איך להכין מיונז

איך להכין מיונז

איך להכין מיונז לבד? כמויות חומרים וכול' האם ניתן להשתמש בשמנים דודמת שמן פשתן או שמן חריע? ובכל מקרה איזה שמן מועדף?

מיונז

כן ניתן להשתמש בשמן פשתן שמן תירס לדעתי המעודן והטעים מכולם ולמתכון ((-: 4 חלמוני ביצה כפית חרדל מעט שום כתוש רבע עד חצי כפית מלח ליטר שמן שתי כפות מיץ לימון(לא מחויב) הכנה לתוך קערת מערבל שימי את החלמונים והחרדל עם מעט שום כתוש ומלח. הקציפי היטב מספר דקות(אפשרי גם שימוש במקסר ידני או מגימיקס) לאחר מספר דקות התחילי להזרים את השמן בזרם איטי מאוד תוך כדי הקצפה קבועה של התערובת,אין להפסיק את פעולת העירבוול הקצפה ולו לשניה עד לסיום הכנת המיונז!!!!!!!!!!!! יש להקפיד עם זרימה איטית מאוד עד כדי טיפות של השמן ולשים לב שכל השמן שהזרמת נבלע בתערובת לפני שתזרימי כמות נוספת. להמשיך בצורה זו עד תום השמן לאחר שסיימת והמיונז מוכן את יכולה לדלל אותו במעט מיץ לימון טרי במידה והמיונז נזבר לך באמצע תהליך ההכנה לא להשליכו כל שעלייך לעשות הוא להתחיל את הפעולה מחדש עם חלמון נוסף או שניים ולהשתמש במאסת המיונז השבורה במקום בשמן. בהצלחה

הערה: השום שמצוין במתכון הינו להעשרת טעם המיונז לאוהבי השום הוא אינו מחויב המציאות

תודה על ההתחשבות...

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר