שלום לכולם, חזרתי הפעם אני מקווה סופית (וגם מתכון לכרובית בטחינה מהמסעדה המיתולוגית)

מסיבות שונות נאלצתי להעלם שוב מיד לאחר חזרתי. לא הספקתי אפילו להגיד שלום. אז לא כל מי שחיפש אותי סליחה שנעלמתי ותודה על הדאגה אבל הכל בסדר גמור (בניגוד לכל מיני דברים שנכתבו פה בהעדרי ובלי ידיעתי). והנה סוף סוף המתכון (ובאמת סליחה שזה לקח כל-כך הרבה זמן) חומרים: ======= ראש כרובית לבן וקשה שמן לטיגון עמוק מלח גס טחינה גולמית (עדיף אל ג'מל או השני ששכחתי את שמו) שום לימון ומעט פפריקה בשביל להכין טחינה מהטחינה הגולמית פטרוזיליה לעיטור (לא חובה) הכנה: ===== 1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, שוטפים ומייבשים היטב. 2. מחממים את השמן ל-180 מעלות (כמו כל טיגון עמוק). 3. מטגנים כל פעם מעט ראשי כרובית עד שהם מזהיבים ומניחים על נייר סופג. שמים בכל פעם כמות קטנה אחרת השמן יתחמם והכרובית תספוג את כל השמן ולא תהיה טעימה. 4. מפזרים על הכרובית מלח גס ומחכים שעתיים. 5. קוצצים את הכרובית לפיסות קטנות. 6. מכינים טחינה קצת יותר חמוצה מבד"כ מהטחינה הגולמית. 7. שופכים בערך 1/2 כוס טחינה מוכנה על הכרובית, מערבבים וטועמים. אם רוצים מוסיפים עוד טחינה. 8. שמים במקרר שעתיים להתגבשות ומגישים בטמפרטורת החדר עם עיטור פטרוזיליה קצוצה. ולמי שאף פעם לא הכין טחינה מטחינה גולמית: בקערה מועכים ביחד שום עם מלח ופפריקה. שופכים על זה טחינה גולמית ומערבבים. מוסיפים מעט מים ומערבבים. ממשיכים להוסיף כל פעם מעט מים ולערבב עד שמגיעים למרקם קצת יותר סמיך מהרצוי. מוסיפים לימון לפי הטעם ומערבבים. אם זה עדיין סמיך מדי אפשר להוסיף עוד מים.

טוב לראות אותך כאן...

ברוכה הבאה אילת היית חסרה כאן ויופי שאת שוב עימנו

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר