שרלוט חצילים

שרלוט חצילים

המנה היא מנה חגיגית מיועדת לאירועי אירוח מיוחדים הכנתה היא בשלבים. שלב א לפרוס חצילים ארוכים לאורכם לפרוסות דקות להמליח ולהשרות במלח עבה כחצי שעה לשטוף היטב וליבש מעודפי מיים. לטגן את הפרוסות בשמן עד לקבלת צבע זהוב משני צדדיהם בקערת פיירקס עגולה עמוקה יש להניח את פרוסות החצילים המטוגנות כמעטה על דופן הקערה הפנימי עם שוליים שיורדים אל מחוץ לקערה להניח את פרוסות החציל אחת ליד השניה לאורכן ממרכז תחתית הקערה על הדופן כלפי חוץ (לזכור להשאיר שוליים של חציל מחוץ לקערה. שלב ב- יצירת המילוי קישואיים חתוכים לקוביות קטנות פלפל אדום חתוך תפו"א חתוכים גזר חתוך לחצאי פרוסות חציל חתוך קוביות ראש סלרי חתוך קוביות שיני שום פרוסות רסק עגבניות מעט יין אדום יבש פלפל שחור גרוס מלח או אבקתמרק בטעם עוף טימין קצוץ ריחן טרי קצוץ בצל קצוץ גס יש לטגן בשמן זית את הבצל הקצוץ והשום פרוס להוסיף את רסק העגבניות לטגן מספר דקות להוסיף חצי כוס יין אדום יבש ואת הירקות החתוכים והתבלינים. להוסיף מעט (כוס)נוזל בטעם עוף או מים להרתיח תוך כדי עירבוב על גבי להבה נמוכה,להעביר לכלי אפיה מכוסה ולהכניס לתנור חם למשך כ40 דקות עד שהירקות יתרככו. לטעום ולשפר טעם. להעביר את התבשיל המוכן למסננת למשך כחצי שעה להגרת עודפי נוזלים. לאחר שהנוזלים נוקזו.......... שלב ג- בניית השארלוט. המילוי שהוכן קודם פרוסות רוקפור או גבינה צהובה פיקנטית אגוזי פקאן קצוצים גס זיתים שחורים פרוסים. בתוך קערת החצילים שנוצרה לנו בתוך קערת הפיירקס העמוקה יש לרפד את תחתיתה באגוזי פקאן קצוצים גס מעורבים בזיתים שחורים פרוסים. על גבי תחתית האגוזים זיתים יש לצקת את תערובת המילוי שהכננו קודם עד למילוי הקערה. מעל המילוי ניתן לשיםפרוסות גבינה צהובה פיקנטית או פרוסות גבינת רוקפור. בשולי החציל אותם יצרנו קודם לכסות את המילוי מצידו העליון(שבעצם יהיה תחתון) על גבי השרלוט המהופך שנוצר לשים צלחת שתכסה את כל תחתיתו ועליה סכו"ם או כל דבר אחר ליצירת מעין משקולת. שלב ד להכניס את הקערה לתוך קירור בצורתה זו כשהיא ניצבת בתוך כלי רחב כך שעודפי השומן נוזלים שיתנקזו מהשרלוט במשך שהייתו במקרר יתנקזו לתוך הכלי התחתון. יש לשמור בצורה זו בקירור למשך 12 שעות. לאחר 12 שעות יש להוציא את השארלוט מבקירור להוריד את המשקולת לטבול קלות את הקערה בה מצוי השארלוט במיים חמימים ואז להפוך את הקערה על גבי צלחת הגשה מעוטרת. לשחרר את השארלוט מקערת הפיירקס לעטר מסביב בקוביות רוקפור וזיתים שחורים לעטר מממעל בעלי פטרוזילייה טריים ולהגי ש קר עם סכינים וכפות להניח במרכז שולחן האירוח עם בקבוק יין חצי יבש בצידו. בתיאבון
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל