והנה רעיון למשהו נחמד וקצת אחר שאפשר לעשות בגריל
קונים בגט או ג'בטה. פורסים לפרוסות עבות אבל לא עד הסוף, כלומר שנשארת כיכר עם הרבה פרוסות מחוברות. מורחים רוטב כלשהו בין הפרוסות ומוסיפים דברים שונים לפי הטעם (הצעות בהמשך). עוטפים בנייר כסף. שמים על הגריל 10 דקות הופכים לעוד 10 דקות ומגישים. בהגשה פורסים את הפרוסות עד הסוף וזה נורא טעים.
להלן כמה הצעות, כמובן שניתן לשים כל העולה על רוחכם:
הצעה 1
======
מורחים בפסטו, ובין כל 2 פרוסות לחם שמים פרוסת מוצרלה ופרוסה עבה של עגבניה. אפשר גם להוסיף כמה עלי בזיליקום טריים, ואפשר גם לוותר על הפסטו ולמרוח בשמן זית ולשים בזיליקום, אורגנו וכו'.
הצעה 2
======
מורחים בשמן זית, בין כל שתי פרוסות שמים חתיכת פרושטו, חתיכת מוצרלה ורוקט.
הצעה 3
======
מורחים בשמן זית, בין כל שתי פרוסות שמים פלפל קלוי או חציל קלוי וגבינת עיזים (עדיף קממבר)
הצעה 4
======
טוחנים עגבניות מיובשות בשמן זית לממרח (מוסיפים עוד שמן זית אם זה לא נהיה ממרח). מורחים את הממרח ומוסיפים גבינה אהובה או לבנה (זה הולך מעולה עם לבנה - עם צירה לא גבינה לבנה).
הצעה 5
======
מורחים בטפנד, ובין כל שתי פרוסות שמים פלפל קלוי או חציל קלוי וסרדין כבוש (שעשיתם בעצמכם).
וכו' וכו', אין גבול לאפשרויות.
אם אתם זקוקים למתכון מפורט יותר לכל דבר (טפנד, סרדין כבוש וכו') אשמח לתת.
אילת