בנפתולי הקוזונאק-פרק הסיום. היכונו לסדרות ההמשך....

תמיד אמרו לי שאפשר לסמוך על רומנים, האמת? לא האמנתי,טוב שיש קוזונאק בעולם שמאיר את עיננו ומתקן דעות קדומות. אז ככה: סיסטר רודיקה התקשרה,כבר לפני יומיים אבל הנזירות שמרו את המידע לעצמן, היום בבקר הן מתקשרות ,אני מאתר את הפרולטר הרומני,אבל קול ציצני דובר עברית במבטא רומני כבד אומר שלא צריך,הנזירות דאגו למתורגמנית. בזה לא נגמרו הפתעותי, היא מזמינה אותי בשמן להגיע עוד היום לכנסיה,כי הן הכינו לי הפתעה,אף פעם לא השתגעתי על הפתעות,אני רוצה מידע וכדאי שיהיה נטול מסתורין,אתם יודעים-תקדים אופיר נחום.... והכנסיה באיזור הערבי..... טוב,הן מיתרצות,המתכון של סיסטר רודיקה כלכך מסובך,שהן בקושי הבינו אותו,התפתחו ויכוחים פנים כנסייתים,למה התכוונה המשוררת,לכן הן החליטו לאפות את כל הוריאציות ולהזמין אתי לראות,לטעום ו...לשפוט (תמיד הם הצליחו לסבך את היהודים בצרות) בקיצור ,זה עתה שבתי ממסעותי לרומניה הקטנה ולחבל קוזונאק. להלן סכום החוויה: א. הנזירות הרומניות הן אבדה אמיתית למין הגברי- יפהפיות מדהימות עם כובעים קוקטים (טוב, זה בא קומפלט עם המדים,אבל עליהן זה רלפלורן),חמודות,מתסכל... ב. עוגת הקוזונאק היא (ותסלח לי וודקה2) לחם משופר,הבצק מאד עשיר,מרגישים את החמאה והביצים,אבל המרקם הכללי הוא של חלה מתוקה טובה. ג. אחת הוריאציות היתה של קוזונאק ממולא באגוזים וזה היה שווה את הקלוריות. ד. לארוחת הערב הן הזמינו ...פיצה דומינו,עם שליח על טוסטוס והסבירו לי שמכל האפשרויות הקולינריות של ארץ הקודש,זה הכי קרוב לקדושה (אולי-פיצה-איטליה אפיפיור?) ולענין המתכון: כל קוזונאק מתחיל בבצק שמרים מתוק,הסתבר שגם בחג המולד(קריצ'מוצ' בשפתן) וגם בפסחא אופים עוגות כאלה,בשינויים אופיינים. 1 קג קמח 300 גר סוכר 1/2 1 כוס חלב 6 ביצים 50 גר שמרים 200 גר חמאה 2 כפות שמן מקל וניל קורט מלח מכינים תערובת תסיסה משמרים,1 כף סוכר,2 כ-ת חלב פושר עם מעט קמח ומניחים במקום חמים,מכוסה בבד. מרתיחים את החלב עם מקל הוניל,בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם סוכר ואת התערובת בוחשים במהירות לתוך החלב החם. בקערה גדולה מניחים את השמרים ומוסיפים להם לסרוגין קמח ותערובת חלב+חלמונים מקציפים 4 חלבונים ומוסיפים לבצק,מתחילים ללוש,ותוך כדי לישה מוסיפים את החמאה המותכת כשהיא מעורבת בשמן,כשהבצק נפרד בקלות מן הידיים,מעבירים אותו לתפיחה כשהוא מכוסה בבד ומעל שמיכה.עליו לשלש את נפחו. עד כאן הבצק הבסיסי,אפשר לאפות אותו כך,לככר ואז הן קוראות לו "קוזונק רוסי" כנראה איזה עלבון עתיק יומין,, אפשר להוסיף לבצק צימוקים וגם לזרות מעל ואז הוא הופך לקוזונק "מולדבי" אפשר להכין אצבעות חלולות,אותן ממלאים בשקדים,הן כלכך הסמיקו כששאלתי לשמו של המעדן,שישר חייכתי ומחשבות זימה שטפו אותי,עד שקטעה אותי גב מתורגמנית ואמרה "זה אצבע אלהים" שויין,,, בחרתי בקוזונאק לחגים שנאפה בתבנית אינגליש אבל הן מכינות את הקרקעית,אכ עושות נקניקית בצק,אותה הן מניחות על הדפנות ונוצרת אמבטיה .לתוכה ממלאים את המלית ומעל עוד 2 נקניקיות מוצלבות. מלית: 300 גר אגוזים קצוצים 1 כוס חלב חם 3/4 כוס סוכר 1/4 כוס רום וניל ממיסים את הסוכר בחלב חם עם וניל,כשהסוכר נמס מוסיפים אגוזים ומבשלים עד שמסמיך מורידים מהאש ומוסיפים את הרום,מחכים שיתקרר ורק אז מכניסים ל"אמבטיה". אופים בחם בנוני עד שמזהיב. העוגה תופחת לכן יש להשאיר מקום בתבנית. ללא ספק סאגת הקוזונאק לקחה אותי למחוזות שלא ציפיתי להגיע אליהן,אני מקווה שאף אחד לא יחליט פתאום לחפש אחר המתכון הסודי של סבתו האפגנית....

מדהים, גורגו! ואולי אתה מסכים להקדיש פרק בסדרה גם

לחפש לי את המתכון של התה הפושר-כהה-מבחיל-בטעם-אספירין-וריח-קנקן-אלומיניום-על-הבוקר שהיו מגישות המטפלות בחינוך המשותף שאתה כה מתגעגע לתבשיליהן (?) כל אחד וזכרונות הילדות שלו, לא?

תה של בית ילדים? קלי קלות!

קודם כל -המים! חשוב שיהיו מים עם 35% גיר לפחות, איך יודעים? מרתיחים מים פעמיים בקנקן ,אם הוא לא נסתם בגיר-לא שווה,לעבור קיבוץ. מינרל הכרחי נוסף- כלור!,המים צריכים להדיף ריח של בריכת הפועל בסוף העונה, אם המתנדבים הסקנדינבים לא מתעלפים מהריח-לא שווה,הפעם לא חייבים לעבור,מספיק להוסיף כמה טיפות כלור מארון כלי הניקוי. עכשיו לתה-יש להשתמש בשקיות ללא זהוי,ששכבו באקונומיה לפחות שנתיים,בארגז פתוח רצוי לברר קודם אם האקונום הקפיד לקנות רק תה בהנחה מהמשביר המרכזי. אני לא יודע מאיפה החוצפה הבורגנית שלך לבקש קנקן נירוסטה?! את יודעת כמה הם עולים? תגידי נתת מספיק ימים בסידור שאת מדברת ? במחילה תמשיכי לשתות תה מקנקני האלומיניום! נביא לאספה את הבקשה לקנקנים מפלדה, אבל זה יהיה בנתיים רק לותיקים! כמו שכבר הבנת לותק יש יתרונות וכך גם לתמצית התה- עליה לשרות בקנקנן לפחות שלשה ימים, אחרת לא תזכה בטעם ובכבוד המגיע לה. ועכשיו ילדים,כדי שלא תשארו קטנים, גלותיים,חיורים וחלושס-נמלא 1/3 קנקן (לפחות) בסוכר,כדאי שיהיה מעט מעופש אחרת טעמו עלול לפגום בכל הסגולות שלעיל... (אני מאמין שזה חתם סופית את טעם הפניצילין,אליו המתה נפשך) עכשיו נראה אותך משחזרת את הקלופס בטעם קרטון-גלטיני-שומני-חונק של יום חמישי!

מטורף.. LOL (מחרחרת למוות מרוב צחוק)..

איזה הפסד, התה אצלנו היה בקומקומי פלסטיק...

טוב הם גדלו בקיבוץ עשיר מן הסתם

בנפתולי הקוזונאק-פרק הסיום. היכונו לסדרות ההמשך....

תמיד אמרו לי שאפשר לסמוך על רומנים, האמת? לא האמנתי,טוב שיש קוזונאק בעולם שמאיר את עיננו ומתקן דעות קדומות. אז ככה: סיסטר רודיקה התקשרה,כבר לפני יומיים אבל הנזירות שמרו את המידע לעצמן, היום בבקר הן מתקשרות ,אני מאתר את הפרולטר הרומני,אבל קול ציצני דובר עברית במבטא רומני כבד אומר שלא צריך,הנזירות דאגו למתורגמנית. בזה לא נגמרו הפתעותי, היא מזמינה אותי בשמן להגיע עוד היום לכנסיה,כי הן הכינו לי הפתעה,אף פעם לא השתגעתי על הפתעות,אני רוצה מידע וכדאי שיהיה נטול מסתורין,אתם יודעים-תקדים אופיר נחום.... והכנסיה באיזור הערבי..... טוב,הן מיתרצות,המתכון של סיסטר רודיקה כלכך מסובך,שהן בקושי הבינו אותו,התפתחו ויכוחים פנים כנסייתים,למה התכוונה המשוררת,לכן הן החליטו לאפות את כל הוריאציות ולהזמין אתי לראות,לטעום ו...לשפוט (תמיד הם הצליחו לסבך את היהודים בצרות) בקיצור ,זה עתה שבתי ממסעותי לרומניה הקטנה ולחבל קוזונאק. להלן סכום החוויה: א. הנזירות הרומניות הן אבדה אמיתית למין הגברי- יפהפיות מדהימות עם כובעים קוקטים (טוב, זה בא קומפלט עם המדים,אבל עליהן זה רלפלורן),חמודות,מתסכל... ב. עוגת הקוזונאק היא (ותסלח לי וודקה2) לחם משופר,הבצק מאד עשיר,מרגישים את החמאה והביצים,אבל המרקם הכללי הוא של חלה מתוקה טובה. ג. אחת הוריאציות היתה של קוזונאק ממולא באגוזים וזה היה שווה את הקלוריות. ד. לארוחת הערב הן הזמינו ...פיצה דומינו,עם שליח על טוסטוס והסבירו לי שמכל האפשרויות הקולינריות של ארץ הקודש,זה הכי קרוב לקדושה (אולי-פיצה-איטליה אפיפיור?) ולענין המתכון: כל קוזונאק מתחיל בבצק שמרים מתוק,הסתבר שגם בחג המולד(קריצ'מוצ' בשפתן) וגם בפסחא אופים עוגות כאלה,בשינויים אופיינים. 1 קג קמח 300 גר סוכר 1/2 1 כוס חלב 6 ביצים 50 גר שמרים 200 גר חמאה 2 כפות שמן מקל וניל קורט מלח מכינים תערובת תסיסה משמרים,1 כף סוכר,2 כ-ת חלב פושר עם מעט קמח ומניחים במקום חמים,מכוסה בבד. מרתיחים את החלב עם מקל הוניל,בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם סוכר ואת התערובת בוחשים במהירות לתוך החלב החם. בקערה גדולה מניחים את השמרים ומוסיפים להם לסרוגין קמח ותערובת חלב+חלמונים מקציפים 4 חלבונים ומוסיפים לבצק,מתחילים ללוש,ותוך כדי לישה מוסיפים את החמאה המותכת כשהיא מעורבת בשמן,כשהבצק נפרד בקלות מן הידיים,מעבירים אותו לתפיחה כשהוא מכוסה בבד ומעל שמיכה.עליו לשלש את נפחו. עד כאן הבצק הבסיסי,אפשר לאפות אותו כך,לככר ואז הן קוראות לו "קוזונק רוסי" כנראה איזה עלבון עתיק יומין,, אפשר להוסיף לבצק צימוקים וגם לזרות מעל ואז הוא הופך לקוזונק "מולדבי" אפשר להכין אצבעות חלולות,אותן ממלאים בשקדים,הן כלכך הסמיקו כששאלתי לשמו של המעדן,שישר חייכתי ומחשבות זימה שטפו אותי,עד שקטעה אותי גב מתורגמנית ואמרה "זה אצבע אלהים" שויין,,, בחרתי בקוזונאק לחגים שנאפה בתבנית אינגליש אבל הן מכינות את הקרקעית,אכ עושות נקניקית בצק,אותה הן מניחות על הדפנות ונוצרת אמבטיה .לתוכה ממלאים את המלית ומעל עוד 2 נקניקיות מוצלבות. מלית: 300 גר אגוזים קצוצים 1 כוס חלב חם 3/4 כוס סוכר 1/4 כוס רום וניל ממיסים את הסוכר בחלב חם עם וניל,כשהסוכר נמס מוסיפים אגוזים ומבשלים עד שמסמיך מורידים מהאש ומוסיפים את הרום,מחכים שיתקרר ורק אז מכניסים ל"אמבטיה". אופים בחם בנוני עד שמזהיב. העוגה תופחת לכן יש להשאיר מקום בתבנית. ללא ספק סאגת הקוזונאק לקחה אותי למחוזות שלא ציפיתי להגיע אליהן,אני מקווה שאף אחד לא יחליט פתאום לחפש אחר המתכון הסודי של סבתו האפגנית....

ואולי באותה הזדמנות

שאל את הנזירות החברות שלך כיצד מכינים את "הקוליבה"- המפורסמת שלהם כן כן אותו מאכל עשוי גרגרי חיטה, שהשכנים האנטישמים שלנו היו מחלקים לנו תמיד בתום קבורת המתים שלהם (אני לא אשכח את הטעם-הייתי ילדה קטנה ופחדתי ממראות המתים שהיו לבושים לתפארת בתוך ארונות מפוארים אבל על הקוליבה לא ויתרתי-וזה תמיד בא עם תפילה חרישית מי יתן ונעלה כבר לארץ החופש!!!!!) ומעניין גם מה מקור המנהג!

תה של בית ילדים? קלי קלות!

קודם כל -המים! חשוב שיהיו מים עם 35% גיר לפחות, איך יודעים? מרתיחים מים פעמיים בקנקן ,אם הוא לא נסתם בגיר-לא שווה,לעבור קיבוץ. מינרל הכרחי נוסף- כלור!,המים צריכים להדיף ריח של בריכת הפועל בסוף העונה, אם המתנדבים הסקנדינבים לא מתעלפים מהריח-לא שווה,הפעם לא חייבים לעבור,מספיק להוסיף כמה טיפות כלור מארון כלי הניקוי. עכשיו לתה-יש להשתמש בשקיות ללא זהוי,ששכבו באקונומיה לפחות שנתיים,בארגז פתוח רצוי לברר קודם אם האקונום הקפיד לקנות רק תה בהנחה מהמשביר המרכזי. אני לא יודע מאיפה החוצפה הבורגנית שלך לבקש קנקן נירוסטה?! את יודעת כמה הם עולים? תגידי נתת מספיק ימים בסידור שאת מדברת ? במחילה תמשיכי לשתות תה מקנקני האלומיניום! נביא לאספה את הבקשה לקנקנים מפלדה, אבל זה יהיה בנתיים רק לותיקים! כמו שכבר הבנת לותק יש יתרונות וכך גם לתמצית התה- עליה לשרות בקנקנן לפחות שלשה ימים, אחרת לא תזכה בטעם ובכבוד המגיע לה. ועכשיו ילדים,כדי שלא תשארו קטנים, גלותיים,חיורים וחלושס-נמלא 1/3 קנקן (לפחות) בסוכר,כדאי שיהיה מעט מעופש אחרת טעמו עלול לפגום בכל הסגולות שלעיל... (אני מאמין שזה חתם סופית את טעם הפניצילין,אליו המתה נפשך) עכשיו נראה אותך משחזרת את הקלופס בטעם קרטון-גלטיני-שומני-חונק של יום חמישי!

סוניה אומרת...

בעקבות הדיון המעמיק בנושא התה,הלכתי לבית דורות לשאול את סוניה שהיתה מטפלת וחינכה דורות על התה..(לקרא במבטא רוסי)...מה אגיד לך בלילות החורף הקרים שפטתי תה על הפטיליה,ועברתי ממיטה למיטה,והשקתי את הילדים לחמם את ליבם..והמים היו מי באר זכים וטהורים אשר נחפרה זה מכבר..ממש מי עדן.....ואת התא שנישאר לקחתי לחדר שם ציפה לי אברשה..ויחד עלינו על יצועונו ושתינו את התה בחדוה ובקול גדול.. ... אז בבקשה לא לירוק לתה של פעם...

בנפתולי הקוזונאק-פרק הסיום. היכונו לסדרות ההמשך....

תמיד אמרו לי שאפשר לסמוך על רומנים, האמת? לא האמנתי,טוב שיש קוזונאק בעולם שמאיר את עיננו ומתקן דעות קדומות. אז ככה: סיסטר רודיקה התקשרה,כבר לפני יומיים אבל הנזירות שמרו את המידע לעצמן, היום בבקר הן מתקשרות ,אני מאתר את הפרולטר הרומני,אבל קול ציצני דובר עברית במבטא רומני כבד אומר שלא צריך,הנזירות דאגו למתורגמנית. בזה לא נגמרו הפתעותי, היא מזמינה אותי בשמן להגיע עוד היום לכנסיה,כי הן הכינו לי הפתעה,אף פעם לא השתגעתי על הפתעות,אני רוצה מידע וכדאי שיהיה נטול מסתורין,אתם יודעים-תקדים אופיר נחום.... והכנסיה באיזור הערבי..... טוב,הן מיתרצות,המתכון של סיסטר רודיקה כלכך מסובך,שהן בקושי הבינו אותו,התפתחו ויכוחים פנים כנסייתים,למה התכוונה המשוררת,לכן הן החליטו לאפות את כל הוריאציות ולהזמין אתי לראות,לטעום ו...לשפוט (תמיד הם הצליחו לסבך את היהודים בצרות) בקיצור ,זה עתה שבתי ממסעותי לרומניה הקטנה ולחבל קוזונאק. להלן סכום החוויה: א. הנזירות הרומניות הן אבדה אמיתית למין הגברי- יפהפיות מדהימות עם כובעים קוקטים (טוב, זה בא קומפלט עם המדים,אבל עליהן זה רלפלורן),חמודות,מתסכל... ב. עוגת הקוזונאק היא (ותסלח לי וודקה2) לחם משופר,הבצק מאד עשיר,מרגישים את החמאה והביצים,אבל המרקם הכללי הוא של חלה מתוקה טובה. ג. אחת הוריאציות היתה של קוזונאק ממולא באגוזים וזה היה שווה את הקלוריות. ד. לארוחת הערב הן הזמינו ...פיצה דומינו,עם שליח על טוסטוס והסבירו לי שמכל האפשרויות הקולינריות של ארץ הקודש,זה הכי קרוב לקדושה (אולי-פיצה-איטליה אפיפיור?) ולענין המתכון: כל קוזונאק מתחיל בבצק שמרים מתוק,הסתבר שגם בחג המולד(קריצ'מוצ' בשפתן) וגם בפסחא אופים עוגות כאלה,בשינויים אופיינים. 1 קג קמח 300 גר סוכר 1/2 1 כוס חלב 6 ביצים 50 גר שמרים 200 גר חמאה 2 כפות שמן מקל וניל קורט מלח מכינים תערובת תסיסה משמרים,1 כף סוכר,2 כ-ת חלב פושר עם מעט קמח ומניחים במקום חמים,מכוסה בבד. מרתיחים את החלב עם מקל הוניל,בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם סוכר ואת התערובת בוחשים במהירות לתוך החלב החם. בקערה גדולה מניחים את השמרים ומוסיפים להם לסרוגין קמח ותערובת חלב+חלמונים מקציפים 4 חלבונים ומוסיפים לבצק,מתחילים ללוש,ותוך כדי לישה מוסיפים את החמאה המותכת כשהיא מעורבת בשמן,כשהבצק נפרד בקלות מן הידיים,מעבירים אותו לתפיחה כשהוא מכוסה בבד ומעל שמיכה.עליו לשלש את נפחו. עד כאן הבצק הבסיסי,אפשר לאפות אותו כך,לככר ואז הן קוראות לו "קוזונק רוסי" כנראה איזה עלבון עתיק יומין,, אפשר להוסיף לבצק צימוקים וגם לזרות מעל ואז הוא הופך לקוזונק "מולדבי" אפשר להכין אצבעות חלולות,אותן ממלאים בשקדים,הן כלכך הסמיקו כששאלתי לשמו של המעדן,שישר חייכתי ומחשבות זימה שטפו אותי,עד שקטעה אותי גב מתורגמנית ואמרה "זה אצבע אלהים" שויין,,, בחרתי בקוזונאק לחגים שנאפה בתבנית אינגליש אבל הן מכינות את הקרקעית,אכ עושות נקניקית בצק,אותה הן מניחות על הדפנות ונוצרת אמבטיה .לתוכה ממלאים את המלית ומעל עוד 2 נקניקיות מוצלבות. מלית: 300 גר אגוזים קצוצים 1 כוס חלב חם 3/4 כוס סוכר 1/4 כוס רום וניל ממיסים את הסוכר בחלב חם עם וניל,כשהסוכר נמס מוסיפים אגוזים ומבשלים עד שמסמיך מורידים מהאש ומוסיפים את הרום,מחכים שיתקרר ורק אז מכניסים ל"אמבטיה". אופים בחם בנוני עד שמזהיב. העוגה תופחת לכן יש להשאיר מקום בתבנית. ללא ספק סאגת הקוזונאק לקחה אותי למחוזות שלא ציפיתי להגיע אליהן,אני מקווה שאף אחד לא יחליט פתאום לחפש אחר המתכון הסודי של סבתו האפגנית....

חמוד גורגולון...

אולי תציע לאחת מהנזירות החמודות נישואין... ותציל אותן מאצבע האלוהים?

סוניה אומרת...

בעקבות הדיון המעמיק בנושא התה,הלכתי לבית דורות לשאול את סוניה שהיתה מטפלת וחינכה דורות על התה..(לקרא במבטא רוסי)...מה אגיד לך בלילות החורף הקרים שפטתי תה על הפטיליה,ועברתי ממיטה למיטה,והשקתי את הילדים לחמם את ליבם..והמים היו מי באר זכים וטהורים אשר נחפרה זה מכבר..ממש מי עדן.....ואת התא שנישאר לקחתי לחדר שם ציפה לי אברשה..ויחד עלינו על יצועונו ושתינו את התה בחדוה ובקול גדול.. ... אז בבקשה לא לירוק לתה של פעם...

וז'ניה (ורשאית גאה) אומרת שהרוסים תמיד ידעו להסתדר...

ואולי באותה הזדמנות

שאל את הנזירות החברות שלך כיצד מכינים את "הקוליבה"- המפורסמת שלהם כן כן אותו מאכל עשוי גרגרי חיטה, שהשכנים האנטישמים שלנו היו מחלקים לנו תמיד בתום קבורת המתים שלהם (אני לא אשכח את הטעם-הייתי ילדה קטנה ופחדתי ממראות המתים שהיו לבושים לתפארת בתוך ארונות מפוארים אבל על הקוליבה לא ויתרתי-וזה תמיד בא עם תפילה חרישית מי יתן ונעלה כבר לארץ החופש!!!!!) ומעניין גם מה מקור המנהג!

שאלותים להני:

האם הקוליבה רומנית? מי התפלל? אתם או האנטישמים? נדמה לי שאכלתי חיטה בכנסיה היונית אורתוכסית ע"ש אונופריוס,בחגו של הקדוש, אבל לא בטוח,היו שם כל כך הרבה מטעמים שאפשר להתבלבל.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר