שאלה בקשר לגפילטע פיש...

מכיוון שאין ברשותי מטחנת בשר האם מקובל לבקש מהמוכר לטחון את הדג או שאצטרך לרכוש את המכונה? ועוד פרט קטן: בעלי שונא את העצמות הקטנות שנטחנות יחד עם הדג.האם יש אפשרות לסלקן לפני הטחינה? והאם אפשרי שהמוכר יעשה זאת? תודה לכל הפולניות...

תשובה חיובית לשתי השאלות מלבד זאת ניתן למצוא במרכולים דג טחון קםוא במיוחד לצרכים אלה

גפילטע פיש - הדוקטורט

בד"כ בחנויות הדגים מוציא המוכר (או מנקה הדגים) את האידרה מהדג וטוחן את שאר הדג. כדאי לבקש לטחון אפילו פעמיים כי בפסח האחרון זרקתי 4 ק"ג של דגים טריים טחונים כשגיליתי (מאוחר מידי) שהיו בו עצמות קטנטנות, בדיוק אלו שבעלך שונא (ובצדק). תנובה משווקת בלוק קפוא של דג קרפיון טחון. ניסיונות רבים עשיתי עם הבלוק הזה. יש בעיה עם כמות המים שקפאה ביחד עם העיסה. את התוצאות הטובות ביותר קיבלתי כשהפשרתי את קוביה הזו כמעט עד הסוף במקרר, ואז המשכתי כרגיל.כשהמרכז עדיין קפוא. אם יצא לך להפשיר את הדג עד סופו, ואת מגלה בכלי המון מים, מניסיון,תסנני את המים,ותכניסי את הדג (בלבד - ללא המים) לפוד פרוססור ביחד עם שאר החומרים ותפעילי קצרות. ככה תקבלי עיסה הומוגנית מחדש. זו בעיה שאינה קימת בדגים הטריים. בדגים טריים את מקבלת גם את הראש של הדג ומבשלת אותו בציר מה שתורם רבות לג'לטיניות של הציר. הקציצות מדג טרי יוצאות בהירות יותר מאשר מהקפוא. מכמות של בלוק אחד (חצי ק"ג משקלו) של דג קרפיון קפוא יוצאות כשש-שמונה קציצות (תלוי בגודל) ואני משתמשת בביצה אחת, מעט פירורי לחם או קמח מצה, סוכר מלח ופלפל לפי הטעם (אצלנו אוהבים מתוק מתוק עם הרבה פלפל שחור)ולפעמים גם בצל שנטחן עם הדג.תשהי מעט את התערובת כדי שפירורי הלחם או מצה יספגו את הרטיבות, ואז תצרי קציצות בידים רטובות. אם לא בא לך לטחון בצל, תפרסי אותו לטבעות ותבשלי ביחד עם הגזר בציר. תתבלי גם את הציר כמו את הקציצות, כשהדג מתבשל בציר, תטעמי את הציר ותתבלי לפי הטעם בכל מה שחסר (סוכר, מלח, פלפל וכד'). במקרה ושמת יותר מידי מים והדג כבר מבושל דיו, אפשר תמיד להוציא הקציצות לקירור ולצמצם את הציר. ציר של דגים שהוכנו מהדג הקפוא (ללא אידרות וראש דג) לא יהיה ג'לטיני כמו ציר של דגים שהוכנו מדגים טריים עם ראש דג ואידרות. באותה מידה, היה ובישלת את הדג קצת יותר מידי זמן והציר הצטמצם יותר מידי, תמיד אפשר להוסיף מעט מים ולהביא שנית לרתיחה. בהצלחה!

תשובה חיובית לשתי השאלות מלבד זאת ניתן למצוא במרכולים דג טחון קםוא במיוחד לצרכים אלה


תודה ניצי ואדם!!!-אני מתכוונת להכין את הגרסה של שמוליק כהן ואדווח איך יצא!

עד היום קניתי את הגפילטע פיש של "ניר עציון" (מסדרת הארוחות המוכנות) והיה מאוד מוצלח חוץ מהעצמות המרגיזות...הן היו ג'לטיניות כמו שצריך. הייתם מאמינים שאני בעצם תימנייה???

שאלה בקשר לגפילטע פיש...

מכיוון שאין ברשותי מטחנת בשר האם מקובל לבקש מהמוכר לטחון את הדג או שאצטרך לרכוש את המכונה? ועוד פרט קטן: בעלי שונא את העצמות הקטנות שנטחנות יחד עם הדג.האם יש אפשרות לסלקן לפני הטחינה? והאם אפשרי שהמוכר יעשה זאת? תודה לכל הפולניות...

2 עצות לגפילטע

האחת, אם תמצאי מקום שטוחנים בו את הדגים, לבקש פילטים של הדג, כך יורידו ממנו את העצמות כולן. השניה, כדי לדעת אם הרכב הטעמים מתאים לך או שיש להוסיף מלח /סוכר /פלפל, אפשר לבשל במיקרו 2 דקות דוגמית ביס של העיסה.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר