עזרו לי איך עושים בשר על האש ?כמה זמן למשל צריך הבשר להיות על הגריל(גז)?

לא יתנו לי ללכת בשקט?... אתרים בנושא

(וגם לא יביאו שירים יותר טובים מאשר פיצה רוגלך או ווט-אבר-איט-ווז?) http://www.tapuz.co.il/fun/teamimnew/teamimmeat/all.asp#12 http://www.tapuz.co.il/fun/teamimnew/teamimmeat/all.asp#11 http://www.hashulchan.co.il/Content/Articles/hashulchan_Articles.asp?Article=152 וקצת על מבנה הפרה: http://www.tapuz.co.il/fun/teamimnew/teamimmeat/ חוץ מזה, יצאו כמה ספרים לא רעים. בהצלחה ובתיאבון

בעקרון יש המון מה לומר אך הנה כמה טיפים

הדלקת הגריל ============ ראשית, הדבר הכי חשוב זה להדליק את הגחלים. בשום פנים ואופן אין להשתמש בנוזל הדלקה (דלק ודומיו) כיוון שזה לא נשרף לחלוטין ואז האדים נכנסים לאוכל וזה לא כיף. צריך להשתמש בכמה גחלים כאלה שנדלקות בקלות, ולנפנף הרבה. אחרי שמדליקים את האשר צריך לחכות עד שהאש תגמר וישארו רק גחלים לוחשות. וכן שזה יהיה חם מאוד מאוד. אחרת, חבל על הזמן. הבשר ==== הבשר צריך להיות טרי (לא קפוא) ומיושן היטב. לפני ששמים אותו על הגריל מומלץ להשרות אותו היטב במשרה שמתאים לסגנון (אלא אם כן זה המבורגר או קבב או נקניקיה). צריך להביא אותו לטמפ' החדר (כלומר מוציאים מהמקרר כשעה - שעתיים לפני, תלוי בעונה). קשה להגיד כמה זמן צריך כי זה מאוד תלוי בטעם שלכם ובחום הגריל. בעיקרון אפשר לבדוק על ידי שחותכים חתך קטן במכרז הסטייק או ההמבורגר או כל דבר אחר. בכל מקרה אין ללחוץ את הבשר על הרשת כי אז כל המיצים הטעימים יוצאים ומומלץ קודם לאטום משני הצדדים במקום הכי חם בגריל ואז להעביר למקום אחר בגריל כדי להביא למידת העשיה הרצויה. את הרשת כמובן צריך לשמן לפני ששמים עליה בשר. ועוד טיפים ========== -לזרוק צרור עשבי תיבול לתוך הגריל -להכין באותה הזדמנות גם ירקות קלויים (אשמח לתת מתכון אם את/ה רוצה) -להכין דגים בגריל (כנ"ל)

והנה רעיון למשהו נחמד וקצת אחר שאפשר לעשות בגריל

קונים בגט או ג'בטה. פורסים לפרוסות עבות אבל לא עד הסוף, כלומר שנשארת כיכר עם הרבה פרוסות מחוברות. מורחים רוטב כלשהו בין הפרוסות ומוסיפים דברים שונים לפי הטעם (הצעות בהמשך). עוטפים בנייר כסף. שמים על הגריל 10 דקות הופכים לעוד 10 דקות ומגישים. בהגשה פורסים את הפרוסות עד הסוף וזה נורא טעים. להלן כמה הצעות, כמובן שניתן לשים כל העולה על רוחכם: הצעה 1 ====== מורחים בפסטו, ובין כל 2 פרוסות לחם שמים פרוסת מוצרלה ופרוסה עבה של עגבניה. אפשר גם להוסיף כמה עלי בזיליקום טריים, ואפשר גם לוותר על הפסטו ולמרוח בשמן זית ולשים בזיליקום, אורגנו וכו'. הצעה 2 ====== מורחים בשמן זית, בין כל שתי פרוסות שמים חתיכת פרושטו, חתיכת מוצרלה ורוקט. הצעה 3 ====== מורחים בשמן זית, בין כל שתי פרוסות שמים פלפל קלוי או חציל קלוי וגבינת עיזים (עדיף קממבר) הצעה 4 ====== טוחנים עגבניות מיובשות בשמן זית לממרח (מוסיפים עוד שמן זית אם זה לא נהיה ממרח). מורחים את הממרח ומוסיפים גבינה אהובה או לבנה (זה הולך מעולה עם לבנה - עם צירה לא גבינה לבנה). הצעה 5 ====== מורחים בטפנד, ובין כל שתי פרוסות שמים פלפל קלוי או חציל קלוי וסרדין כבוש (שעשיתם בעצמכם). וכו' וכו', אין גבול לאפשרויות. אם אתם זקוקים למתכון מפורט יותר לכל דבר (טפנד, סרדין כבוש וכו') אשמח לתת. אילת

יאמי. נשמע מעולה. אשמח לעוד רעיונות. וס. תלמד אותנו להכין באגט (נטול קמח?!)

הי אילת!

זוכרת אותך עוד מלפני המון זמן. שמחה שאת איתנו. מוזמנת להישאר. נחמד כאן. ניצי

לא יתנו לי ללכת בשקט?... אתרים בנושא

(וגם לא יביאו שירים יותר טובים מאשר פיצה רוגלך או ווט-אבר-איט-ווז?) http://www.tapuz.co.il/fun/teamimnew/teamimmeat/all.asp#12 http://www.tapuz.co.il/fun/teamimnew/teamimmeat/all.asp#11 http://www.hashulchan.co.il/Content/Articles/hashulchan_Articles.asp?Article=152 וקצת על מבנה הפרה: http://www.tapuz.co.il/fun/teamimnew/teamimmeat/ חוץ מזה, יצאו כמה ספרים לא רעים. בהצלחה ובתיאבון

מה, אתה הולך? שוב?

אתה לא יכול לעשות לנו את זה כל יום מחדש... ניסינו להתאושש, כמיטב יכולתנו הדלה, באמצעים הלא-מתוחכמים העומדים לרשותנו - זה לא היה קל גם ככה. ולא הרי שירים של שבת כהרי שירים של חול, הא, מיכה-הדייג-המשורר-האיש-הפשוט-בעל-הכישורים-והקישורים-האינסופיים-נושא-התואר-המתארך-והולך..? (-: ס.

בעקרון יש המון מה לומר אך הנה כמה טיפים

הדלקת הגריל ============ ראשית, הדבר הכי חשוב זה להדליק את הגחלים. בשום פנים ואופן אין להשתמש בנוזל הדלקה (דלק ודומיו) כיוון שזה לא נשרף לחלוטין ואז האדים נכנסים לאוכל וזה לא כיף. צריך להשתמש בכמה גחלים כאלה שנדלקות בקלות, ולנפנף הרבה. אחרי שמדליקים את האשר צריך לחכות עד שהאש תגמר וישארו רק גחלים לוחשות. וכן שזה יהיה חם מאוד מאוד. אחרת, חבל על הזמן. הבשר ==== הבשר צריך להיות טרי (לא קפוא) ומיושן היטב. לפני ששמים אותו על הגריל מומלץ להשרות אותו היטב במשרה שמתאים לסגנון (אלא אם כן זה המבורגר או קבב או נקניקיה). צריך להביא אותו לטמפ' החדר (כלומר מוציאים מהמקרר כשעה - שעתיים לפני, תלוי בעונה). קשה להגיד כמה זמן צריך כי זה מאוד תלוי בטעם שלכם ובחום הגריל. בעיקרון אפשר לבדוק על ידי שחותכים חתך קטן במכרז הסטייק או ההמבורגר או כל דבר אחר. בכל מקרה אין ללחוץ את הבשר על הרשת כי אז כל המיצים הטעימים יוצאים ומומלץ קודם לאטום משני הצדדים במקום הכי חם בגריל ואז להעביר למקום אחר בגריל כדי להביא למידת העשיה הרצויה. את הרשת כמובן צריך לשמן לפני ששמים עליה בשר. ועוד טיפים ========== -לזרוק צרור עשבי תיבול לתוך הגריל -להכין באותה הזדמנות גם ירקות קלויים (אשמח לתת מתכון אם את/ה רוצה) -להכין דגים בגריל (כנ"ל)

תודה אילת אני אשמח לקבל את המתכון לירקות בגריל.

הרעיון עם הבגט גאוני אבל אנו מפרידים בין בשר לחלב לכן אם יש לך רעיון שלא כולל גבינות אשמח אם תעדכני.

פירסמתי היום מתכון לירקות בגריל זה בעמוד הבא

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר