למישהו יש מתכון לעוגת חג המולד?

הכוונה לעוגה יבשה מאד שיש בה הרבה מאד פירות יבשים וקצת עוגה שמחברת ביניהם. תודה רבה רבה נטע

מתכוננת לשנה הבאה?

לי יש, אבל..

המתכונים שלי באנגלית. ברגעים אלה אני אצה לשיעור סינית לכן זה ידחה ללילה. בינתיים מצרפת לך אתר של האופה הכי שווה של עוגות חג מולד אמיתיות - דיליה סמיט. הנה לך המתכון של דיליה לעוגת חג מולד. אם תהיה בעיה עם האינגליזית, אנחנו פה. נעמה.

וכמובן - יש את הקוזונאק המיתולוגי במתכונים.

עוגת חג מולד או כריסטמס פודינג בלעז

מולד עלינו! או על האומות! אז הנה כריסטמס פודינג(פודינג לחג המולד) טוב גם סתם כך בלי החג חג מולד עלינו! או על האומות! אז הנה כריסטמס פודינג(פודינג לחג המולד) טוב גם סתם כך בלי החג 1 בקבוק בירה כהה 100 גרם צימוקים בהירים מאה גרם צימוקים כהים מאה גרם תמרים קצוצים 100 גרם שזיפים יבשים מגולענים שהושרו בליקר פיזנג 150 גרם דובדבנים חתוכים 150 גרם קליפות הדרים מסוכרות 500 גרםפירורי לחם 2 שתי כפות קמח רבע קילו סוכר חום רבע קילו חמאה 150 גרם שקדים קצוצים מולבנים 1 כפית מוסקט מגורר 1 כפית קינמון 1 כפית פלפל אנגלי מעט מלח שש ביצים 1 כוס ברנדי הכנה: להשרות את הפירות הכהים בבירה למשך 8 שעות מראש,אחרי ההשריה לערבב את כל הפירות ליצור מהחמאה והקמח מרקם פירורי בקערה נפרדת להוסיף את פירורי הלחם התבלינים והסוכר להוסיף את הפירות להקציף היטב את הביצים ולקפל לתוך התערובת,להוסיף את האלכוהול ולערבב לשמן תבניות קטנות לפודינג(ניתו להשגה בחנויות המיועדות לכלי אפיה) לרפדן בנייר אפיה משומן בחמאה,להביר תוכן את הפודינג להציב בתנור תבנית עמודה עם מיים רותחים בתוכה להציב את תבניות הפודינג לכסותן בנייר אלומיניום. היטב גובה המיים תריל להיות מחצית מגובה התבנית של הפודינג לחמם את התנור ל 110 מעלות, להציב את התבניות בתוך התבנית עם המיים בתנור ולאפות במשך כ שש שעות לאחר אפיה לצנן מעט ולצקת על הפודינג ליקר פיזאנג עם מעט סירופ סוכר לחמם שוב בתנור בכיסוי כמחצית שעה נוספת. וד"ש לסנטה קלאוס

וכמובן - יש את הקוזונאק המיתולוגי במתכונים.


ויש את הפנדורו והפנטונה האיטלקיים שבלעדיהן פשוט לא ניתן לחגוג את הכריסטמס

הפנדורו הוא לחם הזהב, עננת שמרים וחמאה קלילה מאין כמוה מבושמת באבקת סוכר וניל, שלאכול אותה זה כמו לאכול עננים (כך מתארים זאת ילדי), והפנטונה - גם היא עוגת שמרים וחמאה קלילה, זרועה בפיסות ציטרונד, שבבי שקדים מולבנים ומעט צימוקים. אם מישהו חפצה נפשו במתכון - תקבלו בשמחה. האמת, הכי טעים לקנות, כי בבית לא מגיעים אף פעם לקלילות של העוגה הקנויה, מצטערת. הכי טעים של חברת באולי (ראיתי בחנויות בואדי ניסנס ובחנויות של הרוסים). יש כמובן את הסיפורים המיתולוגיים על האופות האיטלקיות שרוצות להסב נחת לבעליהן (ולחמותן...) ומכינות בבית פנטונה (זאת עם הפירות) אבל איך שלא יסובבו את שעת ההתחלה, תמיד צריך לקום באמצע הלילה כדי להוסיף עוד משהו למתכון, עוד לישה, עוד התפחה וכד'. עוגה נפלאה. רוצים מתכון? רק תודיעו.

מתכוננת לשנה הבאה?


לא, סתם נשארו לי המון פירות יבשים מט"ו בשבט

לי יש, אבל..

המתכונים שלי באנגלית. ברגעים אלה אני אצה לשיעור סינית לכן זה ידחה ללילה. בינתיים מצרפת לך אתר של האופה הכי שווה של עוגות חג מולד אמיתיות - דיליה סמיט. הנה לך המתכון של דיליה לעוגת חג מולד. אם תהיה בעיה עם האינגליזית, אנחנו פה. נעמה.

תודה תודה

את העוגה עדיין לא ניסיתי אבל האתר הזה מדהים!!! אין בעיה עם האנגלית. להיפך. שוב תודה נטע

תודה תודה

את העוגה עדיין לא ניסיתי אבל האתר נראה מדהים. אימצתי בחום. נטע

marak peles

can u give me the recept of the famose marak peles?

לא, סתם נשארו לי המון פירות יבשים מט"ו בשבט


= אפשר להכין מהם "אינסטנט קומפוט" בעזרת המיקרו! (תאמיני או לא - זה מתכון מהעיתון שפורסם פעם!)

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר