עוגיות מדליין - Madeleines

פרוסט (הסופר) כתב עליהם ארוכות. אלו הם עוגיות ספוג טעימות להפליא ומזכירות את ילדותי. בנותי מתות עליהם. להלן המתכון: חובה להשיג תבנית אפיה עם שקיעות מיוחדות לזה בצורת אלפיסה. אני קניתי בצרפת אך בטח אפשר למצוא בחנויות בתל-אביב - אדם יכול אולי להמילץ על כמה. 3 ביצים 150 גרם סוכר גרד של לימון מיץ מלימון (או 1/2 לימון) מסוכן קצת דבש - לא חובה 200 גרם קמח 8 גרם אבקת אפיה (קצת פחות משקית) 100 גרם חמאה - להמיס במיקרו 50 מ"ל חלב אופן ההכנה: לחמם תנור ל- 250 מעלות מקציפים את הסוכר והביצים עד לתערובת בהירה ומעבירים בקערה מוסיפים את גרד הלימון ומיץ הלימון המסומן, וקצת דבש ו - 3/4 מכמות החלב עם כף עץ מערבבים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה מוסיפים את החמאה הממוסת (להקדיד שהיא תהיה פושרת) ואת יתרת החלב להשאיר את הבצק שינוח במקרר כ- 30 דקות לשמן את תבנית עם חמאה וקצת קמח להוריד את טמפרטורת התנור ל- 200 מעלות ולאפות כ- 10 דקות. לבדוק שתחתית המדליין יהיו בצבע קרמל בהיר, להוציא ולאכול. והכי הכי טעים זה לטבול אותם בכוס תה !

נראה טעים. אבל...

יש לי כמה שאלות: האם אפשר להכין את זה בתבנית רגילה או תבנית שקעים למאפינס? מה גודל השקעים?

תבניות למדליין

שלום אורה! זהו - שאין לי מושג היכן אפשר למצוא תבניות בארץ. אולי בMallys . מדובר על תבניות שקועות בצורה אלפיסה -תבניות מאפינס הינן עגולות ועמוקות יותר, אך אפשר לנסות. רק להקפיד למלא את תכולתן 3/4.

עוגיות מדליין - Madeleines

פרוסט (הסופר) כתב עליהם ארוכות. אלו הם עוגיות ספוג טעימות להפליא ומזכירות את ילדותי. בנותי מתות עליהם. להלן המתכון: חובה להשיג תבנית אפיה עם שקיעות מיוחדות לזה בצורת אלפיסה. אני קניתי בצרפת אך בטח אפשר למצוא בחנויות בתל-אביב - אדם יכול אולי להמילץ על כמה. 3 ביצים 150 גרם סוכר גרד של לימון מיץ מלימון (או 1/2 לימון) מסוכן קצת דבש - לא חובה 200 גרם קמח 8 גרם אבקת אפיה (קצת פחות משקית) 100 גרם חמאה - להמיס במיקרו 50 מ"ל חלב אופן ההכנה: לחמם תנור ל- 250 מעלות מקציפים את הסוכר והביצים עד לתערובת בהירה ומעבירים בקערה מוסיפים את גרד הלימון ומיץ הלימון המסומן, וקצת דבש ו - 3/4 מכמות החלב עם כף עץ מערבבים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה מוסיפים את החמאה הממוסת (להקדיד שהיא תהיה פושרת) ואת יתרת החלב להשאיר את הבצק שינוח במקרר כ- 30 דקות לשמן את תבנית עם חמאה וקצת קמח להוריד את טמפרטורת התנור ל- 200 מעלות ולאפות כ- 10 דקות. לבדוק שתחתית המדליין יהיו בצבע קרמל בהיר, להוציא ולאכול. והכי הכי טעים זה לטבול אותם בכוס תה !

עוגיות מדליין - Madeleines

I think it's tastee.Thanks

תבניות למדליין

שלום אורה! זהו - שאין לי מושג היכן אפשר למצוא תבניות בארץ. אולי בMallys . מדובר על תבניות שקועות בצורה אלפיסה -תבניות מאפינס הינן עגולות ועמוקות יותר, אך אפשר לנסות. רק להקפיד למלא את תכולתן 3/4.

ניתן להשיג תבניות מדליין מסיליקון בארץ

צרי עימי קשר ואשמח להפנות אותך. mickey@zucker.co.il
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר