לא טובה?
אורז לא מבשלים בסיר לחץ, בשביל מה?
לגבי הדברים האחרים לכל אחד זמן שונה התלוי בגודל הלהבה, כך שתצתרכי להגיע לזמנים בעצמך. כדי להקל עליך את שלב הלימוד, אתן לך טיפ. כדי לפתוח את הסיר, ולא להמתין זמן ארוך בכל פעם לירידת הלחץ, שוטפים את הסיר תחת הברז (כשהוא סגור) במשר מספר שניות, והלחץ נעלם. כדי לחשב את הזמן לפעמים הבאות, אין להתחשב בזמן שלוקח ללחץ לעלות בחזרה.
אבל אני ממליץ לבדוק את האפונה והעדשים אחרי כ30 דקות
את השעועית אחרי- לפחות - שעה וחצי. אגב, כדאי לבשל תחילה ללא פלפל שחור, הפלפל יוצר בהתחלה קצף שסותם את השסתום .
לגבי החומוס, כנ"ל אבל שימי לב! כאשר החומוס מתקרר הוא מתקשה. לכן, יש לבשל אותו כך, שכאשר בודקים אות ישר מהסיר, הוא צריך להיות רך כמו מרגרינה. אם תפסיקי את הבישול כשהחומוס סתם נראה טוב, תקבלי לאכילה חומוס קשה.