליך הזה מוציא את המרירות שגורמת לחצי מהאוכלוסיה להצהיר שהם לא אוהבים חצילים (לדעתי לא באמת אפשר לא לאהוב חצילים). מורחים מעט שמן זית על החצילים מפזרים אותם על הרשת ולאחר מספר די מועט של דקות הופכים (צריך להסתכל ולראות שהם קיבלו קצת פסים מהגריל). קצת קשה להפוך כי הם נוטים ליפול פנימה, מומלץ להצטייד במלקחיים ארוכים. כשהצד השני מוכן אז מוציאים מהגריל ושמים בערמה כדי שהם ימשיכו להתבשל קצת מהחום. כשגומרים את כל הכמות, והחצילים עדיין חמימים מסדרים אותם בקופסא ועל כל שכבה שמים קצת שום, קצת שמן זית וחומץ בלסמי (די הרבה הפעם). טעים אחרי 4-24 שעות. אבל האמת שזה גם טעים מיד, פשוט אחרי 4 שעות זה נהיה עוד יותר טעים. מגישים עם סנט מור ובזיליקום או פטרוזיליה. ואפשר גם בלי הגבינה אם הארוחה בשרית ואתם מפרידים בין חלב לבשר. חצילים קלויים בגריל (טבעי): =================== 2 חצילים קלים ויפים (קלים – זה אומר שאין הרבה גרעינים ואז החציל פחות מר). שמן זית חומץ בלסמי מלח פלפל פטרוזיליה הכנה === שמים את החציל כמו שהוא על הגריל. שורפים אותו מכל הכיוונים עד שהוא רך לחלוטין (אפשר לתקוע שיפוד כדי לוודא שהוא רך). עדיף לעשות זאת בחלק הפחות חם של הגריל. כשהוא רך שמים אותו על קרש חיתוך, פותחים אותו לשניים ומוציאים את בשר החציל. דואגים שלא יהיה קליפה. כמו כן, אם יש קבוצות גדולות של גרעינים משתדלים להוציא אותם. קוצצים את בשר החציל בסכין גדול עד שזה נהיה אחיד (בשום פנים ואופן לא במעבד מזון). מוסיפים קצת מלח קצת פלפל קצת שמן זית וקצת חומץ בלסמי. מערבבים, טועמים ומתחילים להוסיף עד שזה נהיה לפי טעמכם. זה הסלט הכי טעים בעולם בעיניי (בתנאי שכל החומרים איכותיים). בסוף מפרזים למעלה פטרוזיליה. מוכן מייד. חצילים קלויים בגריל בטחינה ================= חצילים קלים ויפים (קלים – זה אומר שאין הרבה גרעינים ואז החציל פחות מר). טחינה תוצרת בית הכנה === עושים את החציל כמו במתכון הקודם (עד השלב שמוסיפים שמן זית ואת שאר הדברים). שופכים טחינה טרייה ומערבבים. קישואים בגריל ======= הכי קל ונורא טעים. 5 קישואים (עדיף הכהים שמכונים משום מה זוקיני) שמן זית מברשת רחבה מלקחיים ארוכים חומץ בלסמי מלח גס נענע יוגורט (אופציונלי) הכנה === פורסים את הקישואים לאורכים די דק (פחות מחצי סנטימטר). מכינים אותם בגריל כמו החצילים בגריל (לא החציל הקלוי). הם נהיים מוכנים נורא מהר אז זהירות. שמים בקערה ומוסיפים מעט מלח גס וחומץ בלסמי. אם אין מספיק שמן אז אפשר גם. קוצצים המון נענע ומוסיפים ומערבבים. אם רוצים מערבבים גם יוגורט – זה יוצא מאוד אחר וגם מאוד טעים. כל הירקות הקלויים נשמרים במקרר. הפלפלים נשארים שבוע – שבועיים. השאר בעקרון לא מתקלקלים אבל אחרי כמה ימים הם כבר קצת פחות טעימים. בהצלחה, אילת

אילת את נהדרת תודה תודה לך.

בחודש הקרוב אני מתכננת לעשות גריל ואעדכן .עזרת לי.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר